Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Żorż Ponimirski- dzięki, stary zakup (mam je już jakieś dobre 4 lata), ale nieczęsto zakładane. Jedyne moje czarne oksfordy. Żona mówi na nie "trumniaki" ?. Mam jeszcze dwie pary trzewików- Aldeny w czarnym kordowanie i "Czeneje" odkupione jakieś dwa lata temu na forum. Te drugie- model Brixworth, pewnie niedługo doczekają się wreszcie premierowego wyjścia.

Pozycja społeczna człowieka żyjącego z wygrzebywania trupów z ziemi pozwala praktycznie na wszystko ?.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Midlife-Crisis napisał:
4 godziny temu, Tanatos70 napisał:

Żona mówi na nie "trumniaki" ?.  

No ja protestuję, mówiąc że klasyczne "trupięgi" to mają kartonowe podeszwy, a tutaj na bogato- dainite sygnowane logo producenta butów, co jest nieczęsto spotykanym smaczkiem. Szczególnie dla takiego snoba jak ja :):

213353627_radstock2.thumb.jpg.2d93646ac41a94a2aaaa16f22f8ed6c6.jpg

Opublikowano
19 minut temu, Midlife-Crisis napisał:
  1. @Tanatos70 z mojego doświadczenia dainite już sama w sobie jest dla snobów, którzy mają czym rotować (tak od 30-tu par) i u których problem wymiany podeszwy nie następuje. A co dopiero z logo producenta?.

Ty, Panie Senior, nie obrażaj Pan ludzi wyzywając od snobów :P

nie mam aktywnych 30 par, a ostatnio tylko takie kupowałem (choć ostatni zakup z rok temu?). Takie, czy dainite

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
43 minuty temu, Midlife-Crisis napisał:
  1. @Tanatos70 z mojego doświadczenia dainite już sama w sobie jest dla snobów, którzy mają czym rotować (tak od 30-tu par) i u których problem wymiany podeszwy nie następuje. A co dopiero z logo producenta?.

Nie no, dla snobów to "skórkowa", gumowa to dla praktycznych ?

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
49 minut temu, Krzysiek_W napisał:

Ty, Panie Senior, nie obrażaj Pan ludzi wyzywając od snobów :P

nie mam aktywnych 30 par, a ostatnio tylko takie kupowałem (choć ostatni zakup z rok temu?). Takie, czy dainite

Ja aspiruję do tej magicznej trzydziestki. Na razie coraz dalej, bo na buty średnie nie mam już ochoty. ?

Opublikowano

Dainite rzeczywiście nie grzeszy zbytnio trwałością ,dodatkowo jest śliska.Na pewno nie był by to mój pierwszy wybór gumowej czy syntetycznej podeszwy do butów. Jeżeli chodzi o trwałość to NeoCork jest nie do pobicia ,w kategorii komfortu  EVA,a pod względem stabilności na śliskim -mokrym podłożu Traction Tred Cushion Crepe.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Moje doświadczenia z dainite, która się okazała mniej trwała niż moje wyobrażenie o niej, są takie, że producent tego nie wymienia, a szewc chce to opiłować  i coś na to nakleić. Ze skórzaną jest mniej problemu. Można podzelować. 

Czyli opiłować i coś na to nakleić,tak?
  • Like 1
Opublikowano

Yanko. Parę słów z mojej strony. Buty wygodne od pierwszego założenia. Co mnie razi, o czym już chyba w innym wątku wspomniałem to zbyt obszerne cholewki, jakość sznurówek -tragedia , jak widać na zdjęciu zostały wymienione - po dwóch wyjściach zaczęły się "supełkować". Ja swoje kupiłem w cenie promocyjnej z 20% zniżką. Nie mniej dziś kupiłbym miast trzewików krótkie brogsy z zamkniętą przyszwą.

4AC2171A-9A9B-461F-8D07-2BC3BC60925E.jpeg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 4