Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo mi się ten zestaw podoba, nawet razem z laską. Problem w tym, że na moje oko pasuje do kogoś dwukrotnie starszego od Ciebie. Po co się tak postarzać? ;)

Dziękuję! :)  A na ile oceniasz mój wiek, nie dysponując twarzą? 

Opublikowano

Marynarka jest bodaj najlepszą, jaką posiadam, co świadczy o negatywnej opinii? To Henry Herbert, szyty przed pięcioma laty z merynosów od Dormeuila, wyjątkowo dobrze się sprawujący.

Ogólna kanciastość, kształt klap i kołnierza, umiejscowienie kozerki, prążki sugerujące że to sierota od garnituru.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Oldschool, oldschool, ale niektórzy lubią taki oldschool  8-)  Pominę kanciastości, kozerki itp. (bo dla mnie to będzie zawsze kwestia upodobań) to faktycznie, masz strasznie długie nogi, więc uwagę mosze należałoby wziąć do serca. Z drugiej strony Timothy stoi wyprostowany z prawą ręką opuszczoną i marynarka sięga połowy kciuka i zdaje się, że zakrywa tylny silniczek, więc tu wchodzi w grę maksymalnie 2-3cm (?) + górny guzik wyżej.

Jedyne co mnie razi to kołnierzyk koszuli, dobrałbym taki, żeby wpasować go pod klapy. Ogólnie +, ładne spodnie.  

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ogólna kancistość, kształt klap i kołnierza, umiejscowienie kozerki, prążki sugerujące że to sierota od garnituru.

To już chyba kwestia osobistych upodobań, w linku poniżej załączam przykład na to, że teraz szyją w ten sam sposób. Zgadzam się, że pinstripe rzadko występuje zdekompletowany, ale to zamierzony efekt. Dziękuję za opinię :)

http://www.henryherbert.com/wp-content/uploads/2013/11/Henry-Herbert-Bespoke-Suit-Nick-Cookson-Suit.jpg 

Opublikowano

Dziękuję! :)  A na ile oceniasz mój wiek, nie dysponując twarzą? 

Zupełnie podświadomie uznałem Cię za osobę młodą, około trzydziestoletnią. Nie wiem dlaczego, może wynika to ze stereotypu internet=młodość ;).

Opublikowano

Dzisiaj nadal jesteś pewien, że oczekujesz opinii? Czy może uznania?

Wypierasz wszystko co zostało napisane...

Któż nie szuka chwały? ;) Opinie i tak dotyczą zdjęcia, więc mogę rozjaśniać wiele kwestii na nim niejasnych - np. dominująca opinia o długości moich nóg jest zupełnie chybiona, bo stanowią one 46% mojej wysokości (raczej więc krótsze niż dłuższe), reszta to kwestie oldschoolu, z którymi zgadzam się zupełnie i mi wręcz schlebiają :) 

Zupełnie podświadomie uznałem Cię za osobę młodą, około trzydziestoletnią. Nie wiem dlaczego, może wynika to ze stereotypu internet=młodość ;).

Ciekawe spostrzeżenie - a lat mam 22 :D Nie postarzam się świadomie, ale osobiście nie znoszę elegancji w wersji ,,jugendstilowej'', z opiętymi spodniami, marynarkami do pępka i pstrokacizną kolorów, lubię tweedy, ciężkie tkaniny i wzory sprzed 100 lat ;)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za sympatyczne odpowiedzi :)

Opublikowano
osobiście nie znoszę elegancji w wersji ,,jugendstilowej'', z opiętymi spodniami, marynarkami do pępka i pstrokacizną kolorów, lubię tweedy, ciężkie tkaniny i wzory sprzed 100 lat ;)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za sympatyczne odpowiedzi :)

No tak, ale pomiędzy marynarkami do pępka, a Twoim stylem jest jeszcze duża przestrzeń ;).

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Stylizacja z wczoraj, z nowym krawatem jedwab/bawełna (50%/50%). Gorąco polecam materiał z tym składem, krawaty świetnie się wiążą, a brak podszewki dodaje :) ... lekkości, dzięki czemu nie czuć go na sobie.

11263080_818418394916832_899450838492855

Wow, krawat świetny! A marynarka bardzo nietypowy kolor, chyba że to aparat przekłamuje kolor. Tak czy inaczej IMO świetna. Tylko czy ona ma 2 butonierki?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Rozumiem. O ile nie przemawiają za tym wiek lub względy zdrowotne to laska mnie nie przekonuje. Wprowadza element teatralności i odbiera naturalność całej stylizacji.

Albo to całkiem niezłe narzędzie do samoobrony :)

Zwłaszcza, jeśli coś można z niej wyciągnąć :D

Opublikowano

@Ingvar wydaje mi sie ze to kwestia perspektywy, pozycji albo czynników losowych (zawartość kieszeni albo przypadkowe zawinięcie). Marynarka jest często używana (tutaj tez sie już pare razy pojawiła) i nie widzę takiego efektu na ogół.

@JD! A mogę sie spytać co konkretnie Ci sie nie podoba? Kapelusz czy cis nie gra bardziej ogólnie?

--

Michał

Opublikowano

@blekit - Być może to kwestia ujęcia, ale kapelusz ma za małe rondo, za wysoką główkę, wydaje się źle dobrany rozmiarem (odstający potnik) i zbyt wysoko osadzony. Wyszło tak... hmmm... sami swoi :) 

plot.gif

• Oceniam pozytywnie 3