Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Cineos napisał:

Czy tylko mnie się wydaje, że każda krytyka (nawet ta konstruktywna), wywołuje u @Dignito.Michał coś na wzór "moja prawda jest mojsza niż twojsza" i późniejsza dyskusja jest bezcelowa?

Znaczy tam nie było krytyki tylko opinie na temat skarpet lub ich braku. Opinia a krytyka to spora różnica. Jedyna krytyka to "ja bym tego to tak nie połączył" i z tym nie mam problemu. On by tego tak nie połączył a ja "ups just did it". Napisałem "you made my day" bo się uśmiechnąłem na zasadzie pierwszy na "nie" i gramy dalej. Kompletny chill.

Wracając do sedna powinieneś moim zdaniem wziąć również pod uwagę fakt, że dyskusja zwykle wywiązuje się w momencie w którym ludzie mają odmienne zdanie i poniekąd "wykładają" swoje racje na stół czyt. dyskutują i wymieniają argumenty. Ty swoje a ja swoje. Akceptuję odmienne zdanie innych jednocześnie stwierdzając, że to XIX wieczne myślenie (Ty masz prawo do swojego zdania czyli "prostak bez skarpet" a ja do swojego "19 wieczny nudziarz myślący, że się ciekawie ubiera").

Przeraża mnie, że dorosłym (tak by się mogło na pierwszy rzut oka wydawać) ludziom trzeba takie rzeczy tłumaczyć - oh well ;).

Dlatego jak powiem iż powinieneś popracować nad czytaniem ze zrozumieniem bo masz duże braki, to rozumiem że pochylisz głowę, posypiesz popiołem i podziękujesz? Tak wnioskuję z Twojej wypowiedzi. No chyba, że Szanowny Pan "moja prawda jest mojasza niż twojsza" i bezcelowo z Tobą gadać? Jak tam to wygląda Szanowny Cineosie :>!?

25 minut temu, pablocito napisał:

Mogłeś odnieść takie wrażenie, ale trzeba przyznać, że kolega robi postępy. Teraz było ma prawdę na poziomie. Oprócz małej złośliwości o 19 wiecznej mentalności było na prawdę spoko, tak, że tym razem przesadzasz.

Dziękuję, że dostrzegasz te subtelne zmiany :)!

Mam nadzieję, że powyższą odpowiedzią do @Cineosnadrobiłem i jednak nadal cham ze mnie i prostak :P!?

Opublikowano

Po prostu za dużo piszesz (80% nie dotyczy bezpośrednio tematu opinii / krytyki).

Im więcej masz do powiedzenia (napisania), tym jesteś mniej obiektywny (rozumiem, że za chwilę odpiszesz mi ze szczegółami czego jeszcze nie rozumiem i forum nie polega na obiektywizmie, tylko subiektywnych opiniach itp. itd., więc już nie musisz tego robić).

Do tego ciągła szydera i już obrażanie, gdzie ja tylko zadałem pytanie do innych użytkowników czy moją podobne zdanie co ja. Na razie wypowiedział się tylko jeden @pablocitoi sam zainteresowany, którego opinii nie biorę pod uwagę, ponieważ moje stwierdzenie tego nie dotyczyło.

Opublikowano

Mam wrażenie, że przez zbliżoną wielkość wzorów na krawacie i pasków na koszuli, kompozycja nieco zgrzyta. Preferuję też większą różnicę kolorów pomiędzy krawatem i koszulą. Tu tego nie widać co dodatkowo nasila ten zgrzyt. Spodnie też wg mnie są z innej bajki więc całość zaliczam do mniej udanych Twoich zestawów. Ładne buty, dopasowane kolorystycznie do koszuli skarpety, widać dbałość o dopasowanie dlatego tym bardziej szkoda, że  zamieszanie z krawatem i koszulą niwelują efekt.

• Like 1
Opublikowano

Dziękuję za bogatą recenzję. Rozważę w przyszłości inne połączenia krawatów z tą koszulą. Co do spodni również jestem zniesmaczony miksem slim fitu z regularną marynarką, jednak to etap zmiany garderoby z chłopięcej na męską - stąd nie wszystkie części harmonizują. 

Opublikowano
W dniu 18.09.2022 o 23:37, matt_falley napisał:

Dziękuję za bogatą recenzję. Rozważę w przyszłości inne połączenia krawatów z tą koszulą. Co do spodni również jestem zniesmaczony miksem slim fitu z regularną marynarką, jednak to etap zmiany garderoby z chłopięcej na męską - stąd nie wszystkie części harmonizują. 

Po kształcie klap i detalach zgaduję, że marynarka z Poszetki. Ona jest w kroju regular? Marka celuje raczej w dopasowane kroje (np koszula w moim rozmiarze 38 ma rękawy tak wąskie, że odcina dopływ krwi). Faktycznie widać sporo luzu w talii, czy w takim razie nie minąłeś się z rozmiarem?

Opublikowano
2 hours ago, JDC said:

Faktycznie widać sporo luzu w talii, czy w takim razie nie minąłeś się z rozmiarem?

Tak, to marynarka z Poszetki. Rozmiarem, który leży na mnie dobrze bez przeróbek jest 48L. Tutaj jest 48R, który ma 1-2 cm szersze wymiary. Wydłużyłem też rękawy o 2 cm. Pani w zakładzie krawieckim nie sugerowała taliowania. Osobiście czuję się wygodnie w niej i raczej nic już nie będę zmieniał.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, matt_falley napisał:

Tak, to marynarka z Poszetki. Rozmiarem, który leży na mnie dobrze bez przeróbek jest 48L. Tutaj jest 48R, który ma 1-2 cm szersze wymiary. Wydłużyłem też rękawy o 2 cm. Pani w zakładzie krawieckim nie sugerowała taliowania. Osobiście czuję się wygodnie w niej i raczej nic już nie będę zmieniał.

Rozumiem, teraz mam jasność, nie wiedziałem, że ta była dostępna również w wersji REGULAR. Zgadzam się z przedmówcami a propos spodni, ale fajnie, że wymieniasz garderobę. Sam przez to przechodziłem i chcę Cię ostrzec - ten proces chyba się nie kończy, przynamniej u mnie.