Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 22 minuty temu, dj3501 napisał: Jakie to buty? AS Hunt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 17 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Wczoraj wieczorem szedłem sobie Piątą Aleją na wysokości Rockefeller Center bo wracałem od mojego ulubionego pucybuta w podziemiach the Rock i zauważyłem jegomościa który miał na sobie piękne włoskie buty Moreschi. Powiedziałem mu komplement że ma dobry gust i piękne buty i zaczęliśmy rozmawiać. Okazało się że tak jak ja uwielbia buty i ma ponad sto par. Jeden z pokoi w jego 12 pokojowym apartamencie na UES jest przeznaczony tylko na buty Od słowa do słowa, jak mu powiedziałem że jestem z Polski to powiedział że jego ojciec był z Polski a on sam wprowadził Coca-Colę do Polski w latach 90tych. Mieszkał w Warszawie w latach 1991-1995 i rząd komunistyczny sprzedał mu 51% własności Pewexu. Zupełnie mnie zaskoczył bo nadal pamiętał zwroty po polsku. Okazuje się że mieszka 3 ulice ode mnie na Upper East Side i zdecydowanie spotkamy się jeszcze na lunch. Tylko na Manhattanie można na ulicy wpaść na Franka B. Liebermana który ma tak ciekawą historię związaną z Polską, zupełnie przypadkiem komplementując jego buty 27 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Historia ciekawa, ale jak mogła zaskoczyć Cię znajomość kilku zwrotów po polsku? Ojciec Polak, 4 lata mieszkania w Warszawie. Mnie by zaskoczyło, że nie zna dobrze języka polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 Amerykanie są monolingualni i często ledwo własny język znają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 17 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2019 4 godziny temu, Beny23 napisał: Mieszkał w Warszawie w latach 1991-1995 i rząd komunistyczny sprzedał mu 51% własności Pewexu. Gdyby jegomość w butach moreschi przyjechał do Polski trochę wcześniej i oglądałby dziennik, to od pani Szczepkowskiej dowiedziałby się, że komunizm skończył się 4 czerwca 1989 r. Poza tym komuniści to raczej zabierali niż sprzedawali. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Z Premierem który wczoraj dał ciekawy wykład na NYU School of Law 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Wziąłby się do jakiejś roboty, a nie z wykładami jeździ. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 30 minut temu, Blondas napisał: Wziąłby się do jakiejś roboty, a nie z wykładami jeździ. Przecież dopiero co Beny pisał, że zmienił robotę więc pewnie ostro pracuje 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 21 godzin temu, Beny23 napisał: Wczoraj wieczorem szedłem sobie Piątą Aleją na wysokości Rockefeller Center bo wracałem od mojego ulubionego pucybuta w podziemiach the Rock i zauważyłem jegomościa który miał na sobie piękne włoskie buty Moreschi. Powiedziałem mu komplement że ma dobry gust i piękne buty i zaczęliśmy rozmawiać. Okazało się że tak jak ja uwielbia buty i ma ponad sto par. Jeden z pokoi w jego 12 pokojowym apartamencie na UES jest przeznaczony tylko na buty Od słowa do słowa, jak mu powiedziałem że jestem z Polski to powiedział że jego ojciec był z Polski a on sam wprowadził Coca-Colę do Polski w latach 90tych. Mieszkał w Warszawie w latach 1991-1995 i rząd komunistyczny sprzedał mu 51% własności Pewexu. Zupełnie mnie zaskoczył bo nadal pamiętał zwroty po polsku. Okazuje się że mieszka 3 ulice ode mnie na Upper East Side i zdecydowanie spotkamy się jeszcze na lunch. Tylko na Manhattanie można na ulicy wpaść na Franka B. Liebermana który ma tak ciekawą historię związaną z Polską, zupełnie przypadkiem komplementując jego buty Coca-Cola zawitała na stałe do Polski w latach 70-tych ubiegłego wieku.Coś ten Pan kręci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 17 minut temu, bulyt50 napisał: Coca-Cola zawitała na stałe do Polski w latach 70-tych ubiegłego wieku.Coś ten Pan kręci. Skoro masz takie insajderskie wiadomości to może oświecisz mnie dlaczego od kwietnia podrożała puszka 0,33l w hurcie? 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Niestety nie mogę Cię oświecić,nie piję tego dziadostwa i podwyżki cen tego napoju mam głęboko gdzieś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 21 hours ago, bulyt50 said: Coca-Cola zawitała na stałe do Polski w latach 70-tych ubiegłego wieku.Coś ten Pan kręci. Nie kręci bo przez wiele lat był wysoko postawionym executive w Coca-Coli. Pewnie chodziło mu o wprowadzenie do powszechnej sprzedaży nie tylko w Pewexie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 59 minut temu, Beny23 napisał: Now kręci bo przez wiele lat był wysoko postawionym executive w Coca-Coli. Pewnie chodziło mu o wprowadzenie do powszechnej sprzedaży nie tylko w Pewexie. Nie wybronisz! Była w sklepach, spytaj premiera to Ci to potwierdzi. Będzie wiedział, bo mój rocznik. 😜 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Coca-Cola była produkowana w Polsce od 1972 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Godzinę temu, Beny23 napisał: Now kręci bo przez wiele lat był wysoko postawionym executive w Coca-Coli. Pewnie chodziło mu o wprowadzenie do powszechnej sprzedaży nie tylko w Pewexie. W latach 70-tych była w powszechnej sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: Nie wybronisz! Była w sklepach, spytaj premiera to Ci to potwierdzi. Będzie wiedział, bo mój rocznik. 😜 I jaki miała smak...hmm:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 18 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2019 Przecież dopiero co Beny pisał, że zmienił robotę więc pewnie ostro pracuje Przecież piszę o premierze a nie Benym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Znowu ciepło * Andells * Tyrwhitt * Embassy of Elegance * Poszetka * Benevento * Patine 2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Outdersen Napisano 19 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Jakiś czas temu kupiłem od forumowego kolegi @andrzejl bardzo ładna marynarkę Tombolini. Nieco przy niej pomajstrowałem i wyszło to co wyszło. Zdjęcie co prawda sprzed kilku dni, ale uznajmy, że to nie problem Jeśli macie ochotę dowiedzieć się więcej na temat tego zestawu, zapraszam na bloga! 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XDDX Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Coca-Cola zawitała na stałe do Polski w latach 70-tych ubiegłego wieku.Coś ten Pan kręci.Pepsi- Cola pojawiła się w latach 70tych. Coca-Cola rzeczywiście dopiero po zmianach ustrojowych. Pan raczej nie kręci Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XDDX Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Pepsi- Cola pojawiła się w latach 70tych. Coca-Cola rzeczywiście dopiero po zmianach ustrojowych. Pan raczej nie kręci Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu TapatalkaPoprawka Coca Cola była produkowana w Polsce w latach 70tych.i na początku 80tych na licencji. Wróciła do Polski na początku 90tychWysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 19 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Może kilka informacji ze źródła https://www.cocacola.com.pl/historie/historia-coca-cola-w-polsce , co niczego nie przesądza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Koval Napisano 19 Kwiecień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2019 Panowie, ale o co walczycie?! Benny opowiedział ciekawą historię człowieka spotkanego na ulicy - jakie znaczenie ma dziś, czy ten brunatny napój był dostępny od lat 70-tych, 80-tych czy później? ... 7 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 20 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi