Midlife-Crisis Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2018 Dzisiejsze TVN 24 Bis o motocyklach https://tvn24bis.pl/swiat,166,m/najwieksi-fani-dwoch-kolek-motocross-czy-dlugie-wyprawy-motocyklowe,841386.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvv Napisano 30 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2018 Ja jazdę na motocyklu traktuje typowo hobbystycznie i chociażby ze względu na strój nie jeżdżę motocyklem do pracy. Jak już ktoś wcześniej wspomniał bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu i wolałbym sobie potem nie mieć pretensji do samego siebie, że sie nie ubrałem właściwie. W temacie dress code mam trzy stroje: zimowy - kombinezon materiałowy z goretexem letni - jeansy z kevlarem, cienka kurtka z żółwiem na plecy torowy - kombinezon ze skóry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 19 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2018 @Styleman ma Pan kilka kurtek skórzanych, w tym ramoneskę. Przejrzałem forum oraz Pana blog, ale nie mogłem znaleźć jakie to modele? Jakie również Pan poleca to jeżdżenia po mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 4 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2018 Zaproszenie do udziału w DGR Warszawa 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Kolejny The Distiguished Gentlemans Ride wykonany, 250 motocykli w paradzie.,zebrane globalnie ponad 5,5 mln $ http://pytanienasniadanie.tvp.pl/39246967/najmodniejszy-polski-motocyklista 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 W dniu 30.09.2018 o 00:15, Styleman napisał: Kolejny The Distiguished Gentlemans Ride wykonany, 250 motocykli w paradzie.,zebrane globalnie ponad 5,5 mln $ http://pytanienasniadanie.tvp.pl/39246967/najmodniejszy-polski-motocyklista Wspaniała impreza - czapki z głów, Irek! Świetny pomysł i perfekcyjna organizacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 10 godzin temu, Whitesnake napisał: Wspaniała impreza - czapki z głów, Irek! Świetny pomysł i perfekcyjna organizacja. Mala poprawka w Warszawie jechalo w paradzie ponad 350 motocykli,na koncie już przekroczyliśmy 6 mln $. Pomysł imprezy narodził sie w Australii,my mamy tylko ,,licencje " na jej organizacje w Warszawie. Wkrótce zamieszczę reportaż foto z wydarzenia,mamy parę tysięcy zdjec od fotografów ,pokażę rowniez najlepsze , wybrane i nagrodzone przy moim udziale stylizacje. Pozdrawiam Irek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 31 minut temu, Styleman napisał: Pomysł imprezy narodził sie w Australii,my mamy tylko ,,licencje " na jej organizacje w Warszawie. Niepotrzebna skromność. Sama licencja imprezy nie organizuje :). Jesteś tak spójny z tą imprezą, ze gdyby jej nie było musiałbyś ją wymyślić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 7 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2018 Pare zdjec z Warszawskiego The Distiguished Gentlemans Ride 2018 foto Bartek Zaranek http://styleman.pl/the-distinguished-gentlemans-ride-warsaw-2018/ 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 ireknortoninsta.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Panowie, rozpatrywaliście może tego typu zestawy (jeansy zamiennie z wełniakami) do jazdy po mieście (codzienny dojazd do pracy)? Czy jeżdżenie w skórze ma w ogóle jakiś sens w kontekście bezpieczeństwa? Szukam pewnego kompromisu pomiędzy bezpieczeństwem a wygodą i praktycznością. Jak wiadomo codzienne przebieranie się w pracy i wożenie ubrań w kuferku zbyt praktyczne nie jest, ale już włożenie do niego samej marynarki na zmianę problemu nie robi. Macie jakieś przemyślenia/pomysły na ten temat? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Porządna, czyli gruba kurtka skórzana powinna stanowić ochronę, ale przyznam, że nie szedłbym tą drogą i raczej szukał odzieży dedykowanej na jednoślady. Wiadomo że skórzany strój motocyklowy, poza samym materiałem, ma również wstawki/ochraniacze na łokcie, barki czy tzw. żółwia. Sam, poza strojem na tor, mam do miasta jeansy motocyklowe i lżejszą przewiewną kurtkę tekstylną. Ciekawą ofertę ma Tucano Urbano, czyli ubrania wyglądające jak Smart casual (np. Kurtki o kroju marynarki ale z ochraniaczami) a przeznaczone na jednoślady. Szaleć raczej w tym nie ma co, ale żeby dojechać do pracy to myślę, że ryzyko akceptowalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 22 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2019 @Dan Dzięki za podesłania sklepu, na pewno przejrzę ofertę. Rozwijając ten temat to zastanawiam się nad rozwiązaniem tj. kupić skórzana kurtkę, rozpruć podszewkę i wszyć jakieś ochraniacze na łokcie pomiędzy skórę a podszewkę. Myślę, że to powinno się sprawdzić biorąc pod uwagę, że mam zamiar śmigać na burgmanie (tak wiem, że dla niektórych to nie motocykl;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubER Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 W dniu 22.04.2019 o 16:59, Zagiel napisał: @Dan Dzięki za podesłania sklepu, na pewno przejrzę ofertę. Rozwijając ten temat to zastanawiam się nad rozwiązaniem tj. kupić skórzana kurtkę, rozpruć podszewkę i wszyć jakieś ochraniacze na łokcie pomiędzy skórę a podszewkę. Myślę, że to powinno się sprawdzić biorąc pod uwagę, że mam zamiar śmigać na burgmanie (tak wiem, że dla niektórych to nie motocykl;)) Jeżeli na poważnie myślisz o ochronie, to ja na twoim miejscu jednak bym poszedł w stronę markowej odzieży. Osobiście jestem dosyć zadowolonym posiadaczem kompletu na motocykl firmy Dainese. Wprawdzie mój ma nieco bardziej sportowy charakter - taki miejski sportowy styl na nakeda. Aczkolwiek ta firma ma w swojej ofercie również dużo bardziej klasyczne modele dedykowane użytkownikom cafe-racerów - które są w sumie odpowiednikami naszych dandysów (przynajmniej w mojej opinii) Tylko ostrzegam, ta marka jest dosyć droga, ja za komplet (bez kasku) dałem prawie 5000zł, aczkolwiek wydać u nich i 7 czy nawet 9000zł to nie problem. Plus taki, że nawet najtańsze pozycje z oferty są na naprawdę dobrym poziomie i przy stosownym traktowaniu będą służyć latami. Markę polecam z czystym sumieniem. Poniżej przykładowa kurtka, aczkolwiek w swojej ofercie mają praktycznie wszystko. Od mocno 'klasycznych' pozycji aż do kombinezonów prosto z MotoGP. https://www.dainese.com/gb/en/blackjack-leather-jacket/201533737.html?dwvar_201533737_color=DARK BROWN%2FBLACK%2FBLACK&cgid=motorbike-jackets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Niestety, większość produktów tej firmy jest paskudna, wygląda się w nich jak puszka Red Bulla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 Panowie, potrzebuję pomocy. W skrócie zmieniam pracę i będę teraz pracować bardziej w centrum. Według google maps będę miał niecałe 9km do pracy, ale w korkach zajmie to milion czasu plus zaparkować będzie problem. Jak połączyć dress code w pracy z kombinezonem na motocykl? Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 Kilka par spodni do jednej marynarki i marynarkę zostawiasz na fotelu w pracy (bonus: nikt nie wie, czy już wyszedłeś), buty tak samo, kilka krawatów w szufladzie, a na koszulę zarzucasz skórzaną kurtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 Niestety zostawianie ubrań w pracy nie wchodzi w grę. Kupienie plecaka i wożenie butów / marynarki jest już bardziej realna. Nie wiem jak kwestia spodni - nie zniszczą się podczas jazdy? Chyba ciężko tu połączyć praktyczność z jakimś dress code. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 Ew. raz w tygodniu, nawet w weekend, podrzucać ubrania do firmy i się przebierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 34 minutes ago, mosze said: Ew. raz w tygodniu, nawet w weekend, podrzucać ubrania do firmy i się przebierać. 42 minutes ago, pmichal said: Niestety zostawianie ubrań w pracy nie wchodzi w grę. Ciężko znaleźć złoty środek Dziękuję wszystkim za sugestie i czekam na kolejne, może jednak jakoś się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 @pmichal Możesz sprawdzić wełny typu Traveller od SuitSupply, ogólnie mną się one dużo mniej niż inne rodzaje materiałów i nawet po poskładaniu ciuchów wyglądają jak dopiero co wyprasowane. Dopiero przy mocnym ścisku tkanina się mnie i zniekształca. SuitSupply na pewno ma eleganckie spodnie i marynarki z takim materiałem więc coś znajdziesz dla siebie. Polecam sprawdzić. Ale jako były motocyklista, który podobnie jak Ty musiał tak się przebierać po przyjeździe, polecam po prostu przygotowanie sobie miejsca w pracy na trzymanie ciuchów. Mniej zachodu, większa pewność i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 13 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2019 Zdecydowanie przebieranie się w pracy - dni w które nie zachlapiesz, nie pobrudzisz, nie zapocisz, nie pogniesz garnituru - przynajmniej w naszym klimacie - zdarzy Ci się kilka w ciągu roku. Nie pojedziesz też przecież w monkach - buty też zmieniasz. Jeśli to problem, to przy kolejnej zmianie pracy zwróć uwagę na pracodawców z Rzymu i przesiądź się na Vespę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 14 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2019 Dzięki za uwagi i chyba właśnie będę wozić ubrania Muszę tylko poszukać jakiegoś dobrego plecaka na buty i garnitur teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 @pmichal moja propozycja jest taka: 1. kup skuter - w garniaku lepiej będziesz wyglądał na vespie albo burgmanie niż na ścigaczu rodem z MotoGP:) Poza tym to automat więc buty nie ucierpią 2. zainwestuj w duży kufer - na allegro są duże kufry marki Awina za 100 PLN - spokojnie wrzucisz do niego marynarkę na te kilka minut jazdy 3. Załóż kurtkę skórzaną - mniej lub bardziej profesjonalną. Twój wybór bo chodzi o bezpieczeństwo. Jeśli nie będzie przystosowana do motocykla to wszyj sobie ochraniacze na łokciach 4. Na kolana możesz opcjonalnie założyć jakieś ochraniacze. Wiadome, że spodnie mogą się troszkę pomiąć ale coś za coś. Wiem, że nie jest to rozwiązanie idealne ale jeżeli przez te 9 km będziesz jechał w korku to i tak nie rozwiniesz prędkości przy której kombinezon z żółwiem na plecach jest niezbędny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi