Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, Beny23 napisał:

Wczoraj wieczorem szedłem sobie Piątą Aleją na wysokości Rockefeller Center bo wracałem od mojego ulubionego pucybuta w podziemiach the Rock i zauważyłem jegomościa który miał na sobie piękne włoskie buty Moreschi.

Powiedziałem mu komplement że ma dobry gust i piękne buty i zaczęliśmy rozmawiać. Okazało się że tak jak ja uwielbia buty i ma ponad sto par. Jeden z pokoi w jego 12 pokojowym apartamencie na UES jest przeznaczony tylko na buty :)

Od słowa do słowa, jak mu powiedziałem że jestem z Polski to powiedział że jego ojciec był z Polski a on sam wprowadził Coca-Colę do Polski w latach 90tych. Mieszkał w Warszawie w latach 1991-1995 i rząd komunistyczny sprzedał mu 51% własności Pewexu. Zupełnie mnie zaskoczył bo nadal pamiętał zwroty po polsku.

Okazuje się że mieszka 3 ulice ode mnie na Upper East Side i zdecydowanie spotkamy się jeszcze na lunch.

Tylko na Manhattanie można na ulicy wpaść na Franka B. Liebermana który ma tak ciekawą historię związaną z Polską, zupełnie przypadkiem komplementując jego buty ;)

71547BE7-0C92-4112-BA1F-100FBF2D1F01.jpeg

E45EE26B-4407-4785-8E0C-BEF7B80AB56F.jpeg

Coca-Cola zawitała na stałe do Polski w latach 70-tych ubiegłego wieku.Coś ten Pan kręci.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
17 minut temu, bulyt50 napisał:

Coca-Cola zawitała na stałe do Polski w latach 70-tych ubiegłego wieku.Coś ten Pan kręci.

Skoro masz takie insajderskie wiadomości to może oświecisz mnie dlaczego od kwietnia podrożała puszka 0,33l w hurcie? ?

• Like 2
Opublikowano
21 hours ago, bulyt50 said:

Nie kręci bo przez wiele lat był wysoko postawionym executive w Coca-Coli. Pewnie chodziło mu o wprowadzenie do powszechnej sprzedaży nie tylko w Pewexie. 

Opublikowano
59 minut temu, Beny23 napisał:

Now kręci bo przez wiele lat był wysoko postawionym executive w Coca-Coli. Pewnie chodziło mu o wprowadzenie do powszechnej sprzedaży nie tylko w Pewexie. 

Nie wybronisz! Była w sklepach, spytaj premiera to Ci to potwierdzi. Będzie wiedział, bo mój rocznik. ?

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, Beny23 napisał:

Now kręci bo przez wiele lat był wysoko postawionym executive w Coca-Coli. Pewnie chodziło mu o wprowadzenie do powszechnej sprzedaży nie tylko w Pewexie. 

W latach 70-tych była w powszechnej sprzedaży.

Opublikowano
Pepsi- Cola pojawiła się w latach 70tych. Coca-Cola rzeczywiście dopiero po zmianach ustrojowych. Pan raczej nie kręci :)

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Pepsi- Cola pojawiła się w latach 70tych. Coca-Cola rzeczywiście dopiero po zmianach ustrojowych. Pan raczej nie kręci default_smile.png

Poprawka Coca Cola była produkowana w Polsce w latach 70tych.i na początku 80tych na licencji. Wróciła do Polski na początku 90tych