Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj akurat parę drobnych spraw w mieście tak załatwiałem. ostatnio szkolne wyjście do Jamy Michalika bardzo podobnie. Ale krawata zazwyczaj nie zakładam.

Opublikowano

Marynarka klubowa nadaje się na zajęcia na uczelnię?

Jeśli nie przeszkadza Ci, że będziesz overdressed... ;-)

Jeżeli nie przeszkadza Ci, że inni będą underdressed :lol:

Opublikowano

Ta kwestia jakoś mnie specjalnie nie obchodzi. Pytam po prostu jak się na to inni zapatrują. :)

Jak popatrzysz na klasyczne marynarki uniwersyteckie, to jest to samo ClubJacket

pozostaje różnicowanie dodatkami i guzikami.

p.s.

Prowadzący traktują Cię w większości jak człowieka na poziomie, a nie... studenta ;)

święta prawda i 100% racji - to działa!
Opublikowano

Ta kwestia jakoś mnie specjalnie nie obchodzi. Pytam po prostu jak się na to inni zapatrują. :)

Jak popatrzysz na klasyczne marynarki uniwersyteckie, to jest to samo ClubJacket

pozostaje różnicowanie dodatkami i guzikami.

p.s.

Prowadzący traktują Cię w większości jak człowieka na poziomie, a nie... studenta ;)

święta prawda i 100% racji - to działa!

To dobrze, nie dość, że wygląda się świetnie, czuje świetnie to jeszcze dostaje się jakieś profity. Proszę, proszę :D

Opublikowano

Przybyłem (to powiedziałem ja - gajowy)

=> Pokaż swoją stylizację lub umrzyj. ;)

Jeżeli to wyzwanie dla mnie, to jeszcze nie teraz. Zrobiłem wywiad środowiskowy i postanowiłem zakupić taką marynarkę. Już nawet mam upatrzoną. Tylko muszę się po nią wybrać.

Opublikowano

To nie było wyzwanie, lecz wezwanie to zakończenie OT.

Drogi Gajowy!

To nie jest OT - cały czas omawiamy przypadek Kset'a z dwóch stron wcześniej - marynarka klubowa w "szkolnym" zastosowaniu.

pozdr.Vslv

Opublikowano

Fajna, tylko ja bym trochę mocniej dopasował. Poszukiwałem i znalazłem podobną - bardzo fajną Ralpha na Drei Kreutzen Platz w Wawie - len grubo tkany, bez podszewki. 2100 PLN po przecenie z 2700 PLN :shock: Urzędujący 50m dalej K.Mystkowski za podobną cenę uszyje taką...

Opublikowano

Dla mnie negatywnie.

O ile dół (buty i spodnie) są dla mnie bez zastrzeżeń, o tyle smętnie zwisający pasek (ciężko wyglądający) i dżinsowa kurtka zdecydowanie budzą złe skojarzenia. Zresztą epoka dżinsowych kurtek skończyła się chyba ze 20 lat temu. Załóż porządny pasek, zamień dżins na marynarkę (ciemną?) i będzie o niebo lepiej.

Łukasz

Opublikowano

Popieram Łukasza, a od siebie dodam, że zestaw byłby ciekawszy dzięki dodaniu jakiegoś koloru, do czego idealnie posłużyłaby poszetka, gdybyś miał marynarkę. Jej kolor oczywiście zależy w dużej mierze od wyboru marynarki.