O.v.K. Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Marynarka Hatton Wash byłaby całkiem całkiem, gdyby... nie była marynarką tylko bardziej rasową kurtką a`la safari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Zerknij na wyniki finansowe spółki i będziesz miał odpowiedź dlaczego firma nie czuje potrzeby wprowadzania rewolucji. Z tego co wiem, to Bytom ich prawie zdublował. A jednak to Vistula zawsze była liderem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Bytom ma roczne przychody na poziomie kwartalnych Vistuli (na bazie ostatniego raportu). Skąd dane o dublowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Pewnie chodzi o prawie dwukrotnie większy wzrost przychodów rok do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Zgadza się. ok, czyli nie "ich", a "się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 Parę dni demu doszły do mnie marynarki: http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-73871 oraz http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-72775 Przy zamawianiu lepiej mi się podobała marynarka w kratę, a na żywo lepiej wypada ta w mikrowzór, materiał lżejszy, delikatniejszy, bardziej odpowiedni na wyższą temperaturę i sezon wiosna-lato. Ucieszyło mnie też długość rękawów, w tabeli rozmiarów podana jest 66 cm, a dostałem 65,5 cm, nie muszę skracać Długość marynarki też jest w porządku, nie lubię przykrótkich, no i górny guzik jest na właściwym miejscu, nie za wysoko. Jakbym miał się przyczepić to szerokość rękawa na samym dole mogła by być mniejsza ale to jakieś 0,5 cm;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 Parę dni demu doszły do mnie marynarki: http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-73871 oraz http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-72775 Przy zamawianiu lepiej mi się podobała marynarka w kratę, a na żywo lepiej wypada ta w mikrowzór, materiał lżejszy, delikatniejszy, bardziej odpowiedni na wyższą temperaturę i sezon wiosna-lato. Ucieszyło mnie też długość rękawów, w tabeli rozmiarów podana jest 66 cm, a dostałem 65,5 cm, nie muszę skracać Długość marynarki też jest w porządku, nie lubię przykrótkich, no i górny guzik jest na właściwym miejscu, nie za wysoko. Jakbym miał się przyczepić to szerokość rękawa na samym dole mogła by być mniejsza ale to jakieś 0,5 cm;-). Z tymi ramionami spokojnie możesz iść na jakiś pokaz na zamek królewski .Zbroja aż nie miło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 @werdzo88 Po to właśnie je kupiłem, chodzę po zamku i przynajmniej nie pocę się jak w ciężkiej zbroi, ale koledzy z Bytomia są lepsi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 Byłem dziś w salonie Vistuli w Promenadzie (Wwa). Generalnie wzorniczo jest nieźle. Na wyprzedaży są np. piękne marynarki z niebieskiej flaneli w jodełkę (linia Lantier) - materiał fantastyczny w dotyku, marynarka pięknie wykończona, całkowicie bez kontrukcji (szczątkowa podszewka na plecach), wygląda jak produkt włoskiej firmy z wyższej półki. Przeceniona na 399. Kupiłbym bez wahania, ale wiem z doświadczenia, że marynarki V kompletnie na mnie nie leżą. Ta również nie leżała. Jeśli jednak na kogoś pasuje, polecam - jest praktycznie cała rozmiarówka, od dość szczupłej 50-tki w górę. Poza tym ciekawe marynarki z mieszanki lnu - granatowa w białą kratę i coś jakby stalowa drzurzędówka w ceglastą kratę. Bardzo ładne rzeczy, ale nie dla mnie. PS. Zmieniłem tytuł wątku - okazuje się, że Vistula nie ma na forum dedykowanego wątku. No to już ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 Miałem tak samo. Przymierzałem tą marynarkę (w jodełkę) od rozmiaru 50 po 54 i w końcu nie kupiłem. Materiał ładny - nie sposób przejść obok bez pomacania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 Również potwierdzam obserwacje co do jakościowego i stylistycznego skoku w Vistuli. Osobiście zauważyłem to w koszulach, które nagle zaczęły mieć normalny krój, przyjemne materiały i godziwe wykonanie. Oczywiście nie jest to poziom luksusowego RTW, ale w mojej ocenie wypadają lepiej od Tyrwhitta etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 17 godzin temu, R50 napisał: w mojej ocenie wypadają lepiej od Tyrwhitta etc. Masz na myśli Lantiery czy także podstawowa linię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 Także podstawową linię, w cenach wyprzedażowych oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 14 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2018 @R50 A masz porównanie podstawowej Vistuli z Wólczanką? Spytałem o linię, ponieważ o ile ich Lamberty to przyzwoite koszule, tak zwykłe Wólczanki to prawdziwy koszmar pod względem materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feriak Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 Ma ktoś doświadczenie z Vistulowymi swetrami/golfami z merynosa? Zastanawiam się czy nie zamówić na próbę, jest aktualnie promocja i można zgarnąć 3 sztuki za 400zł. Są też pojedyncze sztuki 100% kaszmir po 349zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 Ja mam 2 golfy z wełny merino i jestem zadowolony. Moim zdaniem jakość lepsza niż w Massimo Dutti. W tej cenie to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 18 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2019 Zdecydowanie wyższa jakość swetrów niż w Massimo Dutti. Natomiast odradzam swetry Lamberta - strasznie się szmacą. W podobnej cenie można jeszcze szukać swetrów w Anglii/Irlandii, zwykle są wyższe jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Jakby ktoś jeszcze chciał się załapać na ostatki promocji to przestrzegam przed bardzo długimi rękawami w swetrach Vistuli. Przy dobrym dopasowaniu mam zawsze problem ze zbyt krótkimi rękawami, a w zamówionych swetrach Nungu rękaw sięgał mi kilka centymetrów za linię nadgarstka i wyglądałem jak w wyciągniętej bluzie. Rozmiarówka i jakość materiału w golfach super, byłem pod wrażeniem. Zwróciłem dwa swetry i zostawiłem golf, w moim subiektywnym odczuciu był wart 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Przestrzegasz wszystkich czy tylko tych Twojego wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Mam 188 cm wzrostu, w klatce 104 cm, swetry były w rozmiarze L. Rękaw na długość był okej po odwinięciu go na szerokość mankietu/ściągacza. Jeśli ktoś lubi nosić swetry tak żeby było widać mankiet koszuli to bez skracania rękawów marne szanse, co zresztą widać na zdjęciu producenta. Myślałem, że przy długości moich rąk będzie lepiej. Podejrzewam, że jak ktoś ma inne proporcje to ten efekt może być jeszcze bardziej wyraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Ale tak projektowane rękawy nie będą dla nikogo, ale to dla nikogo za krótkie. Takim podejściem można tą możliwość całkiem wyeliminować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 @Midlife-Crisis Dobre 😂 że też taki ze mnie niewdzięczny klient, który nie potrafi docenić podobnej zapobiegawczości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Może to taka promocja: 30% więcej rękawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 28 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 W ramach cięcia kosztów pewnie jest jeden rękaw dla całej rozmiarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi