Republic of Ties Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Azaghal - tak i nie. Tak, ponieważ wszystkie nowe zamówienia planujemy zamawiać z wkładem wełnianym. Nie, ponieważ nie wszystkie modele krawatów będą na 100% zamawiane ponownie po wyprzedaniu zapasów. Może zdarzyć się tak, że zrezygnujemy z jakiegoś konkretnego wzoru. A jaki model masz "upatrzony"? Maciato - nie bardzo wiem co to jest marynarka "dresowa", mamy na stronie sklepu dwa zdjęcia rekinów w zestawie z marynarką, żadna z nich nie ma nic wspólnego z dresem:) Cytuj
maciato Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Pytałem bo bardzo słabo to wygląda. Materiał tej marynarki jest podobny do dzianiny bawełnianej z której szyje się dresy. To nie uszczypliwość a koleżeńska rada. Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Chodzi o tę szarą? Szczerze mówiąc wcześniej nie zwróciłem na to uwagi a ta wersja kolorystyczna / casual w połączeniu z krawatem w rekiny (którego wzór też do bardzo formalnych nie należy) mi się podoba, ale dzięki, popatrzymy jeszcze:) Cytuj
Azaghal Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 A jaki model masz "upatrzony"? Ostatnio chodzą za mną krawaty w grochy: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-kolorowe-grochy/37 http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabno-welniany-grochy/122 Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Jeśli chodzi o te dwa krawaty nie mamy jeszcze planów dot. ich zamówień i nie będzie ich w ofercie z wkładami wełnianymi w relatywnie krótkim okresie (do 3 miesięcy). Cytuj
Hargin Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Mam taką skromną sugestię dot. planowania nowych wzorów/kolekcji. Dziś dominują jaskrawe kolory - fiolety, amaranty, róże, chabrowy niebieski, jasne zielenie, czerwień. Z wielką chęcią zobaczyłbym bardziej zgaszone barwy i zestawienia - np. teriery w granacie z błękitnym pieskiem byłyby już u mnie. Wydaje mi się też, że niektóre wzory są zbyt duże - np. ciupagi czy skutery - ładny wzór, ale zbyt nachalny w przekazie. Liski są już w mojej ocenie w odpowiedniej skali. Być może już stary się robię i nie cieszą mnie tak jak kiedyś fancy tie - ale lubię dobre wzory i desenie, tylko w bardziej stonowanej wersji. 7 Cytuj
Koval Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Popieram @Hargina - ja chętnie 'przytulilbym' rekiny, ale takich dużych to się boję... 2 Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Hargin, Koval, dzięki za feedback! Jeśli chodzi o wielkości wzorów, tutaj doświadczenia są różne. Przykładowe rekiny (mi się osobiście też wydawały duże), rozeszły się błyskawicznie plus już mamy zamówienia na kolejne partie. W przypadku kolorów, planujemy teraz trochę spokojniejszych odcieni, a jednocześnie te kolory jaskrawsze wg nas odróżniają nas od konkurencji i też mają swoich zwolenników. Gusta, guściki:) Cytuj
Hargin Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 @RoT: oczywiście każdy ma swoją grupę docelową czekam na nowości dla "30+" Cytuj
pirat Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 RoT a może pomyślicie cieplej o drukowanych jedwabiach? Jak np. vineyard vines Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Pirat, To co dotychczas mieliśmy w ręku z jedwabi drukowanych, nie spełniało naszych oczekiwań jeśli chodzi o jakość. Btw te krawaty, które wkleiłeś są bardzo ładne, ale kosztują więcej w USD niż nasze produkty w PLN... Na razie zarzuciliśmy tę część asortymentu, pracujemy nad tym, aby wprowadzać wzory z mieszanki wełna/jedwab, z której jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj
pirat Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2016 Nie chciałem byście sprzedawali VV Raczej chodziło mi o ich wzornictwo i jakąś inspirację dla Was. Ps. Drukowane od Hermesa są jeszcze droższe Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Pirat, dzięki, inspiracji nigdy dość! Na naszym FB pokazaliśmy wczoraj krawat w rowery. Koledzy Hargin i Koval mogą nie być ukontentowani:) ponieważ wzór jest ponownie dość duży. Jednak małe rowerki nam zupełnie nie pasowały w tym przypadku, ponieważ trudno jest oddać szczegółowość wzoru. Podobnie jak przy rekinach, biorąc pod uwagę duży wzór, wybraliśmy stonowane granatowe tło. Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 @RoT: przeżyjemy jakoś czekamy na więcej Cytuj
Koval Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dużych rowerów się nie boję! Cytuj
roj Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Odebrane Liski po faceliftingu Firma: Pro, pro i jeszcze raz pro! Moje drugie zamówienie. Za pierwszym razem nie zakładałem konta, pominąłem ze swojej winy możliwość rabatu. Drugie zamówienie. Kontakt email oraz pw na forum - błyskawicznie, kulturalnie, miło i po godzinie 18tej - odpowiedzi na bieżąco. Przyznanie dodatkowego rabatu wyrównującego moje nieogarnięcie przy pierwszym zakupie! Dygresja: Wiem, że to nie obowiązek firm handlowych czy usługowych żeby dostosować się do klienta. Wydawałoby się, że jest to oczywiste, że dla nich warto ale nie spotykam się wcale z tym często. Firmy, które pracują w godzinach roboczych jedynie (kontakt, otwarcie punktu itp.) nazywam firmami "dla bezrobotnych". Szewc, zegarmistrz, sklep z butami itp. Dłuższy temat Wracając: Produkt: Nie jest to krawat pokroju EoE w żadnym aspekcie. Niejmniej jednak w porównaniu do wszystkich innych produktów, które w tej cenie widziałem na naszym rynku nie ma absolutnie żadnej konkurencji! Są to pewne kompromisy ale bardzo rozważnie wybrane, zaplanowane i wdrożone dzięki czemu w swojej klasie produkt jest bardzo dobry. Bardzo ciekawy wybór i reakcje na sugestie klientów też trzeba docenić. To jest citroen DS4 w cenie dacii logan. Dostawa: Superexpres. Zamówienie po 18tej i tego samego dnia informacja z paczkomatów, że nadano przesyłkę. <wstawiam obrazek ŁOŁ> Podsumowując: Jeśli ktoś szuka krawatów solidnych, które będą dawały się normalnie zawiązać, nie są z plastiku to prawdopodobnie nawet w cenie x2 nie znajdzie na naszym rynku nic lepszego! Dodatkowo świetna obsługa przed i po sprzedażowa , szybkie wysyłki, eleganckie opakowanie (nie będę spojlerował wszystkich smaczków, trzeba zamówić żeby wiedzieć ) - tutaj też myślę, że nie znajdziecie takiej otoczki w produktach w cenie x2 RoT! Ciekawostka: Krawat po faceliftingu ma 148 cm (zgodnie z info na stronie), a ten który mam przed zmianą ma lekko ponad 152 cm (sic!) Cytuj
Marcous Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Hargin, Koval, dzięki za feedback! Jeśli chodzi o wielkości wzorów, tutaj doświadczenia są różne. Przykładowe rekiny (mi się osobiście też wydawały duże), rozeszły się błyskawicznie plus już mamy zamówienia na kolejne partie. W przypadku kolorów, planujemy teraz trochę spokojniejszych odcieni, a jednocześnie te kolory jaskrawsze wg nas odróżniają nas od konkurencji i też mają swoich zwolenników. Gusta, guściki:) też wyczekuję na drobne wzory na stonowanych tłach Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Roj, bardzo dziękujemy za recenzję i miłe słowa, czytanie ich wzmacnia naszą motywację do pracy nad tym projektem. Marcous - dzięki, widzimy sugerowany kierunek i będziemy go na pewno realizować Cytuj
roj Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Nie ma za co Przy okazji zaapeluję żeby krawaty były choć troszkę szersze na odcinku gdzie najczęściej wiązane są węzły 3 Cytuj
Miro Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Dyskusyjny apel - ja nie chcę szerszych na tym odcinku 2 Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jak widać nie jest łatwo pogodzić wszystkich. Krawaty w lisy (reedycja 8,5cm) są szersze zarówno w najszerszym miejscu jak i wyżej od krawatów 8cm. Jednak mieliśmy już pytania od Klientów, czy 8,5cm to nie za szeroko... Cytuj
pablo102425 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Według mnie 8 jest idealnie. Cytuj
Kyle Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tu nie ma źadnego idealnie czy złotego środka, jednemu pasuje 8 cm, inni lepiej wyglądają w szerszych. Z biznesowego punktu widzenia koledzy z RoT muszą ustalić, jakie są preferencje przeważającej liczby potencjalnych klientów albo mogą mieć w ofercie różne szerokości, o ile to się opłaca. 6 Cytuj
Marcous Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tu nie ma źadnego idealnie czy złotego środka, jednemu pasuje 8 cm, inni lepiej wyglądają w szerszych. Z biznesowego punktu widzenia koledzy z RoT muszą ustalić, jakie są preferencje przeważającej liczby potencjalnych klientów albo mogą mieć w ofercie różne szerokości, o ile to się opłaca. głosuję na 8 Cytuj
Hargin Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 głosuję na 8 a ogłoszono jakieś głosowanie? 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi