Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ Alabuz - mieszasz fasony z kolorem. 

IMO do dżinsów pasuje wszystko (za wyjątkiem czarnych oxfordów) pod warunkiem odpowiedniego dopasowania. Dżins to materiał, jeśli odpowiednio dobierzesz fason spodni plus kolor i typ obuwia, to efekt będzie dobry, ale faktycznie - im but mniej formalny, tym lepiej się to zgryza.

Ja regularnie noszę cordovany lub bordowe shortwingi. A od czasu do czasu wbijam się w moje kowbojki albo chelsea RM Williamsa, do tego jasne Levisy bootcut i wysłużona skóra i nikt mi wtedy nie powie, że czarne jest czarne albo rock'n'roll is dead.

Każdy nosi co mu się podoba, z tym pełna zgoda. Podałem bezpieczne wybory do jeansów bez wdawania się w szczegóły typu krój i kolor jeansów, itd, bo trzeba by było artykuł napisać.

• Oceniam pozytywnie 1
  • Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@ Alabuz - mieszasz fasony z kolorem. 

IMO do dżinsów pasuje wszystko (za wyjątkiem czarnych oxfordów) pod warunkiem odpowiedniego dopasowania. Dżins to materiał, jeśli odpowiednio dobierzesz fason spodni plus kolor i typ obuwia, to efekt będzie dobry, ale faktycznie - im but mniej formalny, tym lepiej się to zgryza.

Ja regularnie noszę cordovany lub bordowe shortwingi. A od czasu do czasu wbijam się w moje kowbojki albo chelsea RM Williamsa, do tego jasne Levisy bootcut i wysłużona skóra i nikt mi wtedy nie powie, że czarne jest czarne albo rock'n'roll is dead.

Pozwolę się nie zgodzić. Akurat czarne oxfordy (oraz brązowe - jasne 0 świetliste, tan, orzech laskowy, cap tope, tylko w nowocześniejszym kroju) pasują do jeansów. Ciemny brąz z jenasami średnio. Aczkolwiek prawda. Dużo zależy od fasonu i koloru. jasne jeansy i ciemnobrązowe oxfordy bez blasku to się nie zgrywa.

Poza tym czarne oxfordy akurat nie tylko do garnituru pasują, ale to moja opinia. Wole takie niż wydziurkowane genitalia na nosku :D 

Opublikowano

Dlatego waśnie nie noszę jeansów ;) nie muszę się zastanawiać czy moje buty bedą pasowały do kroju czy rożnego odcienia denimu ;) zupełnie nie rozumiem dlaczego ludzie fascynują się tak denimem. Jest tyle pięknych materiałów na spodnie i koszule a króluje XIX strój robotniczy z Wild West ;)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Mam kompletnie odmienne zdanie. Brąz to najlepszy kolor butów do dżinsów a najgorszy to czerń. Czerń jest oficjalna, a dżinsy nie. 

Czarne zamszaki mogą być, oczywiście do dżinsów ciemniejszych, stonowanych, nie w kolorze nieba.

Opublikowano

Czarne zamszaki mogą być, oczywiście do dżinsów ciemniejszych, stonowanych, nie w kolorze nieba.

Oczywiście, czarne zamszaki nie są oficjalne. Na siłę, z dżinsami mogę sobie wyobrazić także czarne chukka lub monki, ale nie czułbym się w nich dobrze.

Opublikowano

Loake. Jedne z pierwszych butów rekoloryzowanych przez Danieli z Patine.pl. Pierwotnie były szare (nie pytajcie po co taki kolor kupiłem ;) ), po zmianie zrobiły się granatowe. Pomimo że rzadko w nich chodzę, fajnie się prezentują z małym lusterkiem.

12818916_1064862890222594_1872359852_n.j

• Oceniam pozytywnie 6