4inHand Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Dzięki Tomek! To są narzędzia które otrzymałem od jednej ze znanych warszawskich kaletniczek kiedy oddawała mi część wyposażenia swojego historycznego zakładu na ul. Śniadeckich - także zamówić można poszetki, ale inne No trudno, szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 rażące ostre klapy do jednorzędówki. To dwurzędówka Ze zdjęcia trudno się było domyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Powinien był Pan założyć, że forumowi koledzy jednak znają się na rzeczy i skoro są klapy zamknięte, to marynarka jest dwurzędowa. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 A jednak Doktorze! Mam też marynarkę z zamkniętymi klapami jednorzędową i wtedy klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 A jednak Doktorze! Mam też marynarkę z zamkniętymi klapami jednorzędową i wtedy klapa Ja też mam, uszytą z premedytacją, podobnie jak setki eleganckich mężczyzn na całym świecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 A jednak Doktorze! Mam też marynarkę z zamkniętymi klapami jednorzędową i wtedy klapa Ja też mam, uszytą z premedytacją, podobnie jak setki eleganckich mężczyzn na całym świecie! Przyznaję, że także mam jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Sam nie wiem:)...spodnie zmniejszone z rozmiaru 56 na 48.. Schowaj bieliznę pod marynarką, to będzie lepiej Spodnie wyglądają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Constantin, jak czytałem co planujesz, to 'nie brzmiało', ale jak pokazałeś to moim zdaniem 'gra' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Sam nie wiem:)...spodnie zmniejszone z rozmiaru 56 na 48.. Schowaj bieliznę pod marynarką, to będzie lepiej Spodnie wyglądają dobrze. problem w tym, że brak marynarki jakoś w miarę dialogującej ze spodniami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 po pracy.. do zestawu ze strony 727 Constantin, gratuluję postępów w wiązaniu krawatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Czy te spodnie zrobiono do noszenia szelek, czy po prostu mają guziki? Stan wygląda na zaledwie nieznacznie podniesiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Czy te spodnie zrobiono do noszenia szelek, czy po prostu mają guziki? Stan wygląda na zaledwie nieznacznie podniesiony.Spodnie oryginalnie są do noszenia szelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Witam Państwa serdecznie. Jest to mój pierwszy post na forum i chciałbym zaprezentować się z propozycją zestawu skoordynowanego. Prosiłbym o konstruktywną krytykę, która pozwoli mi udoskonalić mój ubiór. Marynarka - Vistula Spodnie - Vistula 100% wełna Koszula - Calvin Klein 100% bawełna jasny fiolet w prążki Krawat - grenadyna w kolorze ciemnozielonym Poszetka - poszetka.com 100% jedwab Buty - Ryłko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Rękawy nie za długie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Moja sugestia - naucz się wiązać four in hand, zmień koszulę na taką z normalnym kołnierzykiem, poszetka wygląda jak włożona na manekinie w royal collection. Do tego zestawu jaśniejsze spodnie. Rękawy do skrócenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikel Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Proponowałbym zdjęcia lepszym sprzętem (choćby cyfrówką) albo przynajmniej przy lepszym oświetleniu (powinno dać lepszy efekt). Bez tego ciężko określić kolory. Z moich obserwacji ogólnie nieźle, ale 1) czy rękawy marynarki nie są trochę za długie? 2) Fajna poszetka, choć na pierwszym zjdęciu strasznie wypycha brustaszę (mi by to osobiście trochę przeszkadzało). 3) Na drugim zdjęciu krawat wygląda na zawiązany zbyt wysoko + może odrobinkę mniejszy węzeł? Choć ja się nie znam, ja tu tylko sprzątam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Na przyszłosć prosiłbym o lepszą jakość zdjęć, bo z powyższych naprawdę ciężko jest wysnuć dalej idace wnioski. W mojej ocenie węzeł krawata mógłby być smuklejszy, ten jest za duży w stosunku do kołnierzyka koszuli. Może to wina pozy, ale kołnierz marynarki zdaje się odstawać, a jej rękawy są zdecydowanie za długie i jak dla mnie zbyt obszerne. Poszetka na pierwszym zdjęciu dziwnie się ułożyła, na drugim zaś prezentuje sie dobrze, przy nakładanej brustaszy łatwo o jej przemieszczenie. Bazując na tych zdjęciach mogę powiedzieć tylko tyle, lepsze zdjęcia pozwoliłyby m.in. ocenić koordynację kolorystyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 Dziękuję za opinię. Mam jeszcze tylko pytanie, czy windsor nie pasuje tu bardziej do koszuli czy mojej sylwetki ? Co to jest koszula z normalnym kołnierzem ? Poszetka wkładana była na szybko. Generalnie preferuję jej składanie na styl puff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 21 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2013 z tego co widać na zdjęciach mało puffowaty ten Pański puff. Koszula z normalnym kołnierzem powinna się chować pod klapami marynarki (po prostu ta ma jakiś mały...) Jeśli chodzi o węzeł to windosor- moim zdaniem nuda bardziej by tu pasował 4inhand albo węzeł księcia alberta - obydwa łatwe, przyjemne i efektowne, ponadto moim zdaniem do zestawów koordynowanych windsor w ogóle nie pasuje, a w/w jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Całość nawet sympatyczna, ale jakość zdjęcia utrudnia szczegółowe obserwacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Po pierwszej radości z nabytych koszul zacząłem się obawiać, że 2 z nich mają za krótki rękaw - proszę utwierdźcie mnie, że się mylę i że to rękawy marynarki są za długie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Jeszcze 2 zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 Obawiam się, że się nie mylisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2013 A nie myślałeś żeby zapiąć mankiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi