proceleusmatyk Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Koguciki zdolna ciocia tworzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 19 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Chyba już dziewięcioletnie Baldessarini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 DC Lewis Clayton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Tak, zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Jak się noszą? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Smukła sylwetka, niestety, przekłada się na to, że buty są wąskie. Kopyto DCL102 jest imho węższe niż CJ348 (tych nie mam - pamiętam wrażenia z przymiarek). Na zdjęciu być może tego tak nie widać, bo trochę równoważy to mały rozmiar (US7.5), ale nawet spoo pisał, że ze względu na podbicie wziął bodajże pełny rozmiar większe niż normalnie, przez co na jego zdjęciach są moim zdaniem za długie. Buty mam od końca grudnia, więc to jeszcze stara seria, bez fiddleback waist. Wczoraj był field test odsłona czwarta. Wcześniej - pełny kurs (w sumie ze dwadzieścia godzin) dopasowywania. W tej chwili buty są dopasowane, nie odczuwam dyskomfortu w użytkowaniu. Skóra była oryginalnie podpatynowana, bardzo ładnie się pastuje i wygląda solidnie. Ogólne wrażenia wizualne mam pozytywne, jakość wykonania detali też jest OK, w końcu to handgrade. Subiektywnym stylistycznym minusem jest pasek skóry zakrywający szew na pięcie - wydaje mi się, ze 'psie ucho' wyglądałoby lepiej. Pewne obawy mam co do wytrzymałości podeszwy na ścieranie (kostka Bauma, wrrrrr), ale o tym przyjdzie się przekonać za jakiś czas. Podsumowując, zakup tego modelu przez osoby o szerszej stopie/wyższym podbiciu będzie wyzwaniem (z tego, co mi wiadomo Clayton nie jest oferowany w innej niż standardowa szerokości jako rtw - możliwe, że jest na zasadach mto). Wszystkich innych, szukających alternatywy np. dla JL Vale czy Jermyn powinna zachęcić dyskusja na styleforum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Za taką cenę design jest naprawdę fajny więc byłem ciekaw wrażeń, dzięki! Tym bardziej, że JL to kwota rzędu 1400 $. DC Lewis Clayton jest kopytem wyjściowym do moich pierwszych butów bespoke, które niebawem dokładnie opiszę na forum. Czytałem wszystko o nich na SF i jestem świadom pewnych mankamentów tego kopyta przy mojej stopie. Co mnie szczególnie w nim urzekło, to pasek idący wzdłuż oraz prostota wszystkich linii, przekładających się na niesamowitą zgrabność W moich butach poszerzyłem śródstopie i zwęziłem podbicie, dodałem bevel (jak to będzie po polsku? fazowanie podeszwy na podbiciu), pokombinowałem z obcasem, poprzesuwałem linie, aby było jeszcze zgrabniej... itd... Słowem - pimp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 Ach, więc to będzie ten słynny projekt... Kibicuję! Tu jeszcze jedno zdjęcie (ostrość nie teges, ale aparat jest obecnie poza domem - przy okazji poprawię). I stara fotka podeszwy z komórki. Niestety, nie widać fazowania, ale słowo, że ono tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2012 Niestety, nie lubię ich, bo są zbyt duże. Pierwszy, pechowy zakup internetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Massimo Dutti kupione na jesiennej promocji za 99 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Farciarz! Gratuluję! bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Farciarz! Gratuluję! bardzo fajne.Jeżeli ktoś posiada rozmiar inny niż 43 to nadal idzie je dorwać w podobnej cenie na allegro. Hasło do wyszukiwania to oczywiście massimo dutti, można też spróbować zara, bo są bardzo podobne/identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 Świeży ebay'owy nabytek za 9 funtów (stan idealny, nie noszone bo ponoć były zbyt wąskie - sam muszę trochę je "przegryźć" bo mimo iż mam malutką i wąską stopę to i tak je "czuje") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 eye_lip - co one tak pociemniały?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 A tak zapastowane + ciemny styl zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 Świeży ebay'owy nabytek za 9 funtów (stan idealny, nie noszone bo ponoć były zbyt wąskie - sam muszę trochę je "przegryźć" bo mimo iż mam malutką i wąską stopę to i tak je "czuje") jaki jest kolor tych butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 Świeży ebay'owy nabytek za 9 funtów (stan idealny, nie noszone bo ponoć były zbyt wąskie - sam muszę trochę je "przegryźć" bo mimo iż mam malutką i wąską stopę to i tak je "czuje") jaki jest kolor tych butów? Mniej więcej taki jak na pierwszym zdjęciu. Buty są niebieskie, przy czym w pomieszczeniu i przy mniejszej ilości światła wyglądają trochę jak granat wpadający w czerń a przy dobrym świetle dziennym podchodzą wyraźnie pod szafirowe/atramentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 może kiedyś będę miał szansę zobaczyć tę skórę ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2012 fotkę z nudów zrobiłem, w przymierzalni sklepu w oczekiwaniu, jak żona przerzuci tę stertę ciuchów, stąd jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 18 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2012 made in Northampton.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykk Napisano 18 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2012 Casual friday i podobno ma być słonecznie cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2012 Powiedziałbym, że dość formalnie. A jak to gra z górą? Piątkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi