Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, jugend napisał:

To Susu custom made czy bespoke? Fajne spodnie:) I krawat chyba też ulubiony ;)

Tak to SuSu custom made. Spodnie z zaszewkami w drugą stronę - „forward pleats”. Krawat może nie ulubiony, ale pasuje do wszystkiego?

Opublikowano

Szelki, szelki! Po przejrzeniu stylizacji z netu wychodzi, że podstawowym elementem boho są szelki! Najlepiej cienkie gumki z żabkami (takie przedszkolne) przypięte do biodrówek ze szlufkami. Generalnie im bardziej wygląda się na sierotę modową bez gustu tym bardziej jesteś boho-man! Dość żałośnie wyglądają ci chłopaczkowie na własnych ślubach! Myślę, że kiedyś dotrze do nich, że zbłądzili. Co ciekawe to suknie kobiet wypadają dużo lepiej! 

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
6 godzin temu, Tanatos70 napisał:

To była firmowa, towarzyska gala. Swojego Oskara dostałem za, pisząc w skrócie, „ponadczasowy styl i maniery”.

Bylem również nominowany w kategorii dotyczących poczucia humoru i ciągłej chęci pomocy innym, ale tylko jeden Oskar pokazuje, że umiem się tylko ładnie czasem ubrać i niekiedy przepuszczam koleżanki w drzwiach?

Dlatego tez uśmiech taki nieśmiały?

• Like 9
Opublikowano

@phantom Świetna marynarka, szyłem jakiś czas temu z podobnej tkaniny. Z ciekawości - to mieszanka lnu/wełny/bawełny? Przyznam, że proporcje (szerokość/długość) między  marynarką, a spodniami są na prawdę wyjątkowo dobre, jeśli w obu przypadkach to RTW. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz Fedak napisał:

@phantom Świetna marynarka, szyłem jakiś czas temu z podobnej tkaniny. Z ciekawości - to mieszanka lnu/wełny/bawełny? Przyznam, że proporcje (szerokość/długość) między  marynarką, a spodniami są na prawdę wyjątkowo dobre, jeśli w obu przypadkach to RTW. 

Cześć, dzięki za pozytywną opinię. Marynarka jest uszyta z wełny i lnu, w proporcjach bodajże 60/40. Proporcje rzeczywiście całkiem niezłe, bo ustaliłem je już kilka lat temu - jeśli chodzi o długość marynarek zawsze wybieram ich długość pomiędzy 75, a 76 cm. Jeśli chodzi o długość to zawsze po szwie wewnętrznym długość wynosi pomiędzy 74, a 75 cm. Marynarka rtw, spodnie MTM. Pozdrawiam.

• Like 1