Hargin Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 @Roso: kiedyś stosowałem 78 na Levety tan, ale od dłuższego czasu nakładam wyłącznie ciemniejsze kremy (ciemne brązy, a nawet czarny). Wbrew pozorom nie stają się ciemnobrązowe lub czarne, a jedynie ciemnieją o jeden, dwa tony (zamierzony efekt). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Zazwyczaj czyszczę buty przed samym założeniem. Ja z reguly kremuje / pastuje mniej wiecej raz na tydzien, zostawiam niewypolerowane i potem poleruje (szczotka miekka) przed zalozeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 @Roso: kiedyś stosowałem 78 na Levety tan, ale od dłuższego czasu nakładam wyłącznie ciemniejsze kremy (ciemne brązy, a nawet czarny). Wbrew pozorom nie stają się ciemnobrązowe lub czarne, a jedynie ciemnieją o jeden, dwa tony (zamierzony efekt). Przy stosowaniu ciemniejszych kremów fajnie zaczynają wyglądać wszelkie przeszycia i zdobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Ja używałem tylko light brown. Same z czasem ładnie pociemniały (spatynowały się?) i mają teraz dużo ładniejszy kolor, niż pierwotny zbliżony do żółtego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Rzeczywiście masz z czego wybierać. Czy uźywasz kolorowych kremów i past? Jakiej marki są single monki? Przepraszam, nie zauważyłem wcześniej Twoich pytań. Single monki to Scarosso Beccaria. Uzywam kolorowych kremów i wosków, Saphira, ale czasem też bezbarwnych (kremy w kolorach: light brown, brown, habano, black, neutral, woski: light brown, habano, black, neutral). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Panowie, czym zwalczyć te biała załamania na zamszu.(Dziwnie się złamały) Buty to Herring, także zamsz nie jest najgorszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Chyba tylko szczotkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Tadam: Też miałem coś takiego na jednych zamszowych butach (Meermin). U mnie pomogło dopiero malowanie Saphir Tinture. Ani szczotkowanie, ani kolorowy renowator nie przyniosły trwałego efektu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 A po malowaniu problem trwale znikł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Panowie, czym zwalczyć te biała załamania na zamszu. (Dziwnie się złamały) Buty to Herring, także zamsz nie jest najgorszej jakości. Szczerze mówiąc, mam wątpliwości czy jest z czym walczyć. Można farbować, jednak wcześniej czy później i tak załamania i przebarwienia powrócą. Mam tak na każdych zamszowych butach niezależnie od ceny i przestałem się już tym przejmować. Trzeba przyjąć, że taki urok tej skóry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Zamsz chyba tak ma. Na Barkerach, które pokazywałem dziś w wątku, też mam przebarwienia - szczególnie prawy but. Na tym zdjęciu dobrze widać, raz mniejsze raz większe, ale zawsze w tym samym miejscu. Za cholerę nie chce zejść - szczotka, renowator do zamszu - nic trwale nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Hush ja na Twoich zdjęciach nie widzę brzydkich białych kresek w miejscach gdzie skóra pracuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Zając: Oczywiście - nie ma białych kresek. Miałem na myśli ogólnie różnorakie przebarwienia, nierównomierną barwę. Takie białe kreski, choć dużo mniej rzucające się w oczy niż u Kolegi Tadam mam w G&B - tu wystarczy szczotka, ale efekt nie jest trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Takie kreski pojawiają się chyba dosyć często, nawet na droższych butach - wystarczy spojrzeć na zdjęcia zamszowych butów w JBMDNS lub w grafikach google. U mnie szczotkowanie/renowator też pomagały tylko na chwilę, trwałe usunięcie tych kresek nastapiło dopiero po użyciu Saphir Tinture. Na moich Loake Pimlico, czy na Twoich Barkerach taki efekt nie wystepuje, stąd podejrzewam że nie jest to "uroda" zamszu, a raczej wadliwe farbowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Ja takiego zjawiska nie zaobserwowałem ani w budżetowych G&B ani w Cheaney (mowa o jaśniejszych pręgach, których nie da się usunąć szczotką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 (mowa o jaśniejszych pręgach, których nie da się usunąć szczotką). Chyba nie o tym mowa. Wszystkie te pręgi da się usunąć, nawet palcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 4 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2016 Po poście Tadama wnioskowałem, że ich usunięcie nie jest takie proste. Ja natomiast nie zaobserwowałem u siebie, żeby podczas normalnego użytkowania pojawiały się takie jasne pręgi w miejscach, gdzie skóra pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Co możecie zaproponować aby pozbyć się przykrego zapachu obuwia? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Dezodorant do obuwia, albo dezynfekcja u szewca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Z czego dezodorant raczej prewencyjnie. Jeśli już buty śmierdzą to raczej zostaje dezynfekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekw_wawa Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 WItam Moim zdaniem najpierw należy określić co jest przyczyną przykrego zapachu, czy to kwestia np. potu, kleju a może przemoczenia butów a później szukać rozwiązań. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Jaką szczotkę polecacie do czyszczenia skórzanej podeszwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2016 Jaką szczotkę polecacie do czyszczenia skórzanej podeszwy? Ja używam starej, "armijnej", która ma bardzo sztywny włos. Dobrze wybiera kamyczki ze skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bugi Napisano 20 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Sprawa taka, nasmarowałem 2 pary butów tłuszczem HP Dubbin no i efekt mi się nie podoba. O ile koniakowe pozostały koniakowe i tylko trochę się przyciemniły ( równomiernie), to te w kolorze średni brąz zmieniły kolor na ciemnobrązowy ( i to w dodatku nieregularnie, widać jaśniejsze i ciemniejsze plamy). Czy da się to jakoś odkręcić? A może same z czasem/używaniem wrócą do poprzedniego koloru? Przeprowadziłem zgodnie z zaleceniami test przy pięcie i wszystko było ok. Dopiero gdy doszedłem do bardziej miękkich miejsc skóra zaczęła ciemnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2016 Daj im trochę czasu na dojście do siebie. Tłuszcz przy butach eleganckich nie jest konieczny. Do poczytania: http://pastadobutow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi