Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

2 minuty temu, musa19 napisał:

@Zajac Poziomka, powiedz proszę, że te buty się tak błyszczą po wyjęciu z pudełka;-)

Prawie. Dałem jedną warstwę pommadiera wszędzie poza noskami i jedną cieniutką warstwę wosku na noski. Generalnie już wersja pudełkowa błyszczała się bardzo porządnie :) 

• Oceniam pozytywnie 1

Dnia Thursday, December 15, 2016 o 23:21, Tanatos70 napisał:

Kota nie ma. ale są za to świąteczne kozły (widoczne w tle pomiędzy kalesonami) ;-). AS dla J.Crew (takie same jak te, co na bazarku sprzedaje kolega @Miro):

Pewnie Miro zaraz sprzeda swoje buty po takiej prezentacji i rekomendacji od jednego z najwiekszych oredownikow trzewikow

Narazie tylko jeden but na sobie. Świeżo wyciągnięte z pudełka. Co sądzicie o przyszwie? Rozwarcie jest dość spore, ale buty mega wygodne i podobają się. Pytanie co z estetyką. Czy przyszwa się zejdzie, bo jakoś trochę wątpię ;<

15628818_1388802744487577_758971490_o.jpg

15609369_1388802621154256_614473566_o.jpg

Kolejna sprawa - czy to na prawidłach to pleśń? 

15657885_1388802711154247_258462605_o.jpg

52 minuty temu, JDC napisał:

Narazie tylko jeden but na sobie. Świeżo wyciągnięte z pudełka. Co sądzicie o przyszwie? Rozwarcie jest dość spore, ale buty mega wygodne i podobają się. Pytanie co z estetyką. Czy przyszwa się zejdzie, bo jakoś trochę wątpię ;<

Kolejna sprawa - czy to na prawidłach to pleśń? 

Ad. 1. Nie zejdzie się i wygląda to mało estetycznie.

Ad. 2. To nie jest pleśń - wprost przeciwnie. To najprawdopodobniej środek do fumigacji.

32 minuty temu, Whitesnake napisał:

Ad. 2. To nie jest pleśń - wprost przeciwnie. To najprawdopodobniej środek do fumigacji.

Uff, uspokoiłeś mnie. Buty przeleżały w InPoście 5 dni (weekend) stąd moje obawy. Co do przyszwy - nie znalazłem w tym budżecie niczego podobnego niestety i dlatego się zastanawiam. Swoją drogą otrzymałem info, że te buty są szyte w tęgości podobnej do Berwicków, a okazuje się, że wyglądam w nich jakbym miał bardzo wysokie podbicie - efekt "rozsadzania" od wewnątrz.

Może jest jakiś inny sposób sznurowania, który poprawiłby nieco ten efekt :) ?

P.S. Wiem, sam siebie próbuję oszukać, ale obecnie nie mam nawet na co wymienić ich na klasycznebuty.pl

1 minutę temu, JDC napisał:

Może jest jakiś inny sposób sznurowania, który poprawiłby nieco ten efekt :) ?

P.S. Wiem, sam siebie próbuję oszukać, ale obecnie nie mam nawet na co wymienić ich na klasycznebuty.pl

Nie ma na to sposobu, trzeba oddać i czekać na wyprzedaże. Styczeń się zbliża, a to dobry miesiąc na zakupy.

• Oceniam pozytywnie 1

22 godziny temu, Whitesnake napisał:

Nie ma na to sposobu, trzeba oddać i czekać na wyprzedaże. Styczeń się zbliża, a to dobry miesiąc na zakupy.

Tak też zrobię. A może by tak oddać, "zamrozić" pięniadze ze zwrotu i w styczniu dołożyć parę stówek i Yanki wziąć. Widać, że i mi udziela się nieoficjalne motto forum :) Ok kończe offtop.

18 minut temu, Wodzu napisał:

Yanko to niestety nie są buty na wysokie podbicie.

Mierzyłem 436Y Cuero na 915 i 743 Burdoes/Navy też na 915 i wg zapewnień ludzi z Multirenowacji przyszwa zeszłaby się na 100% :) nie wiem jak trzewiki, no ale nawet jeśli to zawsze zwrot/wymiana wchodzi w grę.

EDIT: Swoją drogą nigdy nie uważałem, że mam wysokie podbicie, może jedynie nieco wyższe, a tu proszę.

15 minut temu, Wodzu napisał:

Jeśli mierzyłeś Yanko, to zmienia sprawę. :) 

Co to za buty ze zdjęcia wyżej tak swoją drogą?

Wg sklepu klasycznebuty.pl - La Zine, a wg nazwy na podeszwie - La Zigne. Żadnego info nie znalazłem na ich temat, ale marka hiszpańska sądząc po tym co jest napisane na pudełku. Robią naprawdę dobre wrażenie, żadnych plam, otarć czy innych mankamentów, które czasami zgłaszają forumowicze w Berwickach czy Gordonach. Bardzo wygodne, zero ocierania na pięcie, a nie jak w Berwickach, z którymi męczyłem się 2 miesiące, chociaż warto było.