Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj, chyba pierwsza stylizacja Poszetki.com, która mi się nie podoba. Wąska talia oraz stosunkowo długa marynarka w połączeniu z tak szerooooookimi klapami daje efekt na granicy karykatury, w moim odczuciu.

Opublikowano

Oj, chyba pierwsza stylizacja Poszetki.com, która mi się nie podoba. Wąska talia oraz stosunkowo długa marynarka w połączeniu z tak szerooooookimi klapami daje efekt na granicy karykatury, w moim odczuciu.

A ja mam całkiem odmienne zdanie. To jedna ze stylizacji, które najbardziej mi się podobają. ;)

i weź tu coś wklej.

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Powstało zniekształcenie proporcji przez pochylenia tułowia do przodu - stąd wygląda trochę groteskowo. Jednak sama stylizacja na "5". 

Inna sprawa, że balans bieli nie został prawidłowo wyregulowany, a prawdziwe kolory są na zbliżeniu krawata (chyba).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

"nieoczywiście" wyszło bardzo przyjemnie dla oka :)

Mam jednak wrażenie, że koszule button-down używane w formalnych zestawach powinny mieć szerszy rozstaw wyłogów lub większe wyłogi. Trochę dziwnie się odcinają od krawędzi marynarki.

Opublikowano

Ta koszula ma już dość długie wyłogi, więc ewentualnie w grę wchodzi ich szerszy rozstaw. Gdyby były dłuższe, a guziki pozostałyby w tym samym miejscu, to wyłogi by się "wyginały", co według mnie też ma swój urok. Ten zestaw przecież nie jest formalny :).

Sądzę, że chodzi Wam o coś takiego, jak na poniższych zdjęciach.Taka sama koszula (inny kolor) na zdjęciu (ostatnie) Poszetka.com inaczej się układa, ale to może być kwestia marynarki, albo robienia zdjęcia samemu sobie.

post-5751-0-41465200-1458723083_thumb.jp

post-5751-0-18610400-1458723095_thumb.jp

post-5751-0-09751900-1458723097_thumb.jp

post-5751-0-35486700-1458723424_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

@Aron: powinienem dodać w bardziej formalnych zestawach (w tym wypadku koordynowany - jednolita granatowa marynarka, szare flanelowe spodnie + oxfordy) - umieściłeś przecież zdjęcie w CMDNS, a nie CMDCNS :) 

Opublikowano

Na stare miasto OK, ale... W niebieskich, częściowo zamszowych derby do opery?

Zakładam niestety, że pomimo niedociągnięć, pawlik był jednym z najlepiej ubranych odbiorców. Czasem mam wrażenie, że opera wraca do korzeni, jeśli chodzi o elegancję ;).

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Whitesnake:

Nie jestem zbyt częstym bywalcem, chodzę do opery ledwie kilka razy w roku (ostatnio w grudniu) i może dlatego odnoszę mylne wrażenie, ale mimo wszystko wydaje mi się że porzadnie ubranych osób jest w operze całkiem sporo. O ile w filharmonii często widać osoby w t shirtach, czy dżinsach, to w operze ciemny garnitur, biała koszula, krawat i czarne buty, to jednak wciąż chyba jest standard (pomijam jakość butów i krawata i dopasowanie garnituru).

Zresztą chyba nie chodzi o to, żeby równać w dół ;) Pawlik moim zdaniem czarne oxfordy byłyby dużo bardziej odpowiednie!

Opublikowano

Zresztą chyba nie chodzi o to, żeby równać w dół ;) Pawlik moim zdaniem czarne oxfordy byłyby dużo bardziej odpowiednie!

Zgoda, równać trzeba w górę. Jednak, w kategorii "OPERAcja student" chciałbym żeby był wzorem ;)

Zresztą, mam wrażenie, że to młodsze pokolenie ma jednak wyższe standardy niż oczyszczone PRLem pokolenie dzisiejszych 40-50 latków.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzisiaj nieoczywiste, przynajmniej dla mnie, połączenie różu i zieleni.

Marynarka i spodnie: Suitsupply

Koszula: Osovski & Mr.Vintage

Krawat i poszetka: Poszetka.com

Buty: Yanko

Aronie,

który to model marynarki z SuSu, jeżeli można wiedzieć? :)