Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaprojektowaliśmy i posiadamy już w sprzedaży krawat w bociany. Szerokość 8,5cm. Wełna / jedwab 50/50.

Postanowiliśmy także poeksperymentować i wprowadziliśmy dwa modele krawatów dla najmłodszych, szerokość 6 cm, długość 125cm. Wybraliśmy wzory w liski i w kotwice.

Zarówno bociany jak i krawaty dla dzieci, posiadają wełniane wypełnienie.

post-7808-0-60563700-1464854546_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 9
Opublikowano

Bociany super, świetny pomysł. Czekamy na więcej wzorów.

Jeśli chodzi o krawaty dla dzieci, to pomysł dobry, natomiast nie jestem przekonany co do wyboru wzorów. Takie wyluzowane wzory są normalnie dla ludzi (jak ja), którzy krawaty nosić po prostu lubią, i noszą je w zestawach półformalnych i casualowych. Żeby dziecko (choć nie wiem, jakiego trzeba być wzrostu, żeby nosić krawat 125 cm) założyło krawat, okazja musi być naprawdę formalna, dlatego poszedłbym w gładkie satyny. Ale (na szczęście, bo już byście na pewno zbankrutowali) to nie ja jestem za ten wybór odpowiedzialny :)

Opublikowano

Wojvv,

Dzięki, nad żurawiami też myślałem, ale wybrałem bociana bo jest taki jakby nasz, polski, i nigdzie nie widziałem takiego wzoru.

Swordfishtrombone

Zastanawialiśmy się także nad wzorami formalnymi. Pokazując liski i kotwice młodym noszącym (potencjalnie) takie krawaty, osiągaliśmy w pierwszej sekundzie efekt "błysku w oczach". Wzory formalne takiego efektu nie robiły. Rodzicom też się te własnie wzory podobały. Stąd taki wybór. 

Opublikowano

Właśnie dotarł do mnie krawat w bociany. Opakowanie faktycznie robi bardzo dobre wrażenie - ładne pudełko, rachunek w kopercie. Naprawdę można odnieść wrażenie, że ma się do czynienia z bardziej ekskluzywnym produktem. 
Jeśli chodzi o sam krawat, jak na tę cenę jest bardzo solidny, zwłaszcza że wkład jest wełniany, a nie poliestrowy. Dobrze się prezentuje, łatwo wiąże, łezka wygląda nienajgorzej. No i oczywiście bociany są fantastyczne. :) Jak dla mnie motywy zwierzęce to w ogóle strzał w dziesiątkę, dodają sporo swobody. 
Jeszcze nie jestem przekonany do zamówienia zwykłego krawata z jedwabiu, bo w tym wypadku szukam rzeczy trochę szlachetniejszych, ale takie bardziej casualowe na pewno ponownie kupię w Republic of Ties. Chyba próżno szukać mniej formalnych krawatów o równie dobrym stosunku cena/jakość.

Opublikowano

Przepraszam, ale przy wzroście ok. 180 cm posiadam jeden krawat długości (uwaga, złapcie się mocniej foteli) 114 cm i noszę go z niejaką regularnością, jakkolwiek węższy koniec wypada na wysokości brustaszy. Więc ja te ,,dziecięce" krawaty bez problemu jestem gotów nosić, zwłaszcza że 6 cm do dla mnie często szerokość znacznie odpowiedniejsza, niż standardowe ok. 8 cm. Czekam tylko na poszerzenie oferty, bo niestety lisy i kotwice to nie dla mnie.

Opublikowano

Tym razem bez wzorów...

Do naszej oferty wróciły krawaty jednolite granatowe w nowej odsłonie z wełnianym wkładem i szerokością 8,5cm. Postanowiliśmy wprowadzić dwa granaty – jeden bardzo ciemny, drugi nieco żywszy.

A są jakieś szanse na krawaty jednolite z wełny/mieszanki wełny z jedwabiem? Na jesień na przykład. :D

Opublikowano

Dzięki Machiavelli, ciekawy feedback. Na razie wprowadziliśmy na próbę tę dwa modele podobnie jak dwa modele krawatów dla dzieci.

Będziemy zbierać informacje zwrotne i niewykluczone,  że kolejne muchy będą wiązane.

Są też rozwiązania typu mix, mucha RTW z możliwością jej wiązania, może też wypróbujemy.

Generalnie prowadząc biznes stajesz przed wieloma wyborami... :)

Opublikowano

Panowie zgłębiając temat much - jaka jest Wasza opinia na temat much w wersji mix czyli zawiązane ale z możliwością ich rozwiązania i samodzielnego zawiązania.

Mowa o muchach wiązanych, ale z zapięciem i sprzedawanych w formie już zawiązanej? :huh:

Jeżeli tak, to nie mam nic przeciwko, poszetka zdaje się też oferuje możliwość wysyłki muchy uprzednio zawiązanej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po dłuższej nieobecności.

Poza krabami, które pokazywałem już na forum wcześniej, mamy jeszcze 6 nowych wzorów krawatów, w tym cztery wg naszego własnego projektu (krawat klubowy, skrzypce, paragrafy, rysie).

Wróciły do nas także wyprzedane wcześniej kolekcje, bociany wg naszego projektu (wełna-jedwab) oraz lisy na tle granatowym, słonie, jeździec i grochy (wełna-jedwab).

Chce przy tej okazji dodać, że czytamy uważnie wszystkie komentarze, zarówno te z wątku jak i w wiadomościach prive, wiele z nich jest bardzo pomocnych i bardzo za nie dziękujemy.

Obecnie pracujemy nad kolejnymi nowościami, gdzie chcemy pochylić się już w mniejszym stopniu nad wzorami ze zwierzętami, których mamy obecnie dużo (jednak co najmniej jeden nowy wzór zwierzęcy także się pojawi).

Udanego weekendu!

BwB_01.jpgBwB_02b.jpg

Opublikowano

Może warto pomyśleć o bardziej klasycznej linii? Tak jak krawat dolny środkowy z pierwszego obrazka, tylko bez lwa - klubowe pasy bez wyszywanych ozdób, dostępne w różnych wariantach kolorystycznych?

• Oceniam pozytywnie 1