Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do relacji poszetka/krawat - zgoda, ale spinka akurat tutaj mi się podoba. Jest "niepotrzebna" w dosłownym znaczeniu, bo kamizelka trzyma krawat, ale wizualnie - jak dla mnie - jest ok ;)

Co do kamizelki, to trudno jest powiedzieć jednoznacznie czy potrzebna czy nie, jeśli nie zna się kontekstu. Jeśli to był ślub/wesele, to zaraz podniosłyby się głosy, że klapy otwarte i niska formalność garnituru. Kamizelka, moim zdaniem, spełnia swoją rolę, jeśli tą rolą miało być podniesienie oficjalności garnituru.

Opublikowano

Wydaje mi się, że kołnierz koszuli jest za duży - tak przynajmniej pada cień. Rękawy marynarki są za długie, a dziurki (i guziki) źle wszyte. Ogólnie nie widzę tak młodych osób w takim ubiorze. To się kłóci - jeszcze do tego dorośniesz, ale jestem pełen podziwu za odwagę

Opublikowano

I to właśnie może być zaletą

miałem na myśli - "nie pasuje", zamiast "nie widuję na ulicach"

A dlaczego źle wszyte te guziki? W sensie po czym poznajesz i co z nimi nie tak?

Za wysoko. Może się mylę, może nie znam. W każdym razie - za wysoko

Opublikowano

Ogólnie nie widzę tak młodych osób w takim ubiorze. To się kłóci - jeszcze do tego dorośniesz, ale jestem pełen podziwu za odwagę

Czep się Pan tramwaja. :D

Englishman - właściwy kierunek.Dużo konsekwencji, trochę poprawek i będzie git.

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

4inHand wszystkiego dobrego również.

• kołnierz ci odstaje
  • poszetka zbyt zachowawczo
  • koszula niedoprasowana czy za duża?
  • czyżby za długie rękawy marynarki ?

;)

Witamy na forum !!! To miło, że dobrze mi zyczysz! Dziękuję też za konstruktywną krytykę. Byłem przekonany, że to ładny smoking, ale teraz wiem, że muszę sobie poważnie porozmawiać z krawcem, który go szył. Mam jednak wątpliwość dot. jednej uwagi - co to znaczy "poszetka zbyt zachowawczo" ? Dzięki za wyjaśnienie! 

;)

• Oceniam pozytywnie 4