Whitesnake Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Nieprawdziwej to nadal za mocne słowo. Bardziej adekwatne byłoby chyba słowo zbyt ogólnej. Nie przypisałem temu słowu wartości emocjonalnej, tylko logiczną . Co nie jest prawdą jest nieprawdą, nawet jeśli polega ona na uogólnieniu. Fakt mogę usprawiedliwić, ale go nie zmienię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Ja myślę, że wykorzystywanie uogólnienia, bez wskazania, że to wysokie linie Carlos Santos są tak wysokiej jakości - jest niedopowiedzeniem, niefajnym (prawdopodobnie celowo intratnym) zatajeniem istotnej informacji. Klient nieświadomy nie będzie wiedział, że to uogólnienie i będzie myślał, że oferowane przez Sklep Carlosy są właśnie tej wzmiankowanej wysokiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 4 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Jako, że emocje związane z ustawianiem butów Carlos Santos na wysokiej półce w klasyce męskiego obuwia, już chyba opadły, wrzucam zdjęcia nowego nabytku. Szukałem jaśniejszych monków na sezon letni. W pierwszym odruchu wybór padł tradycyjnie na Yanko. Jednak brak dostępności mojego rozmiaru oraz brak pełnego przekonania do koloru Cambridge Cuero (zbyt jasny), zmusiło mnie do rozszerzenia poszukiwań. Dość długo rozważałem różne opcje. Chciałem dynamicznego kopyta (stąd produkcje marek brytyjskich na tym poziomie cenowym odpadały) i tego czegoś, co wywołuje uśmiech na twarzy przy porannym wyborze obuwia. Przez ostatni rok w kategorii "podwójne monki" królowały u mnie Yanko 306 w rewelacyjnym kolorze Testa de Moro. W dużym stopniu wybór Carlos Santos spowodowała informacja, że wprowadził je do oferty sklep Skoaktiebolaget (goście znają się na butach) i recenzjom kolegi EyeLip z wycieczek za Bałtyk. Postanowiłem dać szansę tej marce, jako "niewierny Tomasz". Zakupu dokonałem w sklepie Klasycznebuty.pl (trudno mi uwierzyć patrząc na szafkę z butami, ale jest to mój pierwszy deal z nimi) Na tą chwilę nie porwę się na bardziej złożoną recenzję, bo uczciwie należy buty przetestować w warunkach "pola walki". Pierwsze wrażenia są następujące: - rozmiarówka jest mocno zaniżona - noszę normalnie 42,5/43 - sklep doradził 42 (8) - buty na długość są na styk, na szerokość bardzo dopasowane (stopa 28,3cm/25cm). Zastanawiałem się nad wymianą na pół numeru większe, ale odpuściłem po kilkugodzinnych testach "przy biurku". - wykonanie baaardzo staranne - nie stwierdziłem żadnych usterek (nawet tych pomijalnych), - obłędny kasztanowy kolor (Braga) - zdjęcia ze strony sklepu nie oddają ich urody w 50% - trochę "poprorokuję", ale wygląda, żę punkt złamania przebiegnie ładnie, równolegle do nakładanego noska. - kopyto dość zbliżone do 915 Yanko - ale chyba jeszcze węższe (lub dłuższe biorąc pod uwagę, różnice w rozmiarze nominalnym), - inna konstrukcja zapięcia niż Yanko (i np. w G& - sprzączka jest całkowicie na elemencie elastycznym (zrobie w weekend zdjęcie porównawcze) Reasumując polubiliśmy się, po paru wyjściach okaże się, czy będzie z tego "coś poważniejszego" 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Wyglądają zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Bardzo dobra recenzja Hargin A tak offtopowo - to, że sprzączka jest na całkowicie na elemencie elastycznym to lepiej czy gorzej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Bardzo dobra recenzja Hargin A tak offtopowo - to, że sprzączka jest na całkowicie na elemencie elastycznym to lepiej czy gorzej? Mam tylko dwie pary monków: od AS i Meermina. W obu sprzączka jest "na gumce". Myślałem, że to norma . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Gordon and Bros i Barker też na gumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Tu jest tylko guma trzymająca sprzączkę, a z tego co pamietam to w Yanko i G&B jest jeszcze element skórzany. Nie mam jak w tej chwili sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 A propos sprzączek, wie ktoś może, gdzie kupię takowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Tu jest tylko guma trzymająca sprzączkę, a z tego co pamietam to w Yanko i G&B jest jeszcze element skórzany. Nie mam jak w tej chwili sprawdzić. Ok dotarłem do domu i sprawdziłem. Yanko i G&B mają dolną sprzączkę mocowaną do cholewki na sztywno, za pomocą skórzanego paseczka. W Carlos Santos obie klamerki są na gumkach - nie powiem, czy to wpływa na walory użytkowe ( + / - ), do czasu testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 24 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Hargin i jak te monki CS? Zmieniłeś zdanie, sa już ok czy nadal uważasz nie nie są/nie były warte zainteresowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 @proki1971: przeczytaj raz jeszcze mojego wcześniejszego posta i ponownie zadaj pytanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 24 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Spoko, spoko. No ale jak wrażenia, zadowolony jesteś z zakupu. Ja bardzo za wyjątkiem rozmiaru. Dałem sie przekonać do 41,5 i to był bład, muszę kupic jednak 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Na razie jestem zadowolony po testach wewnętrznych (dwa rozchodzenia), ale światła dziennego jeszcze nie widziały. 41,5/42 Przy jakich wymiarach stopy? ps. ogłoszenie zaraz Ci mod wyrzuci z tego wątku - masz jeszcze szanse go uprzedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 24 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Dałem tak bo nie wiem czy przy używanych zakładać. Ale juz czyszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Sprzączki na gumce to norma u większości producentów. Ja preferuje sprzączki na gumce bo nie da się ich tak szybko zniszczyć/wyrobić jak zapięcie z samą skóra. Jest to mądry patent którego nie widać a ułatwia zapinanie/dopinanie i wydłuża żywotność zapięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 @beny23: obie (górna i dolna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Czasem obie czasem tylko dolna. Ja preferuje obie bo można lepiej zapięcie dopasować i dziurki się mniej wyrąbiaja w pasku od sprzączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Hmmm... zobaczymy jak to rozwiązanie sprawdzi się w użytkowaniu. Z dolnym zapięciem nie miałem problemu, bo nigdy nie odpinam, więc i pasek nie miał jak się wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 W moich Kielmanach obie sprzączki też są na gumce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Kolejny sklep który wprowadził do oferty Carlos Santos, to znany wszystkim miłośnikom marki Alfred Sargent, angielski A Fine Pair of Shoes: http://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/carlos-santos Za trzy tygodnie będę w Skoaktiebolaget i przygotuję dla Was kilka zdjęć i wrażenia dot dostępnych tam butów Carlos Santos. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 2 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Swietny kolor tych monków florest patina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSlave Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Czy można zmienić tytuł wątku na ogólny poświęcony marce Carlos Santos? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klasycznebuty.pl Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Za trzy tygodnie będę w Skoaktiebolaget i przygotuję dla Was kilka zdjęć i wrażenia dot dostępnych tam butów Carlos Santos. Panie Jakubie zapraszamy (ponownie) do bliższej wycieczki, do Gdańska 30 modeli Carlosa czeka, a w drodze są kolejne. Tymczasem czekamy na zdjęcia i wrażenia z wizyty w Sztokholmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 28 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Ma ktoś może te buty i mógłby się podzielić zdjęciem/opinią. Przede wszystkim zależy mi na zdjęciu jak prezentują się na nogach. Szukam butów na okres wiosna/lato do ubioru w stylu smart casual i wydają się ciekawą opcją. http://sklep.klasycznebuty.pl/909,7201-carlos-santos-braga.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi