eye_lip Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Kamil, czy to na pewno adelaide? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Racja, to nie są adalaide, to po prostu wariacja na temat quarter brogues (bez nakładanego noska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 A ja mam prośbę do Kolegów, którzy znają się na fotografowaniu o porady jak fotografować buty. Przeglądając ostatnie serie zdjęć widzę, że piękne w realu buty prezentowane są w skrajnie niekorzystny sposób. Nie miałem okazji oglądania z bliska wielu z tych butów, więc zestawiając zaprezentowane tu zdjęcia i następujące po nich bardzo przychylne komentarze mam bardzo mieszane uczucia. Mówiąc wprost poprzez nieumiejętne zdjęcia, jakby przypadkowe i nieprzemyślane, wiele z prezentowanych butów wygląda po prostu źle. Czy mogę więc liczyć na jakieś porady foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 Czy mogę więc liczyć na jakieś porady foto? 1. Nie używanie trybu "głupawki" w aparacie. 2. Foto w słońcu/w studio srebrna parasolka - zdjęcia o ostrych konturach. 3. Ustawienie manualnego balansu bieli - odwzorowanie kolorów w otoczeniu 4. Foto w cieniu, przy lekkich chmurach, w studio przy białej parasolce - kontury stobowane,brak ostrych rys i cieni 5. Pomiar światła i ostrości - punktowy, centralnie ważony, itd.... 6. Odpowiednie operowanie czasem otwarcia migawki i przesłoną - możliwość korekty ostrości. Nie wspominam o markach aparatów, obiektywach itp. Generalnie nawet najgorszym aparatem, można zrobić całkiem fajne zdjęcia. Szkoda, że pozostały same cyfrówki, bo kto dawniej bawił się analogami, a nawet wywoływał samemu zdjęcia, to przeszedł najlepsze szkolenie w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 Mam też wrażenie, że na potrzeby tego wątku sporo osób - podobnie zresztą jak ja - wykonuje zdjęcia telefonem komórkowym. To jednak nie jest profesjonalny blog, gdzie do pokazania stylizacji, w tym i butów, wychodzi się na miasto z własnym fotografem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 Bez przesadyzmu - też robię zdjęcia komórką, albo tabletem i jak na takie urządzenia efekt jest całkiem przyzwoity. Zresztą w tym dziale chodzi o pokazanie literalnie co ma się w danej chwili na nogach - do wystudiowanych, artystycznych zdjęć obuwia mamy osobny temat https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2746-buty-bardziej-artystycznie/page-2?hl=buty#entry136292 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 Tak, macie rację, nie chodzi o wystudiowane zdjęcia z doborem odpowiedniej ilości luksów. Chodzi o robienie zdjęć aparatem w telefonie i uniknięcie prostych błędów kompozycyjnych i perspektywicznych. Dla przykładu zdjęcia brązowych Lodingów pokazane ostatnio jest w mojej ocenie ok. Ale jest wiele zdjęć, które nawet przez autorów są ocenione negatywnie i opatrują je jakimiś komentarzem np. patrz pod innym kątem gdyż cholewka jest niższa/wyższa, kolor jaśniejszy/ciemniejszy, smukłość taka albo inna, itd., itp. Oceniając buty bardzo ważnym elementem są kształt kopyta i proporcje. I dlatego proszę o rady kompozycyjne i wskazówki jak ewentualnie uniknąć dziwnych i nienaturalnych skrótów/wydłużeń perspektywicznych. Nawet robiąc zdjęcia telefonem można uniknąć takich błędów. Ale na co zwrócić uwagę może podpowie nam/mnie ktoś mający taką wiedzę. Chodzi o uwagi typu - aparat odsuń maksymalnie od fotografowanego obiektu i przesuń do przodu aby uniknąć sztucznego wydłużenia nosków i efektu kolumnowych, rozsadzających buty nóg, itd., itp. Mnie takiej wiedzy brakuje i widzę, że chyba pozostaje metoda prób i błędów Aby nie było, że nie jest na temat, wklejam moją próbę ujęcia butów - były już raz, ale teraz w innym zestawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 Patrząc na Twój wpis i Twoje zdjęcie, nic nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 ój debiut w tym temacie, John White Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 8 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2014 church's encote 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 9 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Cheaney'e z kutasami Udany zakup z zalandowej promocji. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2014 @pafcio0 - choć jest to model do którego jeszcze nie dorosłem, Gratuluje zakupu! Herring Shoes m aje wycenione na 275 GBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 11 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2014 Charles Tyrwith, Sorry za bijące po oczach odbicie lampy z podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 11 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2014 Tym razem Weejunsy Bassa - nie do końca "mój" styl, ale za 43zł (!) grzech nie kupić (tkmaxx rzecz jasna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2014 12.08.14 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 13 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2014 Ten model wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2014 Wyjście na wieczorne piwko i przekąski: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. baker Napisano 14 Sierpień 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Herring Chiristchurch by Cheaney w towarzystwie . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Ładne, a te z lewej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Herring Chiristchurch by Cheaney w towarzystwie . Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Ładne, a te z lewej? Te z lewej to Massimo Dutti. Tu lepsze zdjęcie: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2390-ke-nowe-nabytki/?p=136731 Trochę czasu i środków Saphira w nie zainwestowałem. Skóra jest przeciętna, słabo i nierówno chłonie kremy, ale przez to wyszła dość ciekawa (przynajmniej dla mnie ) patyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Piękna para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Fajne zdjęcie. Ciekawy zestaw- buty+spodni i skarpety. Jak to wyglądało wyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Mój post niestety nie był zgodny z tytułem wątku; zdjęcie nie zostało zrobione dzisiaj, a wczoraj i tylko takie jak wkleiłem wyżej. Nie mam więc możliwości pokazania na zdjęciu pozostałej części ubioru. Wyglądało to mniej więcej tak jak tu: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1453-co-mam-dziś-casualowego-na-sobie/?p=137344 (ta sama szara marynarka i pleciony pasek, a koszula niebieska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 16 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2014 Już, już daję, zara, zara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi