Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem chyba "typowy" bo krawat o długości  150 cm jest akurat, choć bez problemu mógłby być jeszcze dłuższy. Natomiast krótsze krawaty sprawiają mi już pewien problem i czasem muszę kombinować z węzłem żeby koniec krawata znalazł się tam gdzie należy :)

Opublikowano

Chętnie byśmy wyszli naprzeciw oczekiwaniom zarówno jednej strony jak i drugiej i wprowadzili od razu trzy długości (148cm i +/- kilka cm) jednak w tej fazie działalności po prostu nie damy rady....

Myślę, że zróżnicowanie oferty pod względem tkanin, z nawiązką wynagrodzi nam standardową długość 148 cm  :)

Opublikowano

Wiemy, że czekacie na krawaty jedwabno-wełniane, natomiast w międzyczasie taka ciekawostka.

Wojvv wcześniej pisał o motywach patriotycznych. Załączone spinki jedwabne wyszły nam bardzo podobne do polskich szachownic lotniczych. Nie będziemy raczej z uwagi na to podobieństwo zamawiać kolejnych dokładnie takich (intencja była nieco inna), więc jest okazja, aby nabyć te szachownice, zanim wycofamy je z oferty. 

post-7808-0-82094800-1455705869_thumb.pn

post-7808-0-32452400-1455705870_thumb.pn

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wyszły dokładnie jak szachownica. Rozumiem, że zgodę MON macie?

Hmmm, a czy Samoobrona miała pozwolenie od Straży Granicznej (słupki graniczne) na wzór swoich krawatów? :)

aktualny wzór szachownicy lotniczej (spinki są podobne, ale nie identyczne).

220px-Roundel_of_Poland.svg.png

Opublikowano

Podejrzewam, że ten wzór ma charakter urzędowy i jako taki nie podlega ochronie prawnoautorskiej (art. 4 pkt. 2)), tak jak nie podlegają jej flagi, herby gmin i powiatów itd.

Ewentualnie w grę mogą wchodzić jakieś przepisy szczególne o poszanowaniu barw i symboli narodowych, ale tu żadnego braku szacunku nie widzę. Więc spokojnie. Nie o to mi chodziło.

Opublikowano

Polecam lekturę ustawy o znakach Sił Zbrojnych RP. Reglamentowane jest użycie tych znaków, a nie samych barw narodowych (kazus Samoobrony), a zgody MON wymaga nawet używanie znaków wzorowanych na znakach Sił Zbrojnych.

• Oceniam pozytywnie 6