Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, P.Pawel napisał:

Monki na wesele? Jestem początkujący, ale czy to nie "underdress"?

Liczyłem bardziej na uwagę gdzie mam marynarkę .. bo szelek nie powinno widać xd w dodatku z gołą babą.. Kapelusz też raczej nie pasuję ....

Opublikowano

Wesele, szczególnie po oczepinach ma to do siebie, że często zapomina się o konwenansach ;) a buty zakłada się jeszcze przed ślubem, planowo - stąd moje pytanie.

Opublikowano
26 minut temu, P.Pawel napisał:

Wesele, szczególnie po oczepinach ma to do siebie, że często zapomina się o konwenansach ;) a buty zakłada się jeszcze przed ślubem, planowo - stąd moje pytanie.

Nie trzymam się zasad . Dla mnie elegancko to znaczy nie według jakiś surowych zasad. Po prostu ma być wygodnie i ładnie. Na sztywną eleganckie przyjdzie czas. Na razie młody 

Opublikowano
2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał:

@phantom marynarka w cenie składki członkowakiej? ?

Nie żartuj, wszystko za swoje:-) To jest ta marynarka po przeróbce ramion i wkładu piersiowego (max. odchudzona), wymianie guzików i oczywiście dodaniu naszywki klubowej :)

DSC_1840.thumb.JPG.5088ed50b949cbaa0880a38ae84348df.JPG

Opublikowano
2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał:

W sobotę byłem na weselu, pozwolę więc sobie na zaprezentowanie mojej propozycji stroju gościa weselnego. Co prawda trochę nudna bo bez modnych brązowych butów z klamerkami, kolorowych szelek z gołą panią, wesołych skarpet czy poszetek... No ale może komuś się spodoba...

Na przykład mnie, a skąd koszula ?, krawat to chyba EoE :)

Opublikowano
3 minuty temu, astaroth napisał:

Na przykład mnie, a skąd koszula ?, krawat to chyba EoE :)

Koszula i garnitur to MTM od E. Berg. Jeżeli chodzi o krawat - zgadza się, to EoE, bespoke 6 fold. Poszetka to irlandzki len z Allegro, a buty Vass na kopycie U. Prosiłbym o nie cytowanie zdjęć - bardzo psuje to czytelność tego tematu :) 

Opublikowano

@wimon

IMHO zestaw leży świetnie.  Słowo krytyki, gdyż poziom wysoki. Na mój skromny i jeszcze wciąż mało doświadczony gust koszula w szerokie paski nie do końca leży tutaj. Reszta jest bardzo biznesowo formalna. Ciekaw jestem, czy ktoś z kolegów się z tym zgodzi. 

Opublikowano
4 godziny temu, musa19 napisał:

@blekit, moim zdaniem super. Myślę, że SuSu powinno Cię zatrudnić - ich garnitury wyglądają, jak dla mnie, na Tobie lepiej niż na niejednym z ich modeli:-)

Ja na miejscu kolegi @blekit  wysłał do SuSu swoje portfolio, poważnie :)

Ja nie wiem, jak @blekitto robi, że te garnitury tak na nim dobrze wizualnie leżą. Czasem widać, że niektóre marynarki są nieco za krótkie z przodu, a dolne guziki troszkę za wysoko, a mino to rękaw kończy się (prawie zawsze) w idealnym miejscu), a dolny brzeg marynarki sięga do odpowiedniego miejsca kciuka. To wręcz przeczy prawom fizyki/optyki czy anatomii :shock: Przy tym całość prawie zawsze sprawia wrażenie nienagannych proporcji.

Ja nie wiem, czy to kwestia ogólnej estetyki zdjęć (maskującej ewentualne usterki), anatomii/ułożenia ciała, przeróbek rękawów...

Jakaś sztuczka tu musi być :-D

Opublikowano

@Midlife-Crisis Dzięki za opinię :) Ta koszula to dyskretna próba odpowiedzi na utyskiwania mojej drugiej połówki na "ciągle tylko te nudne białe koszule..." :D Rozważam różne opcje, wg. mnie ta koszula w zestawieniu z bardzo stonowaną resztą chyba ujdzie, ale zdaję sobie sprawę, że w obrocie biznesowym jest raczej "na granicy". Na marginesie - kolega @blekit zestawił kilka dni temu tę samą koszulę z również dosyć formalnym zestawem i myślę, że u niego też się to broni.