Awopiotr Napisano 29 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Świetne zestawy. To co zwraca moją uwagę to szersze klapy marynarek i dłuższe kołnierzyki koszul. I w mojej ocenie pewna konserwatywność stroju w Twoim wypadku służy Ci bardziej niż modna sprezzatura. Nie jestem zwolennikiem odpinania guzików przy kołnierzy button down. Odbieram to jako trochę zbyt na siłę tj. patrzcie jaki ze mnie luzak itp. Widzę też, że skarpety naciągnięte jak struna - czy to zasługa podwiązek? Sam nie znoszę opadających skarpet, ale noszenie podwiązek kojarzy mi się z niewygodą i ewentualnymi odparzeniami od gumy okalającej łydkę. Czy tak jest w istocie? Muszę jeszcze coś dodać, ale naprawdę nie chcę aby zabrzmiało to impertynencko. Chodzi o zarost. Jesteś do niego przekonany na 100%? Wydaje mi się, że masz typ urody najlepiej wyglądający przy gładko wygolonych policzkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Dzisiaj trochę bardziej smart niż casual 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Fajnie. Założyłbym jednak bardziej kontrastowy krawat, np. granat. Ten jest bardzo ładny, ale różniąc sie temperaturą barwy, nie pasuje mi do tego garnituru. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Mi się nie podoba mimo tego, że jest poprawnie. Czegoś brakuje, granatowy krawat to jedno, może nawet poszedłbym w inny kolor, typu ciemna zgniła zieleń, gryzie mi się mimo wszystko koszula z krawatem pod względem wzoru, coś tu jest nie tak. Zastanowiłem się 3 minuty i już wiem. Różowy/fioletowy krawat, poszetka może zostać ale lepiej byłoby z jakąś zieloną. Albo : tak jak radził Whitesnake, krawat granat ale włóż wówczas do brustaszy jakąś poszetkę w kolorze jasnego, pastelowego różu. PS. Blekit proszę, jeśli masz takie możliwości, dodaj te kolory i jeśli uznasz, że jest lepiej, pochwal się zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Generalnie to chciałem dzisiaj przetestować zestaw złożony z trzech elementów w kratę, ale w ostatniej chwili odpuściłem sobie typowo zimowy, ciemnoszary garnitur w window pane, ponieważ pogoda dzisiaj jest piękna Z perspektywy widzę, że w tej sytuacji trzeba było wybrać granatowy, bo faktycznie ten krawat i ten garnitur mocno się zlewają. Natomiast wzory na koszuli i krawacie moim zdaniem współgrają całkiem fajnie. Z fioletem będzie ciężko bo nie przepadam za tym kolorem i raczej nie występuje on w mojej szafie. Ale na pewno jeszcze popróbuję z innymi, bardziej kontrastowymi kolorami - pewnie trafi się granat, zieleń albo burgund - i nie omieszkam zaprezentować rezultatu. W każdym razie dzięki za uwagi. Następnym razem będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 30 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Hm... poczytaj trochę na temat kolorów jakie pasują do Twojej karnacji. Cały czas nie wiem, jakim kontrastem dysponujesz dlatego mój post to taka podpowiedź i jednocześnie "sam się zastanawiam jak Panu pomóc". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 1 Październik 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Nie godzi się tak słabym zdjęciem prezentować takie cudo Gratulacje - przede wszystkim z okazji ślubu, a w drugiej kolejności żakietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Kondolencje... oczywiście z powodu jakości foty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Tomek, prawdopodobnie piękny żakiet i prawdopodobnie piękna wybranka, gratulacje! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 28.09.14 Gdyby BwB wydawał Magazyn, to zdjęcie byłoby na okładce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 3 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2014 Gdyby BwB wydawał Magazyn, to zdjęcie byłoby na okładce Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2014 GRATULACJE Tomek !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 @blekit Czy mógłbyś potwierdzić moje domysły - krawat z thetiebar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 @zixart Krawat z Poszetki, udało mi się upolować przedostatnią sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2014 Trochę spóźnione zdjęcia z piątku. Coś się przy kompresji chyba poplątało, w każdym razie buty nie były brudne/zakurzone. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Podoba mi się zestawienie góry, szczególnie muszka - poszetka. Jeśli spodnie są także brązowe, to czy kontrast między nimi, a marynarką nie jest zbyt mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Jeśli spodnie są także brązowe, to czy kontrast między nimi, a marynarką nie jest zbyt mały? Spodnie są czekoladowe. Kontrast nie jest może bardzo duży, ale wydaje mi się, że wystarczający. Na żywo z bliska i z daleka widać zdecydowanie, że marynarka i spodnie się różnią, więc nie ma wrażenia próby zrobienia garnituru na siłę, szkoda, że nie miałem warunków do zrobienia zdjęcia całości. Dodatkowo w przypadku tej marynarki ciężko jest dobrać spodnie, żeby kontrast był dość wysoki (granatowe wełniane wg mnie nie pasują, próbowałem, ewentualnie można założyć jeansy, ale bardzo rzadko noszę jeansy z marynkarką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elegans Napisano 8 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2014 Mój pierwszy post. Zdjęcie z wczoraj. Jakość zdjęć w przyszłości na pewno będzie lepsza.Za wszelkie porady będę wdzięczny. Na pytania również odpowiem.P.S. Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Mój pierwszy post. Zdjęcie z wczoraj. Jakość zdjęć w przyszłości na pewno będzie lepsza. Za wszelkie porady będę wdzięczny. Na pytania również odpowiem. P.S. Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam. Osobiście nie przepadam za łączeniem różnych odcieni tego samego koloru (szczególnie granatu, mimo, że uwielbiam ten kolor), dlatego poszetkę wymieniłbym na błękitną (jak te jasne pasy na krawacie). Z tego zdjęcia trudno określić kolor i rodzaj materiału, z którego uszyte są spodnie. Może szare byłyby lepsze, albo beżowe/brązowe? Nie używam szelek, więc nie feruję wyroku , ale również na tym forum czytałem, że szelki powinny być na guziki, a spodnie ze szlufkami powinny być noszone z paskiem. W tym stroju brązowy pasek dałby dobry efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elegans Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Osobiście nie przepadam za łączeniem różnych odcieni tego samego koloru (szczególnie granatu, mimo, że uwielbiam ten kolor), dlatego poszetkę wymieniłbym na błękitną (jak te jasne pasy na krawacie). Z tego zdjęcia trudno określić kolor i rodzaj materiału, z którego uszyte są spodnie. Może szare byłyby lepsze, albo beżowe/brązowe? Nie używam szelek, więc nie feruję wyroku , ale również na tym forum czytałem, że szelki powinny być na guziki, a spodnie ze szlufkami powinny być noszone z paskiem. W tym stroju brązowy pasek dałby dobry efekt. Szelek na guziki jeszcze się nie "dorobiłem", ale jestem na dobrej drodze. Spodnie to 100% bawełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 @elegans To nie szelki powinny być na guziki, a spodnie z wszytymi guzikami po wewnętrznej stronie oraz bez szlufek. Do spodni ze szlufkami powinieneś używać paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 9 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2014 Nie ten temat, post do usunięcia. Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi