Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trudna bo rozmiarówka od czapy, muszę używać wkładki i grubych skarpet.

Uroda kopyta Roy taka, że tak powiem nienachalna.

Jakość nici użytych do cholewki żenująca, czeka mnie druga wizyta u Wielkiego Shoe.

Na plus, purchle z pierwszego deszczu zniknęły.

• Like 1
  • Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 minut temu, Mamrot napisał:

Trudna bo rozmiarówka od czapy, muszę używać wkładki i grubych skarpet.

Uroda kopyta Roy taka, że tak powiem nienachalna.

Jakość nici użytych do cholewki żenująca, czeka mnie druga wizyta u Wielkiego Shoe.

Na plus, purchle z pierwszego deszczu zniknęły.

Brzmi to jak byś miał po prostu niewygodne buty, zapewne dlatego, że w złym rozmiarze.

Opublikowano

Wbrew pozorom są wygodne, nawet bardzo.

W Shoepassion, C&J, Church's, TLB mam 10UK. Swego czasu zamówiłem oksfordy na Hiro i pseudożeglarskie na 10UK.

Obie pary były jakieś pół numeru za małe. Na stronie producenta rozmiar Roy był zalecany podobny.

Zamówiłem 10,5 i są jakieś 1-1,5 numeru za duże w stosunku do  innych już posiadanych.

Po dołożeniu wkładki i grubszej skarpety pięta i palce ładnie przylegają, ale nosek nadal jest sporo wysunięty.

To kopyto jest bardziej wydłużone tylko mniej szpiczaste niż 348 C&J.

A nici rwą się od samego patrzenia.

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to ktoś z forum też ma Loake Taunton i ten sam problem, czyli bardzo twardy materiał na pięcie, przez co kaleczył w tym miejscu. Moje buty przeleżały parę lat w szafie. Ostatnio oddałem je do szewca, miałem małe nadzieje na poprawę i stał się cud. Bez żadnych zapiętek i naklejania czegoś. Szewc, rozbił, rozciągnął piętę. Dzisiaj w butach 9 godzin spędziłem i pięty są bez jakiegokolwiek obtarcia, super! Fakt buty powiększyły się o jakieś 0,25 rozmiaru. Ja swoje miałem na styk, więc teraz jest nawet lepiej. Loake Taunton z najgorszych butów, stały się wygodne i można spokojnie używać.

Opublikowano

4 albo 5 lat z tego co pamiętam. Problemów nie było, a buty używane, bez przygotowania do zdjęć;-). Marka Cordwainer. Z tego co widzę to teraz mają w większości koszmarki. Widzę, że na Vinted jest podobny model tylko inaczej pokolorowany i dla wielkokopytnych.

• Oceniam pozytywnie 1