Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał:

Próbowałem. Tak jest przy szyi 42 i 185 cm wzrostu. Albo krawat sięga do pępka albo węzeł wychodzi w najwęższym fragmencie. Ta perspektywa też jest trochę niekorzystna od dołu.

Zawsze możesz zastosować metodę "Poszetki". Sprawdza się na ciut za wąskich krawatach. Wiem, bo stosuję, choć nie w tak ekstremalnym wydaniu. Przy krawatach EoE, gdzie proporcje są dla mnie idealne (mam podobne do Twoich "parametry"- 42/182 cm) nie mam takiej potrzeby.

IMG_0409.jpg&key=dff74884c20ad0a72d67758

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, mosze napisał:

@Żorż Ponimirski

Dla mnie góra (biała koszula, biała poszetka) nieco gryzie się z dołem. W garniturze - ok, przy zestawie koordynowanym z monkami dobrałbym mniej elegancką.

Rozumiem, że coś może być zbyt mało eleganckie w stosunku do okazji, ale zbyt eleganckie? Pomijając koszulę smokingową i lakierki nie ma wg mnie takiego pojęcia. Jeszcze niedawno na tym forum czytałem opinie zalecające na początek zakup pięciu białych koszul bez żadnych udziwnień.

@Tanatos70 - czy mógłbyś rozwinąć? Czy chodzi Ci o rozłożenie krawata pod węzłem aby dodać mu szerokości?

@xkoziol wino w dużych ilościach szkodzi na oczy...nawet pite z umiarem ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał:

- czy mógłbyś rozwinąć? Czy chodzi Ci o rozłożenie krawata pod węzłem aby dodać mu szerokości?

Chodzi o taką "pożyczkę z ogonka". Najczęściej obserwuję to u nas, na forum  w poszetkowym wydaniu stąd ten powyższy przykład. Tutaj inny, bardziej wyważony:

IMG_0618.jpg&key=3cf040c342701ec46c88d90

Można w ten sposób całkiem udatnie zamaskować hmmm.....  takie sobie proporcje/wykrój krawata. 

• Oceniam pozytywnie 2