Whitesnake Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 4 godziny temu, lubo69 napisał: Z cyklu „nikogo nie urzecze moja historia, ale próbować warto”: stłukłem duży palec u nogi, a wyjść z domu musiałem. W tej sytuacji obuwie dobrałem nie tyle do reszty stroju/okazji/samopoczucia, ile do stanu zdrowia. Jedyne buty, które byłem w stanie założyć i w nich chodzić, to moje jak dotąd jedyne krokiety: Galway II Wzruszająca i prawdziwa historia. Napisałbym do Crockett&Jones, dobry storytelling jest teraz w cenie. 😍 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 7 godzin temu, hawk napisał: Wreszcie otrzymałem C&J Northcothe. Buty wyglądają rewelacyjnie i są bardzo wygodne od pierwszego założenia. Przy długości stopy 26,5 cm dobry okazał się rozmiar 7.5 UK. Tutaj muszę zaznaczyć pewną zależność. To jest druga para tych butów jaką mam (jedną wymieniłem z powodu wady na podeszwie). W pierwszej parze w prawym bucie miałem ucisk na wysokości palców, gdyż prawa stopa ma większy obwód niż lewa, natomiast w tej parze jest luźniej. Wygląda na to, że buty ręcznie robione w poszczególnych parach mogą się nie znacznie różnić (może ktoś ma podobne doświadczenia?). Co do samego kopyta 348 to początkowo wydawało mi się dziwne bo długie, lecz teraz jak się z nim oswoiłem to coraz bardziej zaczyna mi się podobać. Jest to moja pierwsza para krokietów, mam nadzieję nie ostatnia Gratuluję zakupu. Są to bardzo "ładne" i wygodne trzewiki! Też mam przyjemność się nimi cieszyć w tym tygodniu, na zmiane z Isley. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Coniston Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 CJ Coniston Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mamrot Napisano 17 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 Przedstawiam kolejne chyba nieobecne na forum buty. Panie, panowie chukka Brecon. But dość masywny i moim zdaniem lepiej prezentujący się w większych rozmiarach niż mniejszych (odwrotnie niż Tetbury). Wstawiam również dla porównania Tetbury, aby każdy mógł wyrobić swój własny pogląd. Obydwie pary to numer 10. Po lewej Brecon, po prawej Tetbury: 7 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 Narobię sobie wrogów, ale... Brecon mi się bardziej podobają (przynajmniej w tym rozmiarze). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 @Wodzu przyłączam się do opinii :). Tak w ogóle to miałem okazję mierzyć Brecony i jest to mój cel zakupowy nr 1 na następną jesień i zimę. Też noszę 10 i w tym rozmiarze but ma taką fajną delikatną masywność. Super buty @Mamrot, gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 Kolejny punkt dla Brecon.;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Wczoraj kupiłem moje pierwsze C&J (Tetbury). Zważywszy że to dość popularny model na tym forum, mam pytanie: jakie prawidła do nich stosujecie? Zwykłe czy producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 43 minuty temu, Steppenwolf napisał: Wczoraj kupiłem moje pierwsze C&J (Tetbury). Zważywszy że to dość popularny model na tym forum, mam pytanie: jakie prawidła do nich stosujecie? Zwykłe czy producenta? Zasadniczo jeżeli buty nie są wykonane na jakimś "artystycznym" włoskim, czy japońskim kopycie i biorąc pod uwagę sumę, jaką producent butów życzy sobie za sygnowane prawidła, doskonale sprawdzą się jakiekolwiek drewniane 2 lub 3 częściowe (regulowane) w dobrym rozmiarze (np saphir lub tarrago z multirenowacji). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 W dniu 17.03.2018 o 17:44, Wodzu napisał: Narobię sobie wrogów, ale... Brecon mi się bardziej podobają (przynajmniej w tym rozmiarze). Zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Świetna okazja na zamsz - z 425 GBP na 212.50 GBP: https://www.purdey.com/mens-suede-desert-boot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Które to kopyto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 To chyba 224 Chiltern, jeśli tak to cena u C&J 355 GPB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Takie domysły mają na SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 A jak się to kopyto ma do 341? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Niestety połowę ceny kosztuje tylko kolor sage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Dajcie linka do dyskusji na SF. Moim zdaniem to kopyto 348, ew. 341. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 348 to na pewno nie jest. Tak czy inaczej buty w tej cenie już "wyszły". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 10 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2018 To kopyto 341, info od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy176 Napisano 1 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2018 Wydaje mi się, że producentem tych butów jest C&J. Jeżeli tak, to świetna okazja dla kogoś w rozmiarze UK12.https://www.brooksbrothers.com/Peal-Co-Captoe-Boots/MH00504,pl_PL,pd.html?dwvar_MH00504_Color=MDBR&contentpos=1&cgid= 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 1 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2018 Wydaje mi się, że producentem tych butów jest C&J. Jeżeli tak, to świetna okazja dla kogoś w rozmiarze UK12.https://www.brooksbrothers.com/Peal-Co-Captoe-Boots/MH00504,pl_PL,pd.html?dwvar_MH00504_Color=MDBR&contentpos=1&cgid= Bardzo podobne też do AS Cambridge. Cena świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy176 Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 To, prawda. Na żywo są jednak bardzo podobne do cj coniston. Co ciekawe w kolorze raczej koniakowym niż brązowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy176 Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 To zdjęcie dobrze oddaje ich wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgodnie z tym co pisano SF- to są Conistony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi