Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Solaro: 13 2 Cytuj
TomekB Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2023 W końcu wiosna, w sam raz na święta. SuSu Havana 100% len, lniana koszula Proper Cloth z kołnieżykiem Soft Roma Spread, spodnie Minnis Fresco 500 S. Piasecki, poszetka Poszetka.com, loafersy Grenson Marcel. 4 1 Cytuj
m1chalczyk Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Mój pierwszy zestaw postowany na tym forum. Trzy rzeczy: 1. Rękaw do skrócenia - pytanie o ile? 1/1,5/2 cm? 2. Kant w spodniach do zaprasowania na nowo. Pytanie, czy to naprawi problem tego "twistu" w kolanach? 3. Marynarka za szeroka w ramionach o jakieś 1-1.5 cm. Dziwne o tyle, że mam inną marynarkę od Zacka w tym rozmiarze i pasuje idealnie. Jak tak teraz macam to ramię, to kula rękawa jest idealnie na linii mojego barku, tylko jakby było za dużo materiału już na samym początku rękawa. Pytanie, czy dobrze rozumuję i czy taka przeróbka nie zaburzy spasowania pasów. Czy może lepiej ją sprzedać, co myślicie? 5 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Ta poszetka kompetnie nie pasuje. Dopiero na zdjęciu to widzę.?. Nieformalnie, rodzinnie. SuSu. Barker. 4 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Również rodzinnie: 11 1 Cytuj
Ernestson Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 W dniu 9.04.2023 o 14:10, m1chalczyk napisał: Mój pierwszy zestaw postowany na tym forum. Trzy rzeczy: 1. Rękaw do skrócenia - pytanie o ile? 1/1,5/2 cm? 2. Kant w spodniach do zaprasowania na nowo. Pytanie, czy to naprawi problem tego "twistu" w kolanach? 3. Marynarka za szeroka w ramionach o jakieś 1-1.5 cm. Dziwne o tyle, że mam inną marynarkę od Zacka w tym rozmiarze i pasuje idealnie. Jak tak teraz macam to ramię, to kula rękawa jest idealnie na linii mojego barku, tylko jakby było za dużo materiału już na samym początku rękawa. Pytanie, czy dobrze rozumuję i czy taka przeróbka nie zaburzy spasowania pasów. Czy może lepiej ją sprzedać, co myślicie? 1. Skrócenia? Rękaw marynarki? Raczej do wydłużenia o 1 cm 2. Trudno powiedzieć, kręcące się nogawki to częściej problem szycia/kroju niż zaprasowania 3. Wcale nie za szeroka. Możesz lubić węższe ramiona ale tym nic nie dolega. Nie przerabiaj bo zepsujesz. Jak wolisz bardziej neapolitańskie, wąsko krojone ramiona to lepiej rozejrzeć się za inną marynarką ale IMO ta jest bardzo fajna. 2 Cytuj
m1chalczyk Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 53 minuty temu, Ernestson napisał: 1. Skrócenia? Rękaw marynarki? Raczej do wydłużenia o 1 cm 2. Trudno powiedzieć, kręcące się nogawki to częściej problem szycia/kroju niż zaprasowania 3. Wcale nie za szeroka. Możesz lubić węższe ramiona ale tym nic nie dolega. Nie przerabiaj bo zepsujesz. Jak wolisz bardziej neapolitańskie, wąsko krojone ramiona to lepiej rozejrzeć się za inną marynarką ale IMO ta jest bardzo fajne. 1. Oczywiście, freudowska pomyłka 2. Hm ciężka sprawa, zaniosę je do krawca i się go poradzę, co z nimi zrobić. 3. Właśnie nie byłem pewien czy są ok, gdyż otrzymałem opinię, że są za szerokie. W takim razie dziękuję wyprowadzenie mnie z tej wątpliwości, zostawiam ramiona takie, jakie są. Cytuj
TomekB Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Ramiona jak ramiona ale kołnierz leży źle/jest za duża. Może to kwestia jak nosisz ale na zdjęciach wyglada jak ze starszego brata. Cytuj
m1chalczyk Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, TomekB napisał: Ramiona jak ramiona ale kołnierz leży źle/jest za duża. Może to kwestia jak nosisz ale na zdjęciach wyglada jak ze starszego brata. Niestety mam tendencję do garbienia się Cytuj
mosze Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Wg mnie marynarka leży ładnie, ramiona - dopóki nie ma załamań z boku - są ok, nawet jeśli jest lekki luz. Takie idealnie przylegające to jakaś abstrakcja, w dodatku koszula musiałaby być bardzo cienka. 3 Cytuj
Beny23 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Dawno mnie tu nie było Nadarzyła się okazja obejrzeć polskiego tenora Piotra Beczałę w Lohengrin Wagnera w Metropolitan Opera w Nowym Yorku. Udałem sie na ostatni występ sezonu i wrażenia były niesamowite. Navy tux jest bespoke. Buty opera pumps tez bespoke od Foster & Son z Londynu. 8 1 Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Eskarpiny wspaniałe. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy chronią je przed totalnym zapomnieniem Skoro jednak buty, tak klasyczne, to czemu nie plisowana koszula z guzikami jubilerskimi ? 1 1 Cytuj
mosze Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zazdroszczę mocno, nigdy nie widziałem/słuchałem Beczały na żywo, był w Polsce przez moment, ale nie udało mi się kupić biletów. No i dodam jeszcze, że opery Wagnera mają swój klimat - przede wszystkim założenie, że nikomu nigdzie się nie śpieszy 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 2 godziny temu, checkeredstripedhawk napisał: Eskarpiny wspaniałe. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy chronią je przed totalnym zapomnieniem Skoro jednak buty, tak klasyczne, to czemu nie plisowana koszula z guzikami jubilerskimi ? Brak guzików jubilerskich (i pasa smokingowego) mniej mnie razi, niż czerwone skarpetki, ale jestem pewien, że Beny to przemyślał. To nie była raczej gala z prawdziwego zdarzenia sądząc po ubiorach ludzi na drugim planie??. Moim zdaniem jednak jak na smoking, to nie leży on najlepiej. Według mnie marynarka jest za krótka i zbyt wytaliowana. Zgrzyta mi proporcja między górą, a dołem. Może to kwesta zdjęć. 3 Cytuj
eye_lip Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Czerwone skarpetki to kultowe nawiązanie do czerwonych majtek na studniówkę;) 1 1 Cytuj
Beny23 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Akurat czarny pas hiszpański mialem na sobie ale na zdjęciach jest słabe światło więc go nie widać. Guziki jubilerskie ubieram na bardziej formalne okazje. Cytuj
TomekB Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Krótki urlop w przerwie wiosennej. Marynarka Oscar Jacobson, polo G. Inglese, spodnie Minnis Fresco S. Piasecki,, loafersy Grenson Marcel. 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Niedziela: 12 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2023 10 Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Takie coś dziś popełniłem, co myślicie? To czego nie widać, to spodnie w kolorze białym i loafersy 8 Cytuj
JDC Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2023 1 godzinę temu, phantom napisał: Skracałeś rękawy w tej marynarce? Ostatni guzik podejrzanie blisko zakończenia rękawa. 1 Cytuj
mosze Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2023 Stary trik - sam go stosuję. Nie zapinać ostatniego guzika i jest git. 2 Cytuj
JDC Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2023 10 minut temu, mosze napisał: Stary trik - sam go stosuję. Nie zapinać ostatniego guzika i jest git. No to jest nas trzech, chociaż dwukrotnie zaryzykowałem już skracaniem od góry i wyszło bardzo dobrze Cytuj
mosze Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2023 Skracanie górą jest opcją, ale w grę wchodzi ryzyko, że po przeróbce ramiona będą się inaczej (gorzej) układać. Jeśli po skróceniu dołem odległość ostatniej przeciętej dziurki od krawędzi nie razi w oczy, a ramiona leżą bardzo dobrze, nie ryzykuję przeróbki górą i stosuję trik j.w. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi