PGozdek Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Loake 1880 Aldwych. Moje pierwsze lustro. Skąd te spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Zgaduję, że to mogą być spodnie od tego garnituru: http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-grey-check/P4755.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Yanko, chrzest bojowy IMO buty ze spodniami się nijak nie komponują. To nie wygląda po prostu. Sam taki kolor zanabyłem ostatnio... i do jeansów to w ogóle nie gra. Tan, koniak, bordo tak - ale ciemny brąz to bardzo mało uniwersalny kolor. Z ciemnogranatowym garniturem ok, nawet z granatowymi chino może różnie wyglądać. A mają w patine kilka takich że z jeansami byłoby cudo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Dziś kapcie, za to wczoraj: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Skąd te spodnie? Tak jak @Aron napisał. Spodnie od garnituru z SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 IMO buty ze spodniami się nijak nie komponują. To nie wygląda po prostu. Sam taki kolor zanabyłem ostatnio... i do jeansów to w ogóle nie gra. Tan, koniak, bordo tak - ale ciemny brąz to bardzo mało uniwersalny kolor. Z ciemnogranatowym garniturem ok, nawet z granatowymi chino może różnie wyglądać. A mają w patine kilka takich że z jeansami byłoby cudo. Według mnie ciemnobrązowe buty są bardzo uniwersalne. Będą pasowały do praktycznie wszystkich garniturów, poza bardzo jasnymi oczywiście. Poniżej kilka propozycji: https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=30824 https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=27980 https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=26160 https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=23295 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 1 i 4 super. 2 i3 mi nie leży. wygląda jak z innych bajek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Numer 3, to słabe zdjęcie z mojej strony , spodnie są wełniane, ciemnoszare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Do jeansów też pasują , tych granatowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Może faktycznie ten jasny kolor spodni psuje wrażenie, ale mówię tylko o kolorze. W tym przypadku dyskusja dotyczy tylko kolorów, więc można trochę uogólnić swoje twierdzenia. Z drugiej strony nie można też przyjąć bardzo sztywnej zasady np. "ciemnobrązowe buty pasują do jeasn'ów". Może chodzić o szczegóły - kształt kopyta, optyczny ciężar butów, rodzaj butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Może faktycznie ten jasny kolor spodni psuje wrażenie, ale mówię tylko o kolorze. W tym przypadku dyskusja dotyczy tylko kolorów, więc można trochę uogólnić swoje twierdzenia. Z drugiej strony nie można też przyjąć bardzo sztywnej zasady np. "ciemnobrązowe buty pasują do jeasn'ów". Może chodzić o szczegóły - kształt kopyta, optyczny ciężar butów, rodzaj butów. Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 i chyba trafiłeś w punkt @Aron. Granatowe jeansy wg mnie byłyby lepsze i pewnie z węższymi nogawkami bo te Janki mają smukłe kopyto i pewnie stąd wrażenie, że "coś tu nie gra":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Za bardzo pomarszczone jak dla mnie. Tak ma być? Tak wyglądają buty z cordovanu po paru latach. Moje traktuję roboczo więc często były wymoczone i nigdy nie widziały prawideł, ale ogólnie taki efekt nie jest niczym dziwnym dla butów z cordovanu, to urok tego materiału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Dlaczego nie uzywasz prawideł? Żeby uzyskać bardziej "zużyty" wygląd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 IMHO do jeansów pasują buty: 1. zamszowe (nawet oxfordy) 2. z cordovanu 3. monki 4. chukka 5. trzewiki i ewentualnie 6. jasnobrązowe (tan, koniak) Oczywiście można znaleźć w sieci interesujące przykłady innego połączenia, ale podobnie jak z koszulami ciemnymi, w 90% przypadków jasna wyglądałaby lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 @Zajac Nie ma w tym jakiejś przemyślanej celowości, po prostu zrobiłem te buty jako woły robocze i nie myślałem nigdy aby wkładać do nich prawidła. Tak samo mam z Tauntonami ood Loake. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Dzięki za odpowiedź, ja z kolei mam jakiś większy komfort psychiczny kiedy nawet w najbardziej "roboczym" bucie tkwią jakieś prawidła (choćby najtańsze z Deichmanna za 20 złotych). Nie przepadam za bardzo "połamanymi" butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 @eye_lip - podeszwy wyglądają doskonale. Czy od nowości były poddawane jakimś zabiegom u szewca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Raz wymieniane były przody i wtedy też podeszwy i obcasy były na nowo zawoskowane na bokach. Sam spód podeszwy nie był nigdy traktowany żadnym olejkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Dzisiaj pierwszy dzień rozchodzenia Berwicków, które po pierwszym (niemądrym - powinienem je próbować rozchodzić w domu) wyjściu na spacer zaatakowały moje pięty. Rozmar dopasowany wziąłem za namową Pani w sklepie i chyba był to błąd. Niemniej jednak mam nadzieję, że po kilku spacerach w domu się trochę rozejdą/skóra zmięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 3010 Dark czy Vintage brown? I traktowałeś je czymś że się tak świecą ładnie, czy to kwestia fotografii / oświetlenia? Co do rozmiaru, też pierwotnie zamówiłem za namową pani ze sklepu, ale lewa stopa mi nawet wejść nie chciała w nie, więc wymieniłem na większe. Zobaczymy jak się będą sprawować. Większe są tak akurat, mam nadzieję że się nie rozchodzą za bardzo, bo w mniejszych był ból mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 3010 Dark - krem + wosk dla zabezpieczenia + delikatne lustro na czubkach, jednak bez przegięcia bo mam wrażenie że w tych butach takie będzie "akurat". Z tego co czytałem to sporo osób pisze, że rozchodzą się całkiem nieźle więc mam inne nadzieje niż Ty. Koniec końców ktoś z nas bedzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 IMO buty ze spodniami się nijak nie komponują. To nie wygląda po prostu. Sam taki kolor zanabyłem ostatnio... i do jeansów to w ogóle nie gra. Tan, koniak, bordo tak - ale ciemny brąz to bardzo mało uniwersalny kolor. Z ciemnogranatowym garniturem ok, nawet z granatowymi chino może różnie wyglądać. A mają w patine kilka takich że z jeansami byłoby cudo. Ciężko patrzeć na takie połączenie klasycznych butów z mocno wytartym dzinsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 IMHO do jeansów pasują buty: 1. zamszowe (nawet oxfordy) 2. z cordovanu 3. monki 4. chukka 5. trzewiki i ewentualnie 6. jasnobrązowe (tan, koniak) Oczywiście można znaleźć w sieci interesujące przykłady innego połączenia, ale podobnie jak z koszulami ciemnymi, w 90% przypadków jasna wyglądałaby lepiej. @ Alabuz - mieszasz fasony z kolorem. IMO do dżinsów pasuje wszystko (za wyjątkiem czarnych oxfordów) pod warunkiem odpowiedniego dopasowania. Dżins to materiał, jeśli odpowiednio dobierzesz fason spodni plus kolor i typ obuwia, to efekt będzie dobry, ale faktycznie - im but mniej formalny, tym lepiej się to zgryza. Ja regularnie noszę cordovany lub bordowe shortwingi. A od czasu do czasu wbijam się w moje kowbojki albo chelsea RM Williamsa, do tego jasne Levisy bootcut i wysłużona skóra i nikt mi wtedy nie powie, że czarne jest czarne albo rock'n'roll is dead. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Może faktycznie ten jasny kolor spodni psuje wrażenie, ale mówię tylko o kolorze. Tak. Ten niebieski strasznie tą wiewiórkę spaskudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi