Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yanko, chrzest bojowy :)

bfe53a6210fe62da199125fddf44415c.jpg

IMO buty ze spodniami się nijak nie komponują. To nie wygląda po prostu. Sam taki kolor zanabyłem ostatnio... i do jeansów to w ogóle nie gra. Tan, koniak, bordo tak - ale ciemny brąz to bardzo mało uniwersalny kolor. Z ciemnogranatowym garniturem ok, nawet z granatowymi chino może różnie wyglądać.

A mają w patine kilka takich że z jeansami byłoby cudo.

• Oceniam pozytywnie 2
  • Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

IMO buty ze spodniami się nijak nie komponują. To nie wygląda po prostu. Sam taki kolor zanabyłem ostatnio... i do jeansów to w ogóle nie gra. Tan, koniak, bordo tak - ale ciemny brąz to bardzo mało uniwersalny kolor. Z ciemnogranatowym garniturem ok, nawet z granatowymi chino może różnie wyglądać.

Według mnie ciemnobrązowe buty są bardzo uniwersalne. Będą pasowały do praktycznie wszystkich garniturów, poza bardzo jasnymi oczywiście. Poniżej kilka propozycji:

https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=30824

https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=27980

https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=26160

https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=23295

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Może faktycznie ten jasny kolor spodni psuje wrażenie, ale mówię tylko o kolorze. W tym przypadku dyskusja dotyczy tylko kolorów, więc można trochę uogólnić swoje twierdzenia. Z drugiej strony nie można też przyjąć bardzo sztywnej zasady np. "ciemnobrązowe buty pasują do jeasn'ów". Może chodzić o szczegóły - kształt kopyta, optyczny ciężar butów, rodzaj butów.

Opublikowano

Może faktycznie ten jasny kolor spodni psuje wrażenie, ale mówię tylko o kolorze. W tym przypadku dyskusja dotyczy tylko kolorów, więc można trochę uogólnić swoje twierdzenia. Z drugiej strony nie można też przyjąć bardzo sztywnej zasady np. "ciemnobrązowe buty pasują do jeasn'ów". Może chodzić o szczegóły - kształt kopyta, optyczny ciężar butów, rodzaj butów.

Zgadza się ;)

Opublikowano

i chyba trafiłeś w punkt @Aron. Granatowe jeansy wg mnie byłyby lepsze i pewnie z węższymi nogawkami bo te Janki mają smukłe kopyto i pewnie stąd wrażenie, że "coś tu nie gra":)

Opublikowano

Za bardzo pomarszczone jak dla mnie. Tak ma być? :?

Tak wyglądają buty z cordovanu po paru latach. Moje traktuję roboczo więc często były wymoczone i nigdy nie widziały prawideł, ale ogólnie taki efekt nie jest niczym dziwnym dla butów z cordovanu, to urok tego materiału.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

IMHO do jeansów pasują buty:

1. zamszowe (nawet oxfordy)

2. z cordovanu

3. monki

4. chukka

5. trzewiki

i ewentualnie

6. jasnobrązowe (tan, koniak)

Oczywiście można znaleźć w sieci interesujące przykłady innego połączenia, ale podobnie jak z koszulami ciemnymi, w 90% przypadków jasna wyglądałaby lepiej.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@Zajac Nie ma w tym jakiejś przemyślanej celowości, po prostu zrobiłem te buty jako woły robocze i nie myślałem nigdy aby wkładać do nich prawidła. Tak samo mam z Tauntonami ood Loake.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzisiaj pierwszy dzień rozchodzenia Berwicków, które po pierwszym (niemądrym - powinienem je próbować rozchodzić w domu) wyjściu na spacer zaatakowały moje pięty. Rozmar dopasowany wziąłem za namową Pani w sklepie i chyba był to błąd. Niemniej jednak mam nadzieję, że po kilku spacerach w domu się trochę rozejdą/skóra zmięknie  :)

post-7954-0-11996300-1457909644_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

3010 Dark czy Vintage brown?

I traktowałeś je czymś że się tak świecą ładnie, czy to kwestia fotografii / oświetlenia?

Co do rozmiaru, też pierwotnie zamówiłem za namową pani ze sklepu, ale lewa stopa mi nawet wejść nie chciała w nie, więc wymieniłem na większe. Zobaczymy jak się będą sprawować. Większe są tak akurat, mam nadzieję że się nie rozchodzą za bardzo, bo w mniejszych był ból mimo wszystko.

Opublikowano

3010 Dark - krem + wosk dla zabezpieczenia + delikatne lustro na czubkach, jednak bez przegięcia bo mam wrażenie że w tych butach takie będzie "akurat".

Z tego co czytałem to sporo osób pisze, że rozchodzą się całkiem nieźle więc mam inne nadzieje niż Ty. Koniec końców ktoś z nas bedzie zadowolony ;)

Opublikowano

Ciężko patrzeć na takie połączenie klasycznych butów z mocno wytartym dzinsem.

Opublikowano

IMHO do jeansów pasują buty:

1. zamszowe (nawet oxfordy)

2. z cordovanu

3. monki

4. chukka

5. trzewiki

i ewentualnie

6. jasnobrązowe (tan, koniak)

Oczywiście można znaleźć w sieci interesujące przykłady innego połączenia, ale podobnie jak z koszulami ciemnymi, w 90% przypadków jasna wyglądałaby lepiej.

@ Alabuz - mieszasz fasony z kolorem. 

IMO do dżinsów pasuje wszystko (za wyjątkiem czarnych oxfordów) pod warunkiem odpowiedniego dopasowania. Dżins to materiał, jeśli odpowiednio dobierzesz fason spodni plus kolor i typ obuwia, to efekt będzie dobry, ale faktycznie - im but mniej formalny, tym lepiej się to zgryza.

Ja regularnie noszę cordovany lub bordowe shortwingi. A od czasu do czasu wbijam się w moje kowbojki albo chelsea RM Williamsa, do tego jasne Levisy bootcut i wysłużona skóra i nikt mi wtedy nie powie, że czarne jest czarne albo rock'n'roll is dead.