pirat Napisano 5 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2013 - no i czy spodnie gryzą - przecież to Harris Tweed ? Takie spodnie, w sam raz na suwalską zimę zrobiłbym z pełną podszewką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Trochę nie na temat wątku ale tak sobie myślę : - czy kant w spodniach z tak grubego tweedu długo się utrzyma ? - no i czy spodnie gryzą - przecież to Harris Tweed ? 1. jeśli ktoś w końcu nie sprawdzi to będzie można tylko podejrzewać więc pomyślałem, że się poświęcę A tak poważnie to kanty to pikuś bo zawsze można odprasować. Bardziej martwię się o wypchane kolana. Marynarka z tweedu, którą katowałem w Szkocji niemal codziennie nabrała trochę moich kształtów. To bardzo fajne zjawisko w ramionach i plecach, ale nie wiadomo jak skończy się w spodniach. + te spodnie nie podobały mi się do końca takie jakie są teraz więc będzie też mankiet 5 cm. 2. z przodu jest kolanówka więc na przymiarce było w porządku natomiast na łydkach rzeczywiście trochę gryzą. Nie umiem jeszcze powiedzieć do jakiego stopnia to przeszkadza, bo miałem je na sobie tylko przez kilkanaście minut. Podsumowując - idę w nieznane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 No to : "hej przygodo !" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Trochę nie na temat wątku ale tak sobie myślę : - czy kant w spodniach z tak grubego tweedu długo się utrzyma ? - no i czy spodnie gryzą - przecież to Harris Tweed ? Jako posiadacz garnituru z tweedu odpowiem o swoich spostrzeżeniach: - spodnie gryzą nie bardziej niż spodnie z próbnika Frontier - kant u mnie trzyma się już prawie 2 lata bez prasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Kolejny mit obalony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi16 Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Coś a'la trampki od Adidas. Taki mały odskok od elegancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 6 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2013 Jako posiadacz garnituru z tweedu odpowiem o swoich spostrzeżeniach: - spodnie gryzą nie bardziej niż spodnie z próbnika Frontier - kant u mnie trzyma się już prawie 2 lata bez prasowania No właśnie! Przecież nie będę pierwszy! Kacper ma jodłę jeszcze większą od mojej, ale nie wiedziałem, że to garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Zielone Jaśki, szara flanela i coś dla znawców letniej mody, czyli białe skarpety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Ładna flanela - kto jest producentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Flannel Harrisona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubdziub Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Buty są używane. Gdy je kupiłem, wydawały się być w gorszym stanie, ponadto zapastowane były na czarno. Widać na nich poprzeczne bruzdy, pewnie powstałe z długotrwałego braku używania prawideł. Są to moje pierwsze klasyczne buty, traktuję je jako pewne poletko doświadczalne. Czyściłem je pianką do skór, stosowałem na nich krem tarrago "dark burgundy/prune", pastę bezbarwną oraz czarną; poza tym namaszczałem regularnie kremem Nivea (taką budżetową metodę polecono mi u szewca, celem zniwelowania załamań). Na koniec dodam, że natłuszczałem je jeszcze skórką od banana, po czym nabierały szybko połysku (o tej metodzie przeczytałem w Internecie). Zastanawiam się, czy te wszystkie zabiegi pomagały butom odzyskać kondycję, czy wręcz przeciwnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 W ogóle nie wyglądają na takie przejścia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Takie o: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Tj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Jesień idzie, nie ma na to rady... Dziś na razie tylko przymiarka. Tricker's. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Nordy po półrocznej eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Niezbyt urodziwe, ale piekielnie wygodne Loake Shoemarkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 MD w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 Herring Reading: Szczegółowa recenzja powinna się pojawić za dobry miesiąc w temacie: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1545-producenci-marki-but%C3%B3w-herring-shoes/?hl=herring Na but znajdujący się na pierwszym planie pada intensywne popołudniowe słońce. But w rogu schowany był w cieniu - stąd też różnica kolorów. Nie ukrywam, jest to dość interesująca cecha tego modelu Cena - 105 GBP, w przeliczeniu 545 zł z przesyłką - notabene trwającą mniej niż 24 godziny. Widzę ich przyszłość w jasnych barwach. P.s. normalnie ubrałbym kolorowe skarpetki, ale zdjęcie było robione na szybko, tuż po wizycie kuriera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 Rozważam nad zakupem tego modelu. Czekam na recenzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Carmina w barwach jesieni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek mazurek Napisano 16 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2013 No to ja dołączę takie oto zdjęcia z ostatnich dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi