Koval Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Manufaktura Jan Kielman i Syn... https://forum.butwbutonierce.pl/topic/382-warszawa-pracownia-obuwia-jan-kielman-i-syn/page-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damiance Napisano 19 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Piękne buty, aczkolwiek podwiąłbym nogawki aby je całkowicie okazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Najnowszy włoski zakup. Driving mocs od Gucci. Uwiódł mnie kolor i wędzidło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 21 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 21 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Premiera miała nastąpić wczoraj... https://forum.butwbutonierce.pl/topic/203-lustrzany-po%C5%82ysk/?view=findpost&p=180129 Niestety popadywało, więc dopiero dzisiaj się udało: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 buty BK.jpgHi, co to za lotników? Świetnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 22 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Czasem tak się zdarza, że "casual friday" wypada mi we wtorek. +5C o poranku - przyszedł czas na flanele, kaszmiry i trzewiki. Nareszcie. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 @Whitesnake - czy te spodnie to Blue Trousers z nowej kolekcji SuSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 @Whitesnake - czy te spodnie to Blue Trousers z nowej kolekcji SuSu? Tak. Szczerze polecam jeśli ktoś lubi kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Jesiennie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Ładne buty, tylko nie za bardzo podobają mi się te jaskrawoczerwone sznurówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 @Whitesnake - jeśli możesz to proszę zamieść w sąsiednim wątku fotografie całych spodni. Bardzo jestem ciekawy jak w rzeczywistości prezentują się te zakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 U mnie dziś Loake 1880 Ledbury 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Ładne, aczkolwiek zmieniłbym kolor skarpetek chyba, że na górze to jakoś koresponduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Dzięki skarpetki dobrałem do marynarki w tym wątku : https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1453-co-mam-dzi%C5%9B-casualowego-na-sobie/page-79#entry180375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Czasem tak się zdarza, że "casual friday" wypada mi we wtorek. +5C o poranku - przyszedł czas na flanele, kaszmiry i trzewiki. Nareszcie. Piękny zestaw. Sam mam słabość do krat . Patrząc na Twoje zdjęcie upewniam się tylko w swoich wcześniejszych odczuciach: ISLAY to najładniejsze "casualowe" trzewiki dostępne obecnie na rynku (w "zwykłej", masowej sprzedaży, jakkolwiek by to w odniesieniu do marki C & J nie zabrzmiało). Kształt kopyta, proporcje, charakter (m.in. miękkość i mięsistość) i jakość skóry, idealne opięcie cholewki w okolicach stawu skokowego i na łydce- nic nie odstaje, nic się brzydko nie marszczy itp. (to najczęściej słaby punkt w trzewikach konkurencji) plus parę innych cech, które dopiero powoli odkrywam. No świetne są po prostu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 @Tanatos70- właśnie takie brzydkie marszczenia cholewki na górze buta można zobaczyć na zdjęciu @Zając Poziomka kilka postów wyżej. Kiepsko to wygląda niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 @Tanatos70- właśnie takie brzydkie marszczenia cholewki na górze buta można zobaczyć na zdjęciu @Zając Poziomka kilka postów wyżej. Kiepsko to wygląda niestety. U kolegi nie wygląda to źle, choć rzeczywiście trzewiki Yanko (jeśli dobrze rozpoznaję), które również mam w kolekcji, obok licznych zalet, zdecydowanie przeważających , mają moim zdaniem jedną wadę: za obszerną cholewkę (może jest to również kwestia użytej skóry). Trzewiki należą do najwygodniejszych jakie posiadam (od pierwszego założenia takie były), mają bardzo ładne kopyto, ale nie układają się najszczęśliwiej w kostce i na łydce. Po maksymalnie mocnym zasznurowaniu butów "na styk" (jak na zdjęciu poglądowym poniżej-sorry za słabą jakość), mogę spokojnie za cholewkę palec wetknąć co jest ewenementem wśród trzewików, które użytkuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Tanatos70: Zgadza się, to Yanko. Mam identyczne odczucia i spostrzeżenia co Ty - super wygodne i całkiem ładne ale okolice kostki i łydki zdecydowanie zbyt obszerne, a skóra chyba nieco zbyt miękka i delikatna. Dla porównania wrzucam zdjęcie kupionych w tym samym czasie i użytkowanych z podobną częstotliwością trzewików Meermin - tam zgięcia na cholewce również występują, ale są zdecydowanie mniejsze. Buty są węższe w górnej części buta, a i skóra jest sporo grubsza niż w Yanko. Kolejną rzecza, która nie podoba mi się w trzewikach Yanko to marne haczyki, w Meerminach są zdecydowanie lepszej jakości. Ale mimo wszystko Yanki to bardzo fajne buty i naprawdę je lubię, wydanych pieniędzy nie żałuję. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Nie dostrzegam tego, że cholewka Yanko wygląda gorzej niż Meermin. Przecież to jest skóra, a nie metalowy odlew . Nie komentuję oczywiście wrażeń dotyczących wygody, ponieważ to już indywidualne kwestia, która zależny też od budowy stopy, czy łydki w tym wypadku. Osobiście nigdy nie sznuruję trzewików na styk, bo nie mogę chodzić, nie mówiąc już o prowadzeniu samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Aron: Czy wygląda to gorzej/lepiej/porównywalnie to kwestia gustu i ciężko mi z tym co napisałeś dyskutować. Faktem natomiast jest, że używane praktycznie tyle samo trzewiki Meermin mają cholewkę na łydce o wiele mniej powyginaną. Jednym obszerna i mocno łamiąca się cholewka w okolicach łydki może przeszkadzać, innym nie. Żeby nie robić kompletnego OT, dziś mam na sobie Meerminy: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 @Zajac Poziomka - W zeszłym roku myślałem o tych Meerminach. Jednak mimo zamkniętej przyszwy struktura skóry sprawiała, iż wydawały mi się zbyt mało formalne do flanelowych garniturów i zestawów koordynowanych. Posiadając te buty jak oceniasz ten aspekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Dziś monki Berwick 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi