Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 7.05.2020 o 09:40, Krzysiek_W napisał:

IMG_20200507_092834.jpg

Berwick kupione na wyprzedaży z 3 lata temu  - dość sztywne, ale nie ma tragedii większej niż w Meermin ;)

Jak Ci się ten model nosi? Kupiłem tydzień temu czarne, również na wyprzedaży. Zastanawiam się nad trwałością i wygodą, bo wygląd jak najbardziej mi odpowiada.

• Like 1
Opublikowano

Ciekawe czy ktoś pozna ? Oczywiście chodzi o te Derby "na sobie" Lotniki na prawidłach to marka ciesząca się  religijnym uwielbieniem na forum i quiz by był dziecinnie łatwy.

SAM_2769 (2).JPG

Opublikowano

Buty wyprodukowane w UK .Producent dosyć znany ,chociaż obecnie większość produkcji przeniósł do Indii, ale marka butów inna, też "brytyjska"

Opublikowano

To jest słuszna koncepcja:."Zamieńcie go na psa.Niech on się odszczekuje swoim prześladowcom z pańskiego dworu.Niech on nie miauczy.."

• Like 4
Opublikowano
11 godzin temu, john220 napisał:

Jak Ci się ten model nosi? Kupiłem tydzień temu czarne, również na wyprzedaży. Zastanawiam się nad trwałością i wygodą, bo wygląd jak najbardziej mi odpowiada.

Dość rzadko je zakładam, ale całkiem nieźle, nie narzekam :)

• Like 1
Opublikowano
W dniu 8.05.2020 o 11:39, eye_lip napisał:

Marka butów produkowana w stanie Kentucky, firma od lat 70 XX wieku używa starych maszyn do goodyearwelted przywiezionych w czasach rewolucji z Devon (cła na maszyny wtedy były bardzo niskie) w latach 80 kiedy angielskie marki upadaly pod naporem produkcji z Chin. Sam pas do podeszwy jest handwelted, tradycja wyplatania ręcznej lnianej nici podtrzymywana jest w tej firmie od czasów elekcji Nixona, kiedy wykonano dla niego buty i nie starły się przez całą kampanię. Jako ciekawostka dodam że japoński denim na nodze posiada słynny błąd maszyny, krótka edycja z 1971 roku, kupione za 5$ new old stock na fleamarket w Dallas. Zgadłem?

Marka butów raczej kojarzy się z powiedzmy "brytyjskim" producentem koszul  z Jermyn Street , który nigdy nie uszył koszuli w UK, ale buty wyprodukowane w Anglii przez Loake458555803_SAM_2783(2).thumb.JPG.19dfade58b9a25a8be49914ee6c22b21.JPG                                              A denim na nodze niestety nie japoński tylko kalifornijski Guess Falcon-"skaza" na nogawce to nie błąd maszyny tylko efekt acid wash te linie są symetryczne na obydwu nogawkach,,Spodnie nie pamiętają administracji Nixona, ale są wyprodukowane w USA zanim bracia Marciano całkowicie zlikwidowali zakłady produkcyjne w Stanach, głównie na skutek akcji prowadzonej przez muzyków Rage Against The Machine i związku zawodowego UNITE : "Rage Agaist Sweatshops,We Don't Wear Guess ,Don't  buy it."1359351127_SAM_2785(2).thumb.JPG.83c2765b49a70436882751d704165140.JPG

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratdominik napisał:

@Tanatos70 chodzi o to że skóra korygowana?

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Pociągnięta lakierem (jak sądzę), jednak z upływem lat nic złego się nie dzieje. Kupowałem w ciemno, na amerykańskim ebayu licząc, że to może konina ?. Czego jednak mogłem się spodziewać za te 100 $.  Wersja NOS. 

Opublikowano

No mam już je ponad 4 lata. Ze względu na charakter powłoki, wystarcza przetrzeć wilgotną szmatką i odzyskują świetność. 
Mam zdecydowanie za dużo butów, stąd żadne się u mnie nie przepracowywują. Te mają za sobą góra 30- 40 wyjść.