Skocz do zawartości

Producenci, marki butów - Crockett & Jones

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wydaje mi się, żeby to oznaczało ewakuację, modele były dwa i - jak to z przecenionymi modelami bywa - niekoniecznie te najbardziej pożądane: niebieski/granatowy zamsz i piaskowy/jasnoszary zamsz. Niestety nie wiem, jaka cena wyjściowa, podaję w ramach ciekawostki bo nie wiedziałem, że Berg ma też PrimeShoes.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym zapytać doświadczonych fanów"Krokietów" o jedną kwestię która mnie zastanawia.

Szukałem w internecie informacji i nic konkretnego nie znalazłem.

Jakiś czas temu zakupiłem okazyjnie klasyczne oxfordy model " Connaught" " HEALTH BRAND "

Zadowolony z zakupu postawiłem na półce ,ale gdy zakupiłem następne ( też " Connaught" brąz) zauważyłem wyraźne różnice.

Mianowicie:

W tych " Health Brand"Skóra gładka i tak miękka że gdy wyciągam z nich prawidła , cholewka bardziej opada ku dołowi niż w tych nowszych.

W dotyku bardzo gładka, bez por i sprawia wrażenie "polerki" 

fcK7cMK.jpg?1

Wewnątrz cholewka podszyta jakimś płótnem:

JeGtEGz.jpg?1 djVmnNz.jpg?1

Podeszwy w czarnym kolorze z krytym kanałem z nieco innym logo:

WRrKdmx.jpg?1

Obcas bez "gumy" + 2 rzędy szpilek co widać na zdjęciu:

tkv0r3u.jpg?1

Zastanawia mnie czy to jakiś "Vintage" czy  nieznana  linia (?)

Rozmiarówka także trochę inna, mimo że to te same modele, ta sama tęgość ( E )  ( Te jakby o pół numeru mniejsze)

8TnWoIn.jpg?1

Opublikowano
1 godzinę temu, eye_lip napisał:

To vintage. 

Dzięki

Tak też się domyślałem.

Ciekawi mnie tylko czy jakość bardzo odbiega od dzisiejszych wypustów, choć miękkość skóry jest niespotykana.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Deformowania też bym się raczej nie spodziewał, wydaje mi się, że wszystko rozbija się o kwestie estetyczne - choć po cichu liczyłem, że może te prawidła będą lepiej wypełniały buty na kopytach 325 & 335.

BTW Ile te prawidła kosztują w Bergu?