Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 2 Sierpień 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2023 Solaro: 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. me.spoke Napisano 11 Wrzesień 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 Weekend z rodziną. Mój pierwszy lniany garnitur… i chyba ostatni 😅 jednak takie gniotliwe materiały na marynarkę i spodnie jednocześnie to chyba za dużo sprezzatury 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 @me.spoke, jaka to dokładnie tkanina (gramatura, splot, itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 @Wodzu to len od Leomaster, garnitur jest z SuSu. To twill, dużo grubszy niż inny len z Solbiati, który też mam w szafie. Mimo to chyba taki już urok tego materiału, że musi się gnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 11 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2023 6 godzin temu, me.spoke napisał: @Wodzu to len od Leomaster, garnitur jest z SuSu. To twill, dużo grubszy niż inny len z Solbiati, który też mam w szafie. Mimo to chyba taki już urok tego materiału, że musi się gnieść. Len irlandzki, zwłaszcza ten o większej gramaturze, gniecie się ponoć inaczej i nie wygląda tak niechlujnie jak to zwykle w przypadku tego materiału bywa. Pisał o tym Simon Crompton i nieraz wspominał Andreas Weinas (sam nie miałem okazji się o tym póki co przekonać). Cytat Irish 12/13oz linen feels heavier and looks sharper. Although it will wrinkle, the wrinkles are larger and fewer (something you can see above, again). The 8/9oz linens feel a lot lighter, but tend to wrinkle consistently all over. https://www.permanentstyle.com/2018/05/the-guide-to-linen.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 Coś w tym jest. Mam lnianą kurtkę Safari od Zaremby z właśnie takiego grubszego lnu i gniecie się zupełnie inaczej od również lnianej marynarki z SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 12 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2023 W dniu 11.09.2023 o 10:19, me.spoke napisał: Weekend z rodziną. Mój pierwszy lniany garnitur… i chyba ostatni 😅 jednak takie gniotliwe materiały na marynarkę i spodnie jednocześnie to chyba za dużo sprezzatury Wygląda świetnie! Sprezzatura w idealnym tonie.☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 16 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2023 W dniu 11.09.2023 o 20:15, Wodzu napisał: Len irlandzki, zwłaszcza ten o większej gramaturze, gniecie się ponoć inaczej i nie wygląda tak niechlujnie jak to zwykle w przypadku tego materiału bywa. Pisał o tym Simon Crompton i nieraz wspominał Andreas Weinas (sam nie miałem okazji się o tym póki co przekonać). https://www.permanentstyle.com/2018/05/the-guide-to-linen.html Dzięki za artykuł Rzeczywiście obiło mi się już wcześniej o uszy, że len irlandzki to zupełnie inna kategoria, ale doświadczeń własnych nie mam. Simon jednak niezależnie od pochodzenia tkaniny pisze, że trzeba się z marszczeniem oswoić. Zdaje się również popierać moje odczucia, że dla nieprzyzwyczajonych marynarka i spodnie z lnu mogą na początku przytłaczać ilością zagięć Może jeszcze wyćwiczę w sobie tolerancję W dniu 12.09.2023 o 19:59, kolekcjoner21 napisał: Wygląda świetnie! Sprezzatura w idealnym tonie.☺️ Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 9 Październik 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2023 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 9 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2023 3 godziny temu, Wodzu napisał: Cóż to za piękna tkanina oraz jakiej marki jest to marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 9 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2023 26 minut temu, m1chalczyk napisał: Cóż to za piękna tkanina oraz jakiej marki jest to marynarka? O ile dobrze pamiętam tkanina to Donegal Tweed Holland & Sherry, a marki jest polskiej - Dawid Kukliński. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Karol G. Napisano 15 Październik 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2023 A na wybory dziś poszedłem tak: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Ciekawy "negatyw", a spodnie jakie, też granatowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2023 Jeansy trochę ciemniejsze od koszuli. Marynarka w realu jest odrobinę ciemniejsze niż wyszła na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. michasacuer Napisano 16 Listopad 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2023 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kyle Napisano 16 Listopad 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2023 Rzutem na taśmę dzisiejsze (jeszcze) zdjęcie: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2023 10 minut temu, Kyle napisał: Rzutem na taśmę dzisiejsze (jeszcze) zdjęcie: Piękny krawat kto go zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szydlowsky Napisano 16 Listopad 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2023 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 17 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2023 2 godziny temu, Velahrn napisał: Piękny krawat kto go zrobił? Poszetka, ancient madder, już ma ładnych parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kyle Napisano 17 Listopad 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2023 To ciemne na kołnierzu/klapach to cień, jakby ktoś miał wątpliwości. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 17 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2023 Bez krawata, ale z akcentem patriotycznym. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 18 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2023 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 19 Listopad 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2023 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 24 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2023 Proszę nie „bić” ponieważ i tak miałem dzisiaj uwagi że za elegancko się ubrałemZestaw dedykowany do pracy w branży metalowej i jakbym założył marynarkę to chyba by mi nagrania z kamer przemysłowych robili. Brakuje do kompletu jeszcze kurki HH w wersji „work wear”oraz obuwia ochronnego. Kamizelka od Dawida Kuklińskiego, buty Vass Norwegery, skarpetki od Patine. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi