Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Immune, świetny zestaw! :) Zdradzisz gdzie dorwałeś dwurzędówkę?

P.S. Czy dobrze widzę kołnierzyk na spinkę albo tab?

Marynarka to o ile dobrze pamiętam Baumler lub Féraud. Pod szyją miałem tab collar, a spinka to jak Capo już wcześniej zauważył, raczej na oficjalne spotkanie w biurze.

taka dwurzędówka seersucker Feraud poniewierała się po TKMaxx za niecałe 300 złotych o ile pamiętam. Już w zasadzie się z nią witałem, ale jednak miałem problem, że nie byłaby za często w użyciu. Chyba zrobiłem błąd :)

Oj bo to było tylko dla koneserów z bespoke.pl Też je widziałem i nawet przymierzałem, ale nie leżała za dobrze. Za to na Bartku idealnie :)

Mam podobną marynarkę, kupiona w TK Maxx w Łodzi, firma to jakieś Stefano Conti, lekki len, muszę tylko skrócić rękawy i chcę też wymienić guziki, bo są jakieś tandetne białe z plastiku. Nawet ma odpinane guziki w rękawach. Świetny look, Immune!

Czwartkowe spotkanie, stan wskazujący, ale jeszcze na długo przed zdziczeniem obyczajów. Po mojej prawej forumowy kolega Kamil (kamil) - pozwoliłem sobie pozostawić widoczny uśmiech na twarzy. Nie widać tego na zdjęciu, ale prawa dłoń aż zbielała od ściskania pudełka z nowymi butami. :lol: Dorosły facet, a cieszy się jak dziecko. ;)

Kto by się nie cieszył, gdyby trzymał w rękach buty z najlepszej szczurzej skóry :P

Dla niewtajemniczonych, spytany w piwiarni o rzeczone buty, pozwoliłem sobie na niewinny żart, objaśniając koledze, że jest to unikatowa para uszyta z mistrzowsko wyprawionej szczurzej skóry. Wnioskując z wyrazu twarzy, kolega przez chwilę uwierzył, choć może wlane w siebie piwo obniżyło mój samokrytycyzm i mój bluff przejrzałby przedszkolak. Nie mnie to oceniać :-)

Czwartkowe spotkanie, stan wskazujący, ale jeszcze na długo przed zdziczeniem obyczajów. Po mojej prawej forumowy kolega Kamil (kamil) - pozwoliłem sobie pozostawić widoczny uśmiech na twarzy. Nie widać tego na zdjęciu, ale prawa dłoń aż zbielała od ściskania pudełka z nowymi butami. :lol: Dorosły facet, a cieszy się jak dziecko. ;)

Kto by się nie cieszył, gdyby trzymał w rękach buty z najlepszej szczurzej skóry :P

To po kwarantannie na blogu oddaję się do dyspozycji plutonu egzekucyjnego ;)

Zestaw lniany kombinowany. Inne zdjęcia niż na Szarmancie!

Bardzo fajna stylizacja, szczególnie pasuje do lokacji i pogody ;) Moim zdaniem węzeł jest w porządku - wygląda na "luźne" wiązanie i pasuje do reszty.

@+Immune+: świetne, jedna z lepszych zdjęć w tym wątku. Szpila (bo jeśli dobrze widzę, to kołnierz jest na szpilkę?) i dwurzędówka nadają takiego fajnego "oldschoolowego" klimatu sportowej elegancji. Mam tylko prośbę, abyś kiedyś dodał lepsze zdjęcia tej samej stylizacji, z tego dość ciężko jest odczytać m.in. fakturę materiałów.

Witam serdecznie.

Nie wiem jak dla Kolegów, ale osobiście noszę dwurzędowe marynarki z pewną dozą niepewności. Co dopiero wówczas, gdy chodzi o dwurzędowy blazer ze złotymi guzikami...

Z drugiej strony nie mogę się im oprzeć, zwłaszcza, że mam odpowiednią do nich sylwetkę.

Poddaję pod ocenę mój wczorajszy ubiór. Interesuje mnie w zarówno ocena całokształtu, jak i samej marynarki. Jestem ciekaw, czy tak klasyczny blazer pasuje do młodego mężczyzny. Założywszy go wczoraj spotkałem się z pozytywnymi reakcjami, choć pytano mnie również, czy nie jestem kapitanem statku (taki chyba jest w Kraju odbiór tego elementu garderoby).

Jestem bardzo ciekaw opinii.

Marynarka: Burberry Prorsum (100% wełny, podwójny rozporek).

Spodnie: Lantier (100% wełny. Materiał nieco delikatniejszy niż materiał blazera)

Koszula: Stenstroms na spinki.

Poszetka: RC

Krawat: Michaelis

Buty: Clarks

Dołączona grafika

Tomasz

@youngkoellner: troche trudno oceniac, zarowno ze wzgledu na oswietlenie jak i pozycje w jakiej stoisz na zdjeciu, ale marynarka wydaje sie lezec dosc dobrze, nieco niepokojaco wyglada okolica lewej klapy, ale zgaduje, ze to wynik pochylenie sie w bok. Calosc jest jak najbardziej ok, zmienilbym tylko buty na cos w gladkiej skorze i ciemnym brazie.

Pozdrawiam,

dsc.

Witam,

ależ się rozpędziłem w tym wątku. Dziś poddaję pod ocenę mój wczorajszy strój weselno - roboczy. W butonierce miałem jeszcze małą różę herbacianą, ale Pani, z którą tańczyłem wyjęła ją, wzięła w zęby i tyle ją widziałem (różę). Tradycyjnie już przykrótkie rękawy, nogawki - "rybaczki" (dołem 17,5cm) i przesadnie wyeksponowana poszetka. Ostatnie zdjęcie jest efektem małej "przebieranki" podczas sesji - look na "Guardiolę". Pozdrawiam.post-1053-13658920484284_thumb.jpgpost-1053-13658920484563_thumb.jpgpost-1053-13658920484824_thumb.jpg

@youngkoellner: Faktycznie trochę wyglądasz jak kapitan statku - powietrznego czy morskiego, nieważne. Jakoś mi to nie pasuje. Pamiętam, że miałeś w temacie jakieś zdjęcia "z weekendowego wypadu do Włoch" i tam prezentowałeś się jakoś tak bardziej młodzieńczo, zawadiacko. Moim zdaniem dwurzędówka nie jest dla Ciebie, chyba że jakaś jaśniejsza, krótsza i wyżej zapinana.

@youngkoellner - widziałem Cię w książce Fashion People, gratulacje :) Co do zdjęcia, to niestety nie za bardzo da się ocenić kolory, etc. ze względu na oświetlenie, ale ogólnie według mnie na plus.

@phantom - na pierwszym zdjęciu doskonale widać, że przez wąski krój nogawek z Twojej figury robi się romb i to według mnie nie jest pozytywne. Oczywiście jeśli dobrze się czujesz, to jest najważniejsze. Podoba mi się też dodanie kamizelki do zestawu - wprowadza dodatkowy kolor i to wygląda fajnie. Jednak chyba jest ona nieco za krótka na Ciebie ;) I gratuluję finezji w doborze skarpetek :D Bez złośliwości, żeby była jasność.

Youngkoellner: Moim zdaniem marynkarka nie leży najlepiej - widać marszczenia na wysokości bioder, w dodatku ogólne wrażenie jest takie jakbyś miał nieco kobiecą sylwetkę (mam na myśli wcięcie w talii). Wydaje mi się również, że buty nie pasują do reszty stylizacji. Za to guzików zdecydowanie bym nie zmieniał.

Phantom: Jestem na nie w stosunku do kamizelki. Przede wszystkim jednak zupełnie nie odpowiadają mi skarpetki. Nie, nie, nie!

Pozdrawiam,

Zielonka

@Panie Zielonka, nie spinaj się Pan. Skarpetki są swego rodzaju żartem, nie należy ich traktować tak śmiertelnie poważnie. Co do kamizelki, każdy może mieć subiektywną ocenę jej dopasowania do reszty stroju. Założyłem ją, bo chciałem nieco rozjaśnić czarny garnitur i wprowadzić klasyczną fakturę kratki. Witam na forum, pozdrawiam i czekam na Pana pierwszą stylizację.

@Simon - złośliwości nie dostrzegłem, a gdyby nawet, to mnie bardzo trudno obrazić:)Jeszcze raz powtórzę, że "reniferu" jest scenicznym żartem, dodatkiem, żeby nieco złamać formę tej nabzdyczonej niekiedy klasycznej elegancji.

Witam serdecznie.

Nie wiem jak dla Kolegów, ale osobiście noszę dwurzędowe marynarki z pewną dozą niepewności. Co dopiero wówczas, gdy chodzi o dwurzędowy blazer ze złotymi guzikami...

Z drugiej strony nie mogę się im oprzeć, zwłaszcza, że mam odpowiednią do nich sylwetkę.

Poddaję pod ocenę mój wczorajszy ubiór. Interesuje mnie w zarówno ocena całokształtu, jak i samej marynarki. Jestem ciekaw, czy tak klasyczny blazer pasuje do młodego mężczyzny. Założywszy go wczoraj spotkałem się z pozytywnymi reakcjami, choć pytano mnie również, czy nie jestem kapitanem statku (taki chyba jest w Kraju odbiór tego elementu garderoby).

Jestem bardzo ciekaw opinii.

Marynarka: Burberry Prorsum (100% wełny, podwójny rozporek).

Spodnie: Lantier (100% wełny. Materiał nieco delikatniejszy niż materiał blazera)

Koszula: Stenstroms na spinki.

Poszetka: RC

Krawat: Michaelis

Buty: Clarks

Tomasz

Buty bym zmienił, ale reszta ok. W PL ludzie bardziej sie dziwia marynarce, niz tatuazowi na twarzy wiec bym sie nie przejmował.

@Panie Zielonka, nie spinaj się Pan. Skarpetki są swego rodzaju żartem, nie należy ich traktować tak śmiertelnie poważnie. Co do kamizelki, każdy może mieć subiektywną ocenę jej dopasowania do reszty stroju. Założyłem ją, bo chciałem nieco rozjaśnić czarny garnitur i wprowadzić klasyczną fakturę kratki. Witam na forum, pozdrawiam i czekam na Pana pierwszą stylizację.

quote]

Ja się nie spinam:-)! Garnitur dobrze na Tobie leży i jak dla mnie problem jest z dwoma detalami. Podkreślam - jak dla mnie. Kamizelka po prostu jest przykrótka, zaś skarpetkowy żart w moje poczucie humoru nie trafia. Ot i wszytsko, takie moje wrażenie. I chyba między innymi po to umieszczasz tu swoje zdjęcia, żeby inni dzielili się swoimi wrażeniami. Również tymi mniej pochlebnymi. Przede wszystkim jednak szczerymi!

Pozdrawiam!

Dziękuję bardzo za dotychczasowe komentarze.

Co do "problemu przy lewej klapie" - wydaje mi się, że wiąże się z niefortunnie przesuniętym krawatem.

W pewnym stopniu zgadzam się z Wami (poza eye_lip, któremu buty się w tym zestawieniu podobają) co do butów - choć założyłem zamszowe celowo, bo wcale nie uważam powyższego zestawienia za bardzo formalne. Być może okazja (przyjęcie weselne) wymagało dalej posuniętej formalności.

Marynarkę oddam ponownie do krawca do drobnych poprawek - mam na mysli przesunięcie guzików o 0,5 cm, by wyeliminować efekt zbyt nieco szerokiego kołnierza marynarki.

Co do Fashion People - sam siebie tam nie widziałem i jestem bardzo ciekaw. O tym, że się tam jakimś cudem znalazłem (wszak nie miałem reklamówki H&M ;-) dowiedziałem się od znajomego, który zobaczył zdjęcia na stronie Mr Vintage. Potem zdjęcia niestety zniknęły.

Tomasz

Na mnie idealnie leż jedynie plandeka:)Ja umieszczam tu swoje stylizacje, głównie dlatego, żeby inni dzielili się swoimi wrażeniami, ale nie krzyczeli nie,nie,nie! jak podczas wiecu opozycji na Białorusi:) Wrażenie krótkości kamizelki wynika przede wszystkim z faktu, iż spodnie noszę bardzo nisko. Dziękuję za opinie, zwłaszcza te niepochlebne, ale szczere:)