szewc24 Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 W takich przypadkach najpierw trzeba zastosować gruntowne czyszczenie (nawet jeśli skóra nie wygląda na brudną). Czyszczenie powoduje stonowanie przebarwień. Później można stosować ewentualnie renowatory koloru. Używaj raczej tylko szczoteczki gumowej, druciana w przypadku słabego zamszu może zrobić go trochę "wypłoszowatym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Czyszczenie czym? Do gruntownego czyszczenia mam w domu tylko mydło do skór i taki szampon od tarrago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 do czyszczenia zamszu -> Omnidaim (rozcieńczany z wodą, stężenie ustalane w zależności od potrzeb). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Kolejny kosmetyk za 50zl? Renomat, renowator, omnidajm -> 150zl żeby utrzymać w czystości buty za 650... Biznes życia, nie ma co ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Te środki są wydajne więc starcza na długo. Na początku faktycznie sporo kosztów się robi i to może trochę zniechęcić. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Kolejny kosmetyk za 50zl? Renomat, renowator, omnidajm -> 150zl żeby utrzymać w czystości buty za 650... Biznes życia, nie ma co ;/ użyj mydła do rąk ... pytasz, dostajesz odpowiedź i narzekasz... zawsze mogłeś kupić buty za 3000€, nie miałbyś kłopotu z wydaniem 150zł na kosmetyki... czasami ręce opadają 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Czyszczenie czym? Do gruntownego czyszczenia mam w domu tylko mydło do skór i taki szampon od tarrago Shampoo Tarrago możesz stosować do zamszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 2 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 użyj mydła do rąk ... pytasz, dostajesz odpowiedź i narzekasz... zawsze mogłeś kupić buty za 3000€, nie miałbyś kłopotu z wydaniem 150zł na kosmetyki... czasami ręce opadają A jakbym kupił samolot, to nie miałbym problemu z zakupem sklepu z kosmetykami . Sa produkty i usługi, za które naprawdę warto zapłacić więcej - w przypadku kosmetyków do butów nie sposób oprzeć sie wrażeniu, ze poza lepszymi kremami i pastami saphira cała reszta kosmetyków jest warta spokojnie 1/3 wartości rynkowej. Szczotka za 40zl? Szmatka do polerowania za 30? Pudełko do trzymania butów za 200? Litości ;D. Taki desalter saphira to zwykły ocet z dodatkiem czegoś delikatnego po 50zl za malutka buteleczkę. No ale jak już mam buty za 3000euro, to aż z duma można sobie nakupowac za 500zl kosmetyków wartych w produkcji góra 40 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 2 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Shampoo Tarrago możesz stosować do zamszu Ten szampoo nawet daje radę, tylko czym wcierać ta pianę w zamsz? Zwykła szczotka z włosiem, czy ta gumowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 A jakbym kupił samolot, to nie miałbym problemu z zakupem sklepu z kosmetykami . Sa produkty i usługi, za które naprawdę warto zapłacić więcej - w przypadku kosmetyków do butów nie sposób oprzeć sie wrażeniu, ze poza lepszymi kremami i pastami saphira cała reszta kosmetyków jest warta spokojnie 1/3 wartości rynkowej. Szczotka za 40zl? Szmatka do polerowania za 30? Pudełko do trzymania butów za 200? Litości ;D. Taki desalter saphira to zwykły ocet z dodatkiem czegoś delikatnego po 50zl za malutka buteleczkę. No ale jak już mam buty za 3000euro, to aż z duma można sobie nakupowac za 500zl kosmetyków wartych w produkcji góra 40 . Jest popyt to jest i sprzedaż. Zawsze możesz kupić produkty "kudłatego kartofla" - nikt Ci tego nie zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2016 Ten szampoo nawet daje radę, tylko czym wcierać ta pianę w zamsz? Zwykła szczotka z włosiem, czy ta gumowa? Szczotka z nieco twardszym włosiem będzie optymalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 A jakbym kupił samolot, to nie miałbym problemu z zakupem sklepu z kosmetykami . Sa produkty i usługi, za które naprawdę warto zapłacić więcej - w przypadku kosmetyków do butów nie sposób oprzeć sie wrażeniu, ze poza lepszymi kremami i pastami saphira cała reszta kosmetyków jest warta spokojnie 1/3 wartości rynkowej. Szczotka za 40zl? Szmatka do polerowania za 30? Pudełko do trzymania butów za 200? Litości ;D. Taki desalter saphira to zwykły ocet z dodatkiem czegoś delikatnego po 50zl za malutka buteleczkę. No ale jak już mam buty za 3000euro, to aż z duma można sobie nakupowac za 500zl kosmetyków wartych w produkcji góra 40 . Zazwyczaj cena detaliczna produktu jest wyższa niż cena produkcji. Używam kosmetyków Saphir gdzieś od początku 2013 roku. Przez ten czas zużyłem 1,5 butelki renomatu, czyli 70,5 zł na 3 lata. Myłem pewnie kilkanaście par butów. Jednak najważniejsze jest to, że kosmetyk świetnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 3 Maj 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Niestety nie mogę kontynuować serii zdjęć w wątku o Yanko, bo tej marki mam jedynie dwie pary Ale skoro już koledzy zmotywowali mnie do tego, żeby pierwszy raz od bardzo dawna spędzić kilka godzin z pastami i woskami, to też pochwalę się rezultatem. Kolekcja jak na standardy tego forum dosyć skromna, ale wydaje mi się że przemyślana - jest obuwie na każdą okazję i porę roku. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 wydaje mi się że przemyślana - jest obuwie na każdą okazję i porę roku. Za mało loafersów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 No tak. Planuję jakieś granatowe zamszowe penny loafers albo driving mocs, ale to jak się zrobi cieplej albo trafi się dobra okazja - nie mam ciśnienia. No i pewnie jakieś czarne trzewiki na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 @Zającu - jakaś "legenda" by się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Ładna kolekcja. Loafersów faktycznie brakuje, szczególnie tassel loafers. ... koledzy zmotywowali mnie do tego, żeby pierwszy raz od bardzo dawna spędzić kilka godzin z pastami i woskami, Masz niezłe tempo. Miałbym z tym zabawy na 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Ze cztery godziny mi to zajęło... a w użyciu były tylko pasty i woski, bez renomatu/renowatora. Do "tych śmiesznych butów z kutasikami" jakoś nie mogę się przekonać. Ale do "tych śmiesznych butów z klamerkami" też się długo przymierzałem, więc może i co do tassel loafers jeszcze zmienię zdanie. Hargin: Ale że taka jak o smoku wawelskim? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 18 par butów eleganckich to nie jest skromna kolekcja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Rzeczywiście masz z czego wybierać. Czy uźywasz kolorowych kremów i past? Jakiej marki są single monki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Ja koniec tygodnia tylko odkurzam używane w tym tygodniu buty, a co jakiś czas na daną parę nakładam krem, wosk, czy poddaję dogłębnemu czyszczeniu. Wtedy nie trzeba spędzać długich godzin nad butami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Hargin: Ale że taka jak o smoku wawelskim? Może być tylko jak będziesz opisywał ciężki los szewczyka, to ujawnij zaczynając od "pierwsze, w górnym rzędzie od lewej" jakie to okazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Ja koniec tygodnia tylko odkurzam używane w tym tygodniu buty, a co jakiś czas na daną parę nakładam krem, wosk, czy poddaję dogłębnemu czyszczeniu. Wtedy nie trzeba spędzać długich godzin nad butami. Godna podziwu systematyczność i determinacja. Ja na koniec tygodnia mam problemy z trafieniem prawidłami do butów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Ja koniec tygodnia tylko odkurzam używane w tym tygodniu buty, a co jakiś czas na daną parę nakładam krem, wosk, czy poddaję dogłębnemu czyszczeniu. Wtedy nie trzeba spędzać długich godzin nad butami. Zazwyczaj czyszczę buty przed samym założeniem. Jednak kiedy planuje odstawić buty sezonowe, wymaga to większej akcji. Trzeba je jakoś zabezpieczyć na okres leżakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roso Napisano 3 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2016 Koledzy, jaki krem Saphira polecacie do Levetów w kolorze Tan ?Do tej pory używałem numeru 19 (płowy) ale myślę nad 78 (jasny koniak). Używał może ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi