Awopiotr Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Ale dziś wysyp butów! Pogoda piękna i od razu aparaty poszły w ruch. U mnie Loake, zelowanie w zakładzie na ul. Hożej, na próbę blaszki. W sumie koszt zelowania i blaszek spory, zobaczymy jak to się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzps Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Zelowałeś od razu na nowych podeszwach, czy miały już jakiś przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Na nowych. Uznałem, że to buty typowo jesienne i gumowa zelówka lepiej się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Bugatti Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Przepraszam za OT ale moim zdaniem te wystające blaszki wyglądają to po prostu tanio i szkodzą wyglądzie butów. Jedyne blaszki jakie mi się podobają to te gdzie czubek podeszwy jest umiejętnie odcięty i zastąpiony porządnym kawałkiem metalu na równo z podeszwą. podobnie jak poniżej: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 1. Dlaczego off top? Komentujesz buty zamieszczone przez kolegę, nie wszystko się musi podobać 2. Zgadzam się, choć mnie się blaszki w ogóle w butach nie podobają. 3. Buty na zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu mają tak przepięknie wyprofilowaną podeszwę, że naprawdę z żalem serca bym w nich chodził. Nic tylko zamknąć w gablocie i wzdychać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 W posiadanych przeze mnie butach zelówka bardzo skutecznie zabezpiecza przed ścieraniem się podeszwy na czubkach - blaszki byłyby zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Nawiążę do tematu zelowania butów i ścierających się czubków w butach na przykładzie moich Loaków . Mam trzy pary butów tej firmy, które użytkuję od roku. Żadnej pary nie zelowałem. Chodzę w nich nie zależenie od pory roku. Każda z par była i jest używana 2-3 razy w tygodniu. Nie zauważyłem aby czubki w butach bardzo się starły, nie wspominając o podeszwie. Być może jestem wielkim farciarzem, iż trafiłem na unikalne modele o super wytrzymałych podeszwach. Jest jeszcze inne rozwiązanie tej zagadki, może chodzę jakoś specyficznie np. na piętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Sposób stawiania stóp ma niewątpliwie znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Sposób stawiania stóp ma niewątpliwie znaczenie. Potwierdzam, moje podeszwy w dwóch parach Churchy ścierały się na czubkach w zastraszającym tempie mimo, że był używane tylko raz w tygodniu. W innych butach, niezależnie od marki, mam tą samą przypadłość i niejako jestem zmuszony zelować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Jak również intensywność użytkowania - "Użytkuję buty od roku 2-3 razy w tygodniu" może oznaczać zarówno "głównie siedzę w nich w pracy przy biurku a później wracam samochodem do domu", albo tak jak na przykład w moim przypadku "chodzę do pracy na piechotę i codziennie robię w butach koło 6 kilometrów po chodniku". W moich butach ( w tym jedne Loake robione dla CT) czubki nie wytrzymują dłużej niż pół roku. A w ogóle to się niezły off-topic zrobił, może warto przenieść dyskusję do tematu o zelówkach? https://forum.butwbutonierce.pl/topic/386-zelówkipłyty-podklejanie-skórzanej-podeszwy-gumowe-fleki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Jak również intensywność użytkowania - "Użytkuję buty od roku 2-3 razy w tygodniu" może oznaczać zarówno "głównie siedzę w nich w pracy przy biurku a później wracam samochodem do domu", albo tak jak na przykład w moim przypadku "chodzę do pracy na piechotę i codziennie robię w butach koło 6 kilometrów po chodniku". W moich butach ( w tym jedne Loake robione dla CT) czubki nie wytrzymują dłużej niż pół roku. A w ogóle to się niezły off-topic zrobił, może warto przenieść dyskusję do tematu o zelówkach? https://forum.butwbutonierce.pl/topic/386-zelówkipłyty-podklejanie-skórzanej-podeszwy-gumowe-fleki/ Robię dziennie jakieś 2-3 km i wracam autem do domu. Mam nadzieję, że Cię nie zawiodłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Witam, dzisiaj idę na spacer w poniższych Nordach. To moja pierwsza próba zrobienia "lustra" na butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Shimoyama Napisano 1 Listopad 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Dzisiejszy spacer 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drtulp Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 Wczoraj, moje najnowsze Berwick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 Dzisiejszy spacer IMG_2302.jpg Zawsze podobał mi się ten model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 Shimoyama Co to za marka/model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 2 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2014 Herring Exmoor by Cheaney EDIT: Shimoyama - jakie wrażenia estetyczne? Jak już pisałem zawsze podobał mi się ten model. Troszkę boję się tego połączenia skóra + tweed - chodzi mi o żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimoyama Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Herring Exmoor by Cheaney EDIT: Shimoyama - jakie wrażenia estetyczne? Jak już pisałem zawsze podobał mi się ten model. Troszkę boję się tego połączenia skóra + tweed - chodzi mi o żywotność. Wrażenia jak najbardziej OK. Dopasowanie do mojej szerokiej stopy idealne pomimo tęgości F. Tweed jest tylko z wewnątrz, wewnątrz but jest w 100% ze skóry. Jak na razie po miesiącu użytkowania nie widzę śladów. Obawiałem się, że materiał będzie się odkształcał w dziwy sposób. Tweed zaimpregnowałem Nano-protectorem więc zobaczę jak się sprawdzą w deszczową pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimoyama Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Shimoyama Co to za marka/model? Oczywiście Herring Exmoor wykonany przez Cheaney, jak słusznie zauważył kolega Fan_dobrego_buta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Zamszaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 C&J Tetbury Trafione kopyto? Świetna skóra? Tydzień za nami i zero tarć. Nie wiem o co chodzi, ale to wróży udany związek na lata Pomimo świetnego dopasowania, kompletnie nie potrzebowały rozchodzenia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 @Whitesnake Patrząc na to zdjęcie pozostaje mi tylko rozkoszować się widokiem butów przy wieczornej kawie, jednocześnie żałując, że to nie para z mojej kolekcji. Genialne! Życze udanego związku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 @piquille, to Gordon&Bros? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 O kurcze, ale czurcze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi