phantom Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Przepraszam za post pod dziewiczym postem. garnitur - mtm (właść. adv. mtm) Pawis koszula - Teodor Stolarek krawat - Linta zegarek - Emporio Armani spinki - Pierre Cardin pasek - Pierre Cardin skarpetki - h&m buty - Lacoste Landor 3 Cytuj
phantom Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Rozumiem, że muszę przejść forumowy chrzest i bardzo dobrze, bo przyszedłem się tu uczyć. Dziękuję eye_lip za opinię. Jeśli administratorzy uznają, że moje posty nie spełniają standardów tego forum - proszę o ich usunięcie, w innym razie czekam na dalsze opinie. Cytuj
qb_1 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 @phantom Nie przejmuj się kolegami - nie znają się. Bardzo fajne przebranie, keep it up. Za 5 miesięcy będzie jak znalazł. Czyżbym w głębi pokoju widział zestawy Dali i końcówkę Pliniusa na szafce? Cytuj
Paul Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 jak dla mnie za duza ekstrawagancja..no comments P. Cytuj
phantom Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 jak dla mnie za duza ekstrawagancja..no comments P. Paul, przecież właśnie skomentowałeś. Cytuj
phantom Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 qb_1, Jeśli miałeś na myśli Halloween, to "przebranie" na tę okazję już mam:);a jeśli chcesz zapytać o audio to napisz pw, żeby nikogo nie irytować (ale nie Dali, ani Plinius, choć to zacne marki). Cytuj
qb_1 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 qb_1, Jeśli miałeś na myśli Halloween, to "przebranie" na tę okazję już mam:);a jeśli chcesz zapytać o audio to napisz pw, żeby nikogo nie irytować (ale nie Dali, ani Plinius, choć to zacne marki). No, trochę się pośmiałem, bo garnitur jest rzeczywiście mocno udziwniony i po prostu nie nadaje się wg mnie na okazje formalno-robocze, ani na formalne. Obowiązują pewne kanony dotyczące dopasowania, kroju i szczegółów. Przykro mi, ale w otoczeniu roboczym, gdzie obowiązuje określony dress code, Twój garnitur naprawdę zostałby odebrany jako przebranie. Na polecanych wcześniej blogach (np. Macaroni Tomato), oraz w kilku wątkach na tym forum jest sporo informacji w co należy na początek się zaopatrzyć. Pozostaje tylko pytanie - na jakie okazje potrzebujesz ubierać się klasycznie elegancko. off-topic: rzeczywiście, interesuję sie audio, stąd moje pytanie. Zdjęcie jest dość małe, a przetworniki przypominają te z Dali Euphonia, a urządzenie na szczycie szafki Pliniusa serii 9xx Cytuj
phantom Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 qb_1, Jeśli chcesz się jeszcze trochę pośmiać to zapraszam na mój kabaret do Łodzi:) Ależ oczywiście, że garnitur (tudzież hybryda garnituru i smokingu ze względu na kołnierz szalowy, a nawet garnituru i żakietu angielskiego ze względu na poły marynarki) nie jest ubraniem ("przebraniem") formalnym, które można założyć po 18. Myślę jednak, że wkładając pod marynarkę cienki np.: szary sweter v-neck i krawat w stonowanych barwach jako ubiór nieformalny jest do zaakceptowania, nawet biorąc pod uwagę zasady dress code'u. Zapewniam, że nie jestem (kompletnym) ignorantem (ani starym wygą) jeśli chodzi o klasyczną męską elegancję - blog np:. Macaroniego Tomato odwiedzam regularnie. (Nie)stety wybieram zarówno z klasyki jak i mody to, w czym się dobrze czuję, a ów garnitur był swoistym eksperymentem. Na pewno na "Halkę" do opery się nie nadaje. OT: kolumny to Pure Acoustics z serii Supernova (Dali mam w ...oddali, czyli w domu na wsi), a "urządzenie" na szczycie szafki to magnetofon szpulowy Unitra, pod nim vintage'ovy wzmacniacz Kenwwood'a dla kolumn Canton. Cytuj
Krakus ;) Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 phantom Zestaw rzeczywiście dość ekstrawagancki, ale ważne, żeby mieć swój styl. Chętnie oglądnąłbym większe zdjęcia bo na zprezentowanych naprawdę nic nie widać. Ja bym poprawił węzeł - wygąda dość niezgrabnie a sam krawat ma ciekawy nadruk. Ekstrawagancja samego ubrania moim zdaniem wynika z tego, że: po pierwsze kamizelka ma taki sam kołnierz jak marynarka, bardzo kontrastujący z resztą co tworzy dziwny kształt geometryczny w połowie sylwetki. Może bez kamizelki, albo z inną kamizelką wyglądało by to bardziej harmonicznie. Sam kołnierz szalowy jest czarny a ubranie jasne (zresztą ładny kolor) - to tworzy dziwność tej hybrydy moim zdaniem. Tak jak wspomnieli koledzy - jeśli celem było wyróżnienie i ekstrawagancja to jak najbardziej osiągnąłeś efekt, jeśli subtelna, klasyczna elegancja - nie. Za to buty bardzo mi się podobają Co do dopasowania: jak na mtm czy jak to określiłeś adv mtm - marynarka dziwnie się marszczy wokół guzika i na rękawach. Generalnie chętnie bym zobaczył większe zdjęcia i np. zdjęcie bez kamizelki (która chyba jest nieco za krótka, albo spodnie z za niskim stanem - wystaje pasek co nie wygląda korzystnie). Cytuj
roland Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 garnitur ewidentnie nie - bo się świeci. Wygląda niczym z bazarku i chyba firma Pawis faktycznie w taki rynek celuje, po tym co widziałem na ich stronie internetowej. Znamienne, że firma nie informuje o tym, z czego tworzy swoje działa, ale widziałbym raczej 100% poliester. Buty to półbuty czy sneakersy? Marynarka, jak wskazuje zdjęcie nr 1 jest źle dopasowana, jakoś dziwnie się marszczy, ale jesteś zbyt oddalony, żeby można było dobrze ocenić. Zegarek straszny. Cytuj
4inHand Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 @ phantom Jest oczywiste, że nie jesteś na poczatku i, że nie musisz czytać tch blogów żeby w ogóle zacząć. To jak się ubrałeś jest dla mnie dużo za mocne i nigdy bym się tak nie ubrał, ale jestem z Tobą. Nie uważam, że wszyscy są zobligowani do odtwarzania istniejących wzorców klasycznej elegancji. Twoja kompozycja nie jest w zgodzie z jej kanonami, ale bez wątpienie korzysta/wywodzi się z jej elementów więc IMHO pasuje do tego wątku. Inna sprawa to, że rozdzielczość zdjęć nie pozwala dobrze zobaczyc jak leży marynarka. Cytuj
tomek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zegarek straszny. Ee. bez przesady - moim zdaniem zbyt słabo go widać, byś mógł tak kategorycznie go ocenić. Cytuj
zaki Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Prosimy o lepsze zdjęcia bo trudno ocenić dopasowanie i ogólny wygląd na podstawie tych. Jest to przykład mody męskiej w stylu Dolce and Gabbana, niż męskiej klasycznej elegancji, ale i na to jest miejsce w tym wątku. Skarpetki zdradzają, że nie jesteś laikiem Cytuj
roland Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zegarek straszny. Ee. bez przesady - moim zdaniem zbyt słabo go widać, byś mógł tak kategorycznie go ocenić. Widać za to markę. Mi to wystarcza, zegarki emporio armani to jak koszulki d&g. Z natury złe. Cytuj
tomek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zegarek straszny. Ee. bez przesady - moim zdaniem zbyt słabo go widać, byś mógł tak kategorycznie go ocenić. Widać za to markę. Mi to wystarcza, zegarki emporio armani to jak koszulki d&g. Z natury złe. Nie ma to jak konstruktywne wyjaśnienie Jeśli tak będą argumentowane krytyki w tym wątku, to może po prostu z góry zdefiniować listę producentów "strasznych" rzeczy. Sam też nie lubię marki Emporio Armani, ale np http://www.e-zegarek.pl/sklep/emporio-a ... -1469.html wygląda dość podobnie do uznawanego http://watches.infoniac.com/new-jaeger- ... watch.html (na zdjęciu, w rzeczywistości pewnie gorzej) więc abstrahując od bebechów tego zegarka nie widzę błędu w użyciu go. Cytuj
James Lajger Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Kupić zegarek armaniego to jak kupić perfumy marki mercedes(pomijam, ze takich nie ma) ale wiadomo o co chodzi, należy kupować rzeczy marek, które sie specjalizują w danej dziedzinie. Najbardziej z tego wszystkiego w oczy rzuca sie kamizelka, która nie jest w dobrym tonie, kamizelek już praktycznie w ogóle sie nie nosi, a na pewno nie w takiej sytuacji. co innego jak to byś Ty brał ślub, to jeszcze ok Cytuj
+Immune+ Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Ja skomentuję tylko buty rodem z baśni tysiąca i jednej nocy. Zapewne masz swój styl, ale cokolwiek byś wybrał jako górę stroju, w takich butach nigdy nie będziesz wyglądał dobrze. Naprawdę Krakus, te buty tak Ci się bardzo podobają? Cytuj
pirat Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 co innego jak to byś Ty brał ślub, to jeszcze okżartujesz? Cytuj
tomek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Kupić zegarek armaniego to jak kupić perfumy marki mercedes(pomijam, ze takich nie ma) ale wiadomo o co chodzi, należy kupować rzeczy marek, które sie specjalizują w danej dziedzinie. Zgoda, ale w tym przypadku chodzi o to, że gościowi komentuje sie zegarek jako "straszny" uzasadniając to marką. Moim zdaniem to nadużycie. Co do perfum Mercedes, to istnieją perfumy Ferrari, ponoć nie takie znów złe. Cytuj
kamil Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Istnieją też krawaty Ferrari. Zdziwilibyście się, jak dobrze wyglądają. Kupić zegarek armaniego to jak kupić perfumy marki mercedes(pomijam, ze takich nie ma) ale wiadomo o co chodzi, należy kupować rzeczy marek, które sie specjalizują w danej dziedzinie. Zgoda, ale w tym przypadku chodzi o to, że gościowi komentuje sie zegarek jako "straszny" uzasadniając to marką. Moim zdaniem to nadużycie. Co do perfum Mercedes, to istnieją perfumy Ferrari, ponoć nie takie znów złe. Cytuj
roland Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgoda, ale w tym przypadku chodzi o to, że gościowi komentuje sie zegarek jako "straszny" uzasadniając to marką. Moim zdaniem to nadużycie. Co do perfum Mercedes, to istnieją perfumy Ferrari, ponoć nie takie znów złe.Jeśli porównujesz to http://www.e-zegarek.pl/sklep/emporio-a ... -1469.html do tego http://watches.infoniac.com/new-jaeger- ... watch.html to ja wysiadam ... W zegarku armani chodzi tylko o logo "armani". Reszta to niepotrzebne dodatki. Cytuj
marcelo Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Najpierw "zjeżdżacie" phantoma z góry do dołu a potem się dziwicie że ludzie boją się umieszczać swoje zdjęcia w CMDNS . Co innego krytyka , a co innego "tragedia bo od armaniego " :/ Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Akurat zegarki Armani to chińszczyzna (nawet mechaniki mają oryginalne werki z chin) i z zegarkami w znaczeniu stricte, nie mają nic wspólnego - choć jeśli ktoś lubi płacić za logo, to ma do tego prawo - można je porównać do szmacianych t-shirtów armani za 800zł. Oczywiście są firmy które nie specjalizują się w zegarkach, a mają niezłe czasomierze - np. Ermenegildo Zegna dla którego zegarki robi Girard Perregaux (osobiście wolałbym logo GP na zegarku , czy też Chanel (na świetnych mechanizmach). Cytuj
+Immune+ Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Najpierw "zjeżdżacie" phantoma z góry do dołu a potem się dziwicie że ludzie boją się umieszczać swoje zdjęcia w CMDNS . Co innego krytyka , a co innego "tragedia bo od armaniego " :/Myślę, że wszyscy byli bardzo powściągliwi wobec, imho, najgorszego zestawu wrzuconego na forum w bieżącym roku. Cytuj
zaki Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Najpierw "zjeżdżacie" phantoma z góry do dołu a potem się dziwicie że ludzie boją się umieszczać swoje zdjęcia w CMDNS . Co innego krytyka , a co innego "tragedia bo od armaniego " :/Mnie się wydaje, że kolega celowo pozyskał te śmieszne ciuszki, przebrał się dla jaj i w takim wesołym tonie postanowił przywitać się z nami. Witaj Phantom, jajcarz z Ciebie Zgadzam się. Skarpety go zdradziły :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi