fan_dobrego_buta Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 NIestety, Tanatos70 ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2017 https://www.kurtgeiger.com/men#brand/crjones Wszystkie buty C&J z oferty sklepu przecenione o 20%, a przesyłka do Polski kosztuje ~7 funtów. Przy obecnym kursie funta to świetna okazja na zakup "krokietów" w bardzo dobrej cenie. Sklep sprawdzony, kupowałem u nich C&J Merton i wszystko poszło bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 22 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2017 W Bergu też jest 20%. Złożyłem zamówienie i dostałem info, że realizacja może nastąpić za 8 tygodni. Trochę długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 22 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2017 5 minut temu, Ygrene napisał: W Bergu też jest 20%. Złożyłem zamówienie i dostałem info, że realizacja może nastąpić za 8 tygodni. Trochę długo... ?? Na ich stronie nic nie piszą. Skąd ta wiadomość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 22 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2017 @astaroth Wczoraj rozmawiałem z przemiłą Panią z Berga w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Panowie, pytanie mam. Dwa tygodnie temu nabyłem CJ Islay w rozmiarze 8,5. Buty na nogach 4 razy - jakieś 30h łącznie. Dzisiaj założyłem grubszą skarpetę i czuję opinanie stopy. Na długość jest raczej dobrze (mały palec wcisnę za piętę), ale szerokość i wysokość mnie martwi. Czy jest szansa, że się rozejdą, czy raczej powinienem myśleć o rozmiarze 9UK? Fakt, że jak kupowałem buty, to miałem cienką skarpetę i jak przymierzyłem rozmiar 9UK, to czułem jakby stopa miała za dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Ja zawsze biorę trzewiki pół rozmiaru większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 2 godziny temu, mosze napisał: Ja zawsze biorę trzewiki pół rozmiaru większe. I masz spokój jak założysz grube skarpety. A ten niby za duży luz przy rozmiarze 9 można załatwić jakąś wkładka prawdopodobnie. Pochodzę jeszcze trochę i jak nie poprawi się samopoczucie to zamówię pół numeru większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Luz w stopie mi odpowiada, oczywiście buty powinny dobrze trzymać łydkę (nie mogą być tutaj zbyt szerokie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 @Ygrene Islay to gruba i mięsista skóra. Dopasują się, choć w podbiciu faktycznie trochę cisną- jeżeli masz mocno wysklepione (tak jest u mnie). Chcesz kupić drugą parę ? Daj szansę tej pierwszej. Jak nie masz cierpliwości to pomóż sobie shoe- eze od saphira. Będzie lepiej. Nie może być źle, skoro przechodziłeś 30 h i dopiero grubsza skarpeta Ciebie zaalarmowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 @Tanatos70 Dziękuję za radę, bardzo prawdopodobne, że będzie jak piszesz. Może zimy nie będzie i grube skarpety będą zbędne. Jednak w tym tygodniu przymierzę jeszcze rozmiar 9 i zdecyduję co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Jeśli 8.5 jest za długie (skoro możesz włożyć palec za piętę), to 9 to nie będzie dobry wybór. Zamiast się tak nastawiać na ten model, poszukaj innego kopyta albo innej tęgości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 2 minuty temu, el-biczel napisał: Jeśli 8.5 jest za długie (skoro możesz włożyć palec za piętę), to 9 to nie będzie dobry wybór. Zamiast się tak nastawiać na ten model, poszukaj innego kopyta albo innej tęgości. Może źle to opisałem, ale z grubą skarpetą ten palet ciasno wchodzi, nie sądzę żeby były za długie. To może powinienem zapytać, czy prawidłowo dobrany rozmiar to 'dopasowanie" z każdej strony? Przeważnie miałem leki luz i może to kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 Zapewne jest o tym wiele wątków na forum. Według mnie, dopasowany but nie powinien dawać możliwości stopie ruszać się w żadnym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 20 minut temu, Ygrene napisał: To może powinienem zapytać, czy prawidłowo dobrany rozmiar to 'dopasowanie" z każdej strony? Tak Z tym, że dla modelu Islay warto odrobinę pocierpieć i zaakceptować drobne uciski. Będzie lepiej (mówię to z własnego doświadczenia) jeżeli nie są za małe na długość, za krótkie jednym słowem. Wybór butów za dużych kończy się tym, że brzydko się "łamią" i np. nosek zaczyna wyginać się ku górze (to też mówię z własnego doświadczenia) i ogólnie buty wyglądają na nieproporcjonalne w kontekście całej sylwetki. Dlatego wolę buty lepiej dopasowane. Oczywiście pomijam kwestie totalnego niedopasowania kopyta, chodzi o drobne "uciskanie" w nowych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 Dzisiaj dojechała druga para Islay w rozmiarze 9. Zdecydowanie lepiej się teraz czuję. W zasadzie trzewiki zakładam w chłodniejsze dni i grubsza skarpeta jest standardem, czyli rozmiar 9 zostaje. Jeżeli chodzi o wygląd buta na nodze, to nie ma dysproporcji... mam 189cm wzrostu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 Panowie, czy ktoś z Was ma doświadczenia z szerokim kopytami C&J? Mówiąc szerokimi mam na myśli coś zbliżonego do P2 od Vass, 234/333 Carlos Santos. W podobno szerokie Yankowe 960/961/962 nie wchodzę swobodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 2 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2017 @Wodzu Nie wiem jakie masz doświadczenie ogólnie z różnymi kopytami C&J. W ponoć szerokie 960/961/962 też nie wchodzę swobodnie, szczególnie na początku, więc nawet nie liczyłem, że zmieszczę się w polecane tu już kilkukrotnie Tetbury. Co zaskakujące zmieściłem się, a buty są bardzo wygodne od pierwszego założenia, czego nie uświadczyłem do tej pory ani razu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 2 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2017 @Avallach, z butami C&J nie mam żadnych doświadczeń, chciałem wysondować, czy warto upatrzeć sobie jakąś parę. Tetbury wyglądają na wąskie, coś jak 915 Yanko w które się w życiu nie zmieszczę bez obcięcia 2 palców u stóp, ale oceniam tylko na podstawie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 2 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2017 Też oceniałem na podstawie zdjęć, ale były akurat w sklepie, więc przymierzyłem i tak już zostały. Polecam sprawdzić, ja się bardzo pozytywnie zaskoczyłem. W 915 też raczej nie ma szans żebym się zmieścił, skoro 960/961/962 są naprawdę na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 2 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2017 Ja ostatnio Mierzyłem 960 i 915 i szczerze mówiąc w pobiciu było ciasnej w 915 Ale reszta luźniej w 960, także nie ma reguły, zależy od anatomii stopy - trzeba mierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Dziś odebrałem swoje pierwsze trzewiki CJ czyli Islay (dzięki Jarek! ). Kopyto dosyć casualowe i okrągłe (np. As Hannover ma zdecydowanie smuklejsze) ale piękna skóra, buty wyjątkowo wysokie w porównaniu do moich innych trzewików. No i najważniejsze - występowały w Skyfall Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 6 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 10 minut temu, eye_lip napisał: Dziś odebrałem swoje pierwsze trzewiki CJ czyli Islay (dzięki Jarek! ). Kopyto dosyć casualowe i okrągłe (np. As Hannover ma zdecydowanie smuklejsze) ale piękna skóra, buty wyjątkowo wysokie w porównaniu do moich innych trzewików. No i najważniejsze - występowały w Skyfall Gratuluje, doby wybór! Skyfall, skyfall, kto to pamięta... Najważniejsza jest wyjątkowo miękka skóra cholewki takiej nie spotkasz ani w AS, ani u innych producentów z tej półki RTW. Odkąd je kupiłem inne trzewiki nabierają wartości w kartonach, niemal nieruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ygrene Napisano 6 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2017 10 godzin temu, eye_lip napisał: Dziś odebrałem swoje pierwsze trzewiki CJ czyli Islay (dzięki Jarek! ). Kopyto dosyć casualowe i okrągłe (np. As Hannover ma zdecydowanie smuklejsze) ale piękna skóra, buty wyjątkowo wysokie w porównaniu do moich innych trzewików. No i najważniejsze - występowały w Skyfall Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Niech się noszą. Pzdr. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 6 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2017 Filip gratuluję zakupu. Są to naprawdę bardzo wygodne i piękne buty. U mnie jednak przeważnie leżą w pudle, gdyż od zeszłego roku w starciu trzewików zazwyczaj wygrywają Trickersy Stow, następnie AS Cambridge, które tak jak wspomnialeś są zdecydowanie smuklejsze. Jednak gdy na ulicy jest naprawde zimno (dużo poniżej 0C), Isley zaczynją być faworytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi