krc Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Dzięki za uwagi 1. Faktycznie marynarka za długa 2. Faktycznie spodnie za długie 3. Krawat ma 8 cm szerokości, to naprawdę dalej zbyt cienki? 4. Muszę nad tym popracować Zdjęcie robione było na "szybko", natomiast postaram się robić w kolejnych postach lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Jeśli ma 8 cm, to zdaje się być ok Jednak nie widać tej szerokości nic, a nic. Potrenuj inne wiązanie - polecany wszem i wobec "4inHand". Na Youtube znajdziesz dziesiątki filmów do nauki tego wiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Nie marynarka za długa, tylko rękawy, kwestii długości marynarki nie da się na podstawie tych zdjęć ocenić. Krawat jest zakryty w dużej mierze i też trudno jednoznacznie coś powiedzieć, natomiast na pierwszy rzut oka jest wrażenie, że przy Twojej budowie lepiej sprawdziłby się szerszy (być może poprawa węzła zmieniłaby coś w odbiorze). Poza tym oprócz tego co Hargin napisał: - buty wyglądają, jakby je coś wcześniej przeżuło, wydają się też mieć zadarte noski, poza tym czy one nie są brązowe (do czarnego garnituru)? na podstawie tych zdjęć takie powstaje wrażenie - marynarka w ramionach wygląda tragicznie, górki i dołki zamiast prostej linii - ponownie mankiety koszuli do zwężenia (a przynajmniej prawy). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 @Kyle dzieki za uwagi.Garnitur jest brazowy (jak widac na drugim zdjeciu)Edyt. MOD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Nie wiem czemu na zdjeciu wygladaja na zakurzone i tez mi sie nie podobaja natomiast na zywo nie wyglada to tak tragicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 "Nietragicznie" to za mało 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Krc, jeżeli jest taka możliwość rozważ zakup nowych butów. Jeżeli nie ma możliwości zakupu nowych butów rozważ zakup prawideł i "kremu" do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Casualowe popołudnie w Mayfair. Marynarka: letnia bawełniana od Massimo Dutti Koszula: mtm od Luxire, miękki kołnierzyk w tkaninie bawełnianej seersucker Krawat: jedwabny bez podszewki, Vanda Fine Clothing Poszetka: len od Poszetki Spodnie: mtm Luxire, chinos w kolorze khaki Buty: double monks, Yanko kolor Testa de Moro A torba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Krc, jeżeli jest taka możliwość rozważ zakup nowych butów. Jeżeli nie ma możliwości zakupu nowych butów rozważ zakup prawideł i "kremu" do butów. buty w weekend umyłem mydłem saphir, następnie użyłem renovatora (saphir), następnie krem brązowy (3 warstwy też z saphira) a następnie pasta na noski i pięty (też kilka warstw z tej lepszej lini saphira) Buty dopiero co kupiłem czarne z Meermina i póki co muszę przystopować z wydatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 (edytowane) @krc - sytuacją materialną nie usprawiedliwisz tych butów. One nie mieszczą się w marginesie tolerancji przewidzianej dla męskiej elegancji - zarówno w wymiarze zużycia, w wymiarze estetycznym i wymiarze przystosowania do obowiązującej klasyki wzorców. Twoje zdjęcia na pewno ożywiają aktywność na forum, ale może warto poczekać, aż zdjęcia zaczną obrazować prawidłowe zrozumienie zasad obowiązujących w męskiej elegancji. Tak jak wcześniej napisałem, masz co doskonalić, a po komentarzach powinieneś wyciągnąć wnioski. Buty dopiero co kupiłem czarne z Meermina i póki co muszę przystopować z wydatkami. Rozsądniej było zacząć z brązowymi. Ja czarne buty używam raz w roku, albo mniej - choć i do pracy, a także w wolne dni używam obuwia mniej lub bardziej klasycznego. Edytowane 2 Czerwiec 2015 przez Hargin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Co do butów ok rozumiem. Natomiast mam pytanie co do długości rękawów marynarki oraz koszul. Myślę, że ciężko zakupić marynarkę, która będzie względnie dobrze leżeć + rękawy będą odpowiednie, czy naprawdę wszystkie marynarki, które kupujecie dajecie do poprawek (wykluczając bespoke ofc.)? to samo pytanie mam co do długości rękawa koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Czy ciężko, czy nie - to zależy od Twoje sylwetki. Ale tak, większość ubrań oddaję do poprawek, często idę do krawca z nową rzeczą i proszę o ocenę, co poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 @krc - ja od 5 lat nie kupiłem nic z wieszaka, czego bym nie poddał obróbce u krawcowej (garnitury, marynarki, spodnie). Zwróć uwagę, że wiele marek stosuje różne typy sylwetek. U ciebie chyba powinna być niższa, niż zakupiłeś (wtedy na szerokość będzie lepiej, a rękawy i spodnie będą wymagały mniejszej ingerencji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Myślę, że w zdecydowanej większości przypadków marynarki RTW nabywane przez użytkowników forum trafiają do mniej lub bardziej złożonych przeróbek. Z długością rękawa koszuli jest o tyle inaczej w porównaniu z marynarką, że po pierwsze w rękawie koszuli musi być trochę zapasu długości, żeby rękaw odpowiednio pracował przy zginaniu w łokciach, a po drugie można (nawet trzeba) manewrować szerokością mankietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 U mnie 100% kupionych marynarek i spodni RTW idzie do poprawek. W spodniach to z reguły tylko kwestia skrócenia, ale każda marynarka to gruntowny serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Koszulę można tymczasowo okiełznać za pomocą gumek recepturek choć wydaje się to śmieszne, to jednak działa... Kiedyś pomyliłem się i w podróż zabrałem nowe koszule, ze zbyt długimi rękawami i właśnie takim sposobem się ratowałem. Gumkę wystarczy zainstalować za łokciem. Koszula taka oczywiście pracuje gorzej niż odpowiednio dopasowana, ale warto spróbować - szczególnie jeśli nie jest opłacalne oddawanie jej do poprawek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 ok, dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Niektórym (vide @blekit i @Hargin) SuitSupply tak podpasowało, że już nie noszą nic innego No to ja, wywołany do tablicy, też pokażę coś innego Za wczoraj: * marynarka Pierre Cardin, upolowana dwa lata temu w TK maxx * koszula Osovski * krawat Jones New York z paczki forumowej * poszetka od Poszetki * spodnie H&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 I wracając do korzeni - dzisiaj: * marynarka SS Havana * koszula CT * krawat Jacques Britt (TK Maxx) * poszetka jak zwykle od Poszetki * spodnie Massimo Dutti 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 2 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2015 Pośmialiśmy się, ale czas wrócić do szarej rzeczywistości, ze względów estetycznych zdjęcia butów kolegi krc i towarzyszące im komentarze zostały usunięte. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Dzis moze sama góra. Jak wg Was wyglada to zestawienie? Nie wrzucam reszty, bo juz sam zauwazylem, ze ta marynarka niestety tez pójdzie do skrócenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Rozpisz kolory, bo po zdjęciu ciężko wywnioskować... Jeśli są to same brązy to zdecydowanie brakuje kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 gorąco, więc: Massimo Dutti - lniana marynarka, ze bardzo starej kolekcji upolowana na allegro. Fiorio Milano - 5-fold 100% jedwab, o "lnianej" fakturze, koszula Próchnik - ostatnia z tej firmy poszetka lniana, z miękkiego lnu - no name 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Hargin, można prosić o zdjęcie, gdzie będzie widać całą marynarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2015 Z tym jest kłopot przy "samojebkach", a nie dysponuję "korpotoaletą" z "korpolustrem" Spróbuję coś pstryknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi