Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Carlos Santos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wynika z Twojej opinii. Pozostajesz przy tym co znasz a to czego nie znasz to jest be i opinie innych forumowiczów nie są warte uwagi ;)

Swoją drogą ciekawe jak przekonałeś się do Yanko, Herringa i innych marek, które użytkujesz. Chyba jednak zakup i użytkowanie tych butów przekonało Ciebie do tych marek. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Tak wynika z Twojej opinii. Pozostajesz przy tym co znasz a to czego nie znasz to jest be i opinie innych forumowiczów nie są warte uwagi ;)

Swoją drogą ciekawe jak przekonałeś się do Yanko, Herringa i innych marek, które użytkujesz. Chyba jednak zakup i użytkowanie tych butów przekonało Ciebie do tych marek. 

Chyba się nie zrozumieliśmy. Opinie innych forumowiczów są warte uwagi, ale nadal uwagi (potęgowanej przez ilość zadowolonych użytkowników)- nie owczego pędu do zakupów. Oglądam, czytam i wyciągam wnioski. Kiedyś Yanko znałem tylko pośrednio, ale kupując wiedziałem, że wybieram buty sprawdzone i bardzo dobre w swojej klasie. Nie mam np. ShoePassion, które mi w większości nie odpowiadają stylistycznie, ale na bazie wielu opinii uważam je za dobre buty. Natomiast jakby ktoś z SP stwierdził, że pozycjonuje się w TOP5 to bym się obśmiał jak norka. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hargin, to po prostu je kup lub chociaż przymierz, "pomacaj" i wtedy wyciągaj wnioski i nimi się dziel. Ja CS mam, porównuje je z Yanko, Herring, ostatnio nabytymi AS, Loake i Cheaney i choć nie mam dużego , długiego doświadczenia z tego rodzaju obuwiem, to wg mnie są świetne i w niczym nie ustępują np. Yanko.  

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Zrozumiałem wszystko, przecież nie napisałem nic o tym, że czegoś nie rozumiem.  No chyba, że Ty nie rozumiesz mojego wpisu  ;)  :)

Chodzi mi o ten fragment twojej wypowiedzi:

Jak dla mnie CS nie ma argumentów, poza "reklamowaną"dobrą jakością. 

Dla mnie ma bo ja je oglądałem, mierzyłem i w końcu porównując do innych, kupiłem. Proponuje to samo i wtedy dyskusja będzie miała sens.  Pozdr.   :)

Opublikowano

Hargin, to po prostu je kup lub chociaż przymierz, "pomacaj" i wtedy wyciągaj wnioski i nimi się dziel. Ja CS mam, porównuje je z Yanko, Herring, ostatnio nabytymi AS, Loake i Cheaney i choć nie mam dużego , długiego doświadczenia z tego rodzaju obuwiem, to wg mnie są świetne i w niczym nie ustępują np. Yanko.  

Mnie to bardziej od porównania z Yanko interesuje porównanie z AS Ramsey, które kupiłeś ostatnio. Bo cytując polskiego dystrybutora:

"Buty Carlos Santos są stawiane na równi z takimi angielskimi markami jak: Crockett&Jones, Edward Green czy Alfred Sargent."

Z tego co rozumiem, Twoje monki powinny być lepsze od Twoich AS Ramsey (bo AS masz "seconds") i powinny być klasy C&J Lowndes czy nawet EG Westminster.

edycja: Żeby nie było, nie krytykuję Twojego wyboru czy samych butów (na zdjęciach wyglądają bardzo ładnie).  Razi mnie po prostu sposób w jaki te buty są opisywane przez dystrybutora i co na poprzedniej stronie tego tematu powtórzył wiltom.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Każdy ma prawo do zachwalania swojego towaru, ale nie zakrzywiajmy rzeczywistości. Stawianie tych butów na jednej półce z C&J, nie mówiąc już o Edward Green, to nie tylko nieporozumienie, ale spore nadużycie! Miałem, próbowałem i absolutnie się z tym nie zgadzam - chyba, że przez ostatnie trzy lata nastąpiła jakaś rewolucja. 

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

@proki1971: ale my tu chyba nie prowadzimy grupy wsparcia pozakupowego, aby w kółku wzajemnej adoracji podtrzymywać w przekonaniu dokonania słusznych wyborów - ja Cię nie krytykuję, że kupiłeś CS. Wyraziłem swoje zdanie, że ja nie kupię tych butów, bo nie dostrzegam w nich nic interesującego. I tyle.

Razi mnie natomiast marketing i obrona CS w TOP5. I to już naprawdę tyle.

Opublikowano

Nie zwracam nigdy uwagi na bełkot raklamowy. Zreszta słyszał ktoś kiedyś, żeby reklamowac swój wyrób w stylu  " jest kiepski, gorszy od innych ale kupcie "  ;)

Ja ja kupiłem bo uznałem, że warto i tyle. Nie piszę, że sa nie wiadomo jakie. Każdy sam musi sobie to ocenić jak i porównać do innych, bo jeden oceni je gorzej, inny tak samo a trzeci lepiej.  Chodizlo mi tylko o jedno, żeby nie oceniać wyrobu - co się tyczy zresztą wszystkiego, to taka ogólna zasada, nie mając z tym wcześniej do czynienia.

I chyba nie ma co dalej ciągnąc tematu  :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@proki1971: to jeszcze jedno, nie muszę dotknąć wszystkiego, aby uwierzyć, że istnieje - nie kupię np. Renault bo nie lubię stylistyki tej marki - nie muszę posiadać, jeździć, testować, aby mieć prawo do negacji i oceny.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Porównanie z konkretnymi markami to już nie jest bełkot reklamowy, tylko konkretne "roszczenie" - zapewnienie o odpowiedniej klasie towaru - dość ryzykowne, jeśli nie znajduje pokrycia w rzeczywistości (tzn. nie wiem, czy znajduje).

Dla mnie postawienie na jednej półce AS, C&J i EG jest mocno podejrzane - dwie pierwsze firmy mają niższe oraz wyższe linie obuwnicze, EG produkuje bardzo drogie buty, o które linie dokładnie chodzi?

Opublikowano

@proki1971 Buty, które pokazałeś są bardzo ładne i z pewnością warte swojej ceny, niech ci służą. Zaprotestowałem tylko przeciwko jawnemu nadużyciu, bo to już nie jest marketing, tylko oszustwo.

Szanowny kolega chyba przesadza pisząc o oszustwie. Sądziłem, że to forum gdzie ludzie znają wagę wypowiadanych słów. Widać pomyliłem się. Uprawiacie Panowie politykę, że tak łatwo przychodzi wam nazywanie kogoś oszustem?

Btw ostatnio widziałem w gazecie przeprosiny dla lekarza, którego pacjent szkalował w internecie. Pamiętajmy zatem, że nie jesteśmy anonimowi i możemy ponieść konsekwencje za nasze wypowiedzi.

Pozdr

Lucjan

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@lucjan56:  chodzi o ten fragment ze strony klasycznebuty.pl :

post-3154-0-35211100-1451471589_thumb.pn

w naszym przekonaniu nie jest to prawda, a użycie takiego sformułowania ze strony sprzedawcy może doprowadzić do niekorzystnego rozporządzenia przez kogoś swoim mieniem przez wprowadzenie w błąd - co zgodnie z Art.286 kk jest oszustwem 

tak naprawdę tu chodzi o zwykłą przyzwoitość, nie o sekowanie sklepu

Opublikowano

Nadal jednak uważam, że nazywanie kogoś oszustem jest grubo przesadzone...

Na tym polega magia forum, że każdy ma prawo do własnego zdania, szczególnie popartego silną argumentacją :)

... i postępowanie zostałoby umorzone.

... albo skazana osoba ułaskawiona :) 

Opublikowano

Przyzwoitość w waszym wykonaniu powinna skończyć się 20 postów wcześniej ;)

Na stronie mowa o butach Carlosa Santosa w szerokim tego słowa rozumieniu. Ja to tak rozumiem. Może chodziło o Handcrafted może o linię green o której pisaliście wcześniej.

Sekujecie sklep bo używacie słowa oszust, oszustwo. Apeluję o więcej rozwagi i przyzwoitości. To jest social club czy pierwsze lepsze forum?

Ps. Czy tak samo czepiacie się do używania słów buty najwyższej jakości w markach ze średniej półki?

Przecież to zgodnie z waszym przeświadczeniem również tani marketing. Tam przecież też jako klienci moglibyście doszukiwać się znamion oszustwa. 

Życzę miłego dnia,

Lucjan

Opublikowano

Szanowny kolega chyba przesadza pisząc o oszustwie. Sądziłem, że to forum gdzie ludzie znają wagę wypowiadanych słów. Widać pomyliłem się. Uprawiacie Panowie politykę, że tak łatwo przychodzi wam nazywanie kogoś oszustem?

Btw ostatnio widziałem w gazecie przeprosiny dla lekarza, którego pacjent szkalował w internecie. Pamiętajmy zatem, że nie jesteśmy anonimowi i możemy ponieść konsekwencje za nasze wypowiedzi.

Pozdr

Lucjan

Moje stanowisko swietnie przedstawił Hargin. Lubię ten sklep i właściciela, mam na koncie kilka zakupów i niezwykle ciekawych rozmów. Znam wiec zaangażowanie i pasje właściciela i podejrzewam, ze to one a nie chęć wprowadzenia kogoś w bląd były genezą tego opisu. Nie zamierzam szkalowac niczyjej opinii, tylko fakt przedstawienia nieprawdziwej informacji, która może doprowadzić do niekorzystnej decyzji nieświadomych czytelników.

Opublikowano

@lucjan56:  chodzi o ten fragment ze strony klasycznebuty.pl :

attachicon.gifZrzut ekranu 2015-12-30 o 11.32.55.png

w naszym przekonaniu nie jest to prawda, a użycie takiego sformułowania ze strony sprzedawcy może doprowadzić do niekorzystnego rozporządzenia przez kogoś swoim mieniem przez wprowadzenie w błąd - co zgodnie z Art.286 kk jest oszustwem 

Już nadgorliwy prawnik się odpalił. W jakim świecie Ty żyjesz człowieku? W zdaniu "Buty Carlos Santos są stawiane na równi z takimi angielskimi markami jak: Crockett&Jones, Edward Green czy Alfred Sargent" nie ma nic co mogłoby wprowadzać w błąd, o oszustwie nie mówiąc. Nie jest napisane JAKIE KONKRETNIE buty, pod JAKIM KONKRETNIE WZGLĘDEM SĄ RÓWNE i przez KOGO są na równi stawiane. Jeżeli Ty takie marketingowe zdania chcesz traktować na serio to ja Ci bardzo współczuje.

Buty Loake są dostarczane na dwór królewski w Anglii, a wszyscy wiemy, że ich niższe serie to kupa jest, ale czemu mieliby tego nie wykorzystać w reklamie?

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Moje stanowisko swietnie przedstawił Hargin. Lubię ten sklep i właściciela, mam na koncie kilka zakupów i niezwykle ciekawych rozmów. Znam wiec zaangażowanie i pasje właściciela i podejrzewam, ze to one a nie chęć wprowadzenia kogoś w bląd były genezą tego opisu. Nie zamierzam szkalowac niczyjej opinii, tylko fakt przedstawienia nieprawdziwej informacji, która może doprowadzić do niekorzystnej decyzji nieświadomych czytelników.

Wszystko pięknie tylko czemu używacie takich mocnych i pejoratywnych słów?  Nieprawdziwej to nadal za mocne słowo. Bardziej adekwatne byłoby chyba słowo zbyt ogólnej.

Opublikowano

@Hargin, niepoprawny z Pana wichrzyciel ;)

w ramach obowiązującego porządku prawnego :) 

Na stronie mowa o butach Carlosa Santosa w szerokim tego słowa rozumieniu. Ja to tak rozumiem. Może chodziło o Handcrafted może o linię green o której pisaliście wcześniej.

Sekujecie sklep bo używacie słowa oszust, oszustwo. Apeluję o więcej rozwagi i przyzwoitości. To jest social club czy pierwsze lepsze forum?

Być może chodziło o cokolwiek - na stronie firmowej CS nie ma ani słowa o linii "Handcrafted, a są wyłącznie "Green" i "Santos". Faktem jest jednak, że sam producent określa się jako "With over 70 years of history, Carlos Santos Shoes is one of the greatest brands of male luxury footwear." - więc może wprowadza w błąd swoich dystrybutorów? :) 

Przyzwoitość w waszym wykonaniu powinna skończyć się 20 postów wcześniej ;)

....

Życzę miłego dnia,

Lucjan

Waszym?  Nasza przyzwoitość jest niewyczerpana :)