Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Carlos Santos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nieprawdziwej to nadal za mocne słowo. Bardziej adekwatne byłoby chyba słowo zbyt ogólnej.

Nie przypisałem temu słowu wartości emocjonalnej, tylko logiczną :). Co nie jest prawdą jest nieprawdą, nawet jeśli polega ona na uogólnieniu. Fakt mogę usprawiedliwić, ale go nie zmienię.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja myślę, że wykorzystywanie uogólnienia, bez wskazania, że to wysokie linie Carlos Santos są tak wysokiej jakości -  jest niedopowiedzeniem, niefajnym (prawdopodobnie celowo intratnym) zatajeniem istotnej informacji.

Klient nieświadomy nie będzie wiedział, że to uogólnienie i będzie myślał, że oferowane przez Sklep Carlosy są właśnie tej wzmiankowanej wysokiej jakości.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo dobra recenzja Hargin :) A tak offtopowo - to, że sprzączka jest na całkowicie na elemencie elastycznym to lepiej czy gorzej? 

Mam tylko dwie pary monków: od AS i Meermina. W obu sprzączka jest "na gumce". Myślałem, że to norma :D .

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Tu jest tylko guma trzymająca sprzączkę, a z tego co pamietam to w Yanko i G&B jest jeszcze element skórzany. Nie mam jak w tej chwili sprawdzić.

Ok dotarłem do domu i sprawdziłem. Yanko i G&B mają dolną sprzączkę mocowaną do cholewki na sztywno, za pomocą skórzanego paseczka. W Carlos Santos obie klamerki są na gumkach - nie powiem, czy to wpływa na walory użytkowe ( + / - ), do czasu testów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na razie jestem zadowolony po testach wewnętrznych (dwa rozchodzenia), ale światła dziennego jeszcze nie widziały.

41,5/42 Przy jakich wymiarach stopy? 

ps. ogłoszenie zaraz Ci mod wyrzuci z tego wątku - masz jeszcze szanse go uprzedzić :mrgreen:

Opublikowano

Sprzączki na gumce to norma u większości producentów. Ja preferuje sprzączki na gumce bo nie da się ich tak szybko zniszczyć/wyrobić jak zapięcie z samą skóra. Jest to mądry patent którego nie widać a ułatwia zapinanie/dopinanie i wydłuża żywotność zapięcia.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za trzy tygodnie będę w Skoaktiebolaget i przygotuję dla Was kilka zdjęć i wrażenia dot dostępnych tam butów Carlos Santos.

Panie Jakubie zapraszamy (ponownie) do bliższej wycieczki, do Gdańska   :) 30 modeli Carlosa czeka, a w drodze są kolejne.

Tymczasem czekamy na zdjęcia i wrażenia z wizyty w Sztokholmie.