Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś kojarzy jakieś zamszowe sneakersy w odcieniach żółtego/pomaranczowego? Raczej chodzi mi o "adidasy" niż o tenisówki. W modowym żargonie to chyba będą trainers. Zależałoby mi, żeby były całe z zamszu, bo mam złe doświadczenia z trwałością materiału w takich butach. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.04.2022 o 14:49, eduardo napisał:

Jest obecnie jakaś sensowna alternatywa do Santosów 9094B ?

nadal szukam czegoś co jak zniszczę w rok - dwa to obędzie się bez płaczu :D

Szukam https://www.lloyd.com/de/de/p/augustino/21-507-33/  , czy są jakieś mniej znane sklepy, w których mogę zerknąć? Większość popularnych przejrzałem, dawno też na Zalando Lounge akcji lloyd nie było. 

Opublikowano
W dniu 21.04.2022 o 09:05, WojKow napisał:

Czy ktoś kojarzy jakieś zamszowe sneakersy w odcieniach żółtego/pomaranczowego? Raczej chodzi mi o "adidasy" niż o tenisówki. W modowym żargonie to chyba będą trainers. Zależałoby mi, żeby były całe z zamszu, bo mam złe doświadczenia z trwałością materiału w takich butach. 

Orbans

Opublikowano
W dniu 4.04.2022 o 14:49, eduardo napisał:

Jest obecnie jakaś sensowna alternatywa do Santosów 9094B ?

Loake. Chociaż nie są bardzo trwałe. W moich odklejają sie noski i w dwóch parach pękły szwy w tym samym miejscu (pierwsza para była reklamowana). Poniżej zdjęcia w trakcie drugiego sezonu.

20220522_164431.jpg

20220522_164423.jpg

Opublikowano

Słabo to wygląda.

Zamówiłem Lloyd'y, z pomocą znajomego z Niemiec (nie wysyłają do PL), powinny we wtorek być u mnie. 

Pochodzę i zobaczymy czy taka budżetowa wersja starczy czy będę szukał dalej.

Opublikowano
15 godzin temu, eduardo napisał:

Zamówiłem Lloyd'y

Mam jedną parę z  TKMaxx. To moje najwygodniejsze buty. Jakość średnia ale dwa sezony przeżyły bez żadnych uszkodzeń mechanicznych. Niestety czymś je poplamiłem ale nadal wykorzystuję do wielokilometrowych spacerów.

Często widzę różne modele w TKMaxx.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
9 minut temu, eduardo napisał:

trochę cisza to zapytam,  garmin czy lloyd będzie miał lepszą jakość?

w zegarkach sportowych stawiam na tego pierwszego ;-)

btw nie dałbym 600 zł za żadne z tych butów . Mam pierwsze w kolorze białym i to powiedzmy dobra opcja ale w cenie do max 300 zł :-) 

Opublikowano
4 godziny temu, eduardo napisał:

poszukuję czarnych - fajnie jakby był to produkt dostępny w PL, bez zabaw w odsyłanie na zagranicę. 

G & B są fajne

https://www.gordonbros.de/schuhtypen/sneaker/377/sam-625058-black

ale mam już nauczkę z zamówieniem z LLOYD, które pchnąłem finalnie na olx :D

W Polsce masz zasadniczo Loake i Klasyczne Buty, obie te firmy mają adidasy, czy jak to mówimy pokolenie Z, sneakersy, w swojej ofercie.

Opublikowano
13 minut temu, Velahrn napisał:

W Polsce masz zasadniczo Loake i Klasyczne Buty, obie te firmy mają adidasy, czy jak to mówimy pokolenie Z, sneakersy, w swojej ofercie.

Dzięki, klasyczne mam nawet w Gdańsku. W obu wspomnianych nie ma takich czarnych jak wskazane G & B

Opublikowano
1 minutę temu, Grafa napisał:

2 miesiące temu te buty były na ZL za 260 zł. Fajne trampki, ale na mnie były trochę za wąskie.

Właśnie widziałem, że od czasu do czasu na ZL są. Jak u nich z rozmiarówką? Na 28,5 - 29 cm będzie 43, 44 czy 45? Bo teraz co marka to ............

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie miałem przyjemności oglądać Crown Northhampton (nawiązują do filmu umieszczonemu przez @NieMy ) o których czytałem - są to zdecydowanie rewelacyjne sneakersy. Przez chwilke rozważałem zakup butów wykonanych z koniny, jednak ostatecznie stwierdziłem, że to przesada zapłacić ponad 3 tys. za trampki. 

W międzyczasie kupiłem kilka par sneakerów od Grensona (zawsze kupowane w ich letniej lub zimowej wyprzedaży za 99 - 170 GBP) i uważam, po kilku latach użytkowania, że są to rewelacyjne sneakersy. Obecnie mają również wyprzedaż, więc zachęcam do odzwiedzenia strony. Z Greson, należy pamiętać, że Grenson: Two są produkowane w Indiach. Dobra, ręczna robota, jednak odbiega jakościowo od Grenson One i innych opcji produkowanych w Nothhanmpton.

Ostatnio zdecydowałem się na zakup sneakerów of Góral Shoes z Sheffield (Polska tradycja produkcji butów w UK). Buty porównywalne do Crown Northhampton — i nie ukrywam, że jest to zupełnie inny poziom wykonania. Warte każdej złotówki. Dziś mają kilka modeli na wyprzedaży. Gorąco polecam

https://www.goral-shoes.co.uk/collections/mens

Ja kupiłem poniższe:

mellorrepurpgrey2_1800x1351.jpg

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 1