Żorż Ponimirski Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 6 godzin temu, Aron napisał: Uprzedzając pytania. Ceny, również z poprzednich zamówień, nie będą podawane do publicznej wiadomości. A czy mógłbyś zdradzić nowicjuszowi jaki jest benefit z tego GMTO ? Czy jest to jakaś procentowa obniżka ceny czy możliwość wykonania specyfikacji MTO w cenie regularnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Benefitem jest obniżona cena - ustalana jest ona po określeniu wielkości zamówienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2018 W kwestii zamówienia butów Vass. Na chwilę obecną mamy 9 par. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy176 Napisano 13 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2018 A czy mógłbym poprosić orientacyjny koszt butów na podstawie ostatniego zamówienia? Może być oczywiście priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 13 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2018 Jeżeli można to też bym poprosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 13 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2018 Ciężko się zdeklarować bez takiej wiedzy. Jeżeli nie sama cena to chociaż info do ilu % można liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 13 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2018 To jest deklaracja wstępna. Skoro Vass podaje ceny po podaniu liczby par, to są świadomi, że coś może się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 11 godzin temu, Aron napisał: To jest deklaracja wstępna. Skoro Vass podaje ceny po podaniu liczby par, to są świadomi, że coś może się zmienić. Ile procent było przy poprzednim zamówieniu? Tyle wystarczy wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Można też do tematu podejść tak: jeśli planuję kupić Vassy, wchodzę w GMTO, będzie taniej; jeśli planuję kupić Yanko, zapominam o tym że jest okazja i za trochę więcej można mieć Vassy, bo to nie jest trochę więcej.Organizatorzy nie zajmują się tym z chęci podłego zysku. Zasady zostały podane powyżej i można się zastosować albo zrezygnować. To nie sklep z regulaminem promocji, ani nie bazar.Nie jestem ani organizatorem, ani uczestnikiem; nie mam z tą akcją nic wspólnego, ale roszczenia i reklamacje w stosunku do akcji koleżeńskich w końcu spowodują, że nikomu się nie będzie chciało organizować wspólnych zakupów parasoli, skarpetek czy butów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 8 minut temu, lubo69 napisał: Można też do tematu podejść tak: jeśli planuję kupić Vassy, wchodzę w GMTO, będzie taniej; jeśli planuję kupić Yanko, zapominam o tym że jest okazja i za trochę więcej można mieć Vassy, bo to nie jest trochę więcej. Organizatorzy nie zajmują się tym z chęci podłego zysku. Zasady zostały podane powyżej i można się zastosować albo zrezygnować. To nie sklep z regulaminem promocji, ani nie bazar. Nie jestem ani organizatorem, ani uczestnikiem; nie mam z tą akcją nic wspólnego, ale roszczenia i reklamacje w stosunku do akcji koleżeńskich w końcu spowodują, że nikomu się nie będzie chciało organizować wspólnych zakupów parasoli, skarpetek czy butów. Mistrzu, problem w tym że ilość współgra z ceną widzę, że tego nie rozumiesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Więc się mistrzu zapisz - będzie taniej, a o ile taniej, o to nie pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 9 minut temu, lubo69 napisał: Więc się mistrzu zapisz - będzie taniej, a o ile taniej, o to nie pytaj. A dlaczego mam nie pytać ile taniej?Dla wielu to może jest klucz w tym może i dla mnie. Aha a kto tu piszę o jakiś zyskach dla organizatora ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 To nie jest moje widzimisię, że nie publikuję cen. Vass o to prosił, żeby nagle przypadkowe osoby nie zaczęły żądać rabatów na 2 czy 3 pary. Jezeli komuś ostateczna cena nie bedzie pasować, to się wycofa. Nikt nikogo nie zmusi do zrobienia przelewu. Napisałem, że cen nie opublikuję, a nie że nie podam rzędu wielkości. Wystarczy napisać wiadomość prywatną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Na tym etapie powinienem opuścić dyskusję, ale podejmę ostatnią próbę. O zyskach dla organizatora piszę ja - że ich nie ma; nie oznacza to, że ktokolwiek inny pisze, że są. Uwaga dotycząca zamówień grupowych w ogólności: zamówienie skarpetek: "o, fajnie. Kolego, skoro masz dojścia, zapytaj proszę czy model XYZ1234 będzie dostępny w kolorze pistacjowym". Zamówienie parasoli: "a dlaczego rączka z dziurką? Mógłbyś proszę załatwić, żeby była bez dziurki?" Kilka lat temu dokonałem wstępnego rozeznania możliwości forumowego zamówienia kurtek skórzanych (w cenie wyższej niż para butów Vass). Zainteresowani Koledzy podali dokładnie te dane o które prosił producent i nic więcej; nie negocjowali, żebym "załatwił" kieszeń z prawej strony zamiast z lewej, nie chcieli znać szczegółowych warunków zamówienia przed ustaleniem ich z producentem. Wydaje mi się, że tak to powinno wyglądać - wartością dodaną jest np. gratisowa wysyłka, jakiś rabat - wszystko jedno jaki - czy najważniejsze - możliwość osobistego poznania Forumowicza np. przy okazji odbioru osobistego. Ceny nie są podane do wiadomości publicznej, ponieważ Organizator tak ogłosił. Pasuje - wchodzisz, nie pasuje - odpuszczasz. Tylko tyle chciałem powiedzieć. 2 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 To ja wstępnie się dopisuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 56 minut temu, lubo69 napisał: Na tym etapie powinienem opuścić dyskusję, ale podejmę ostatnią próbę. O zyskach dla organizatora piszę ja - że ich nie ma; nie oznacza to, że ktokolwiek inny pisze, że są. Uwaga dotycząca zamówień grupowych w ogólności: zamówienie skarpetek: "o, fajnie. Kolego, skoro masz dojścia, zapytaj proszę czy model XYZ1234 będzie dostępny w kolorze pistacjowym". Zamówienie parasoli: "a dlaczego rączka z dziurką? Mógłbyś proszę załatwić, żeby była bez dziurki?" Kilka lat temu dokonałem wstępnego rozeznania możliwości forumowego zamówienia kurtek skórzanych (w cenie wyższej niż para butów Vass). Zainteresowani Koledzy podali dokładnie te dane o które prosił producent i nic więcej; nie negocjowali, żebym "załatwił" kieszeń z prawej strony zamiast z lewej, nie chcieli znać szczegółowych warunków zamówienia przed ustaleniem ich z producentem. Wydaje mi się, że tak to powinno wyglądać - wartością dodaną jest np. gratisowa wysyłka, jakiś rabat - wszystko jedno jaki - czy najważniejsze - możliwość osobistego poznania Forumowicza np. przy okazji odbioru osobistego. Ceny nie są podane do wiadomości publicznej, ponieważ Organizator tak ogłosił. Pasuje - wchodzisz, nie pasuje - odpuszczasz. Tylko tyle chciałem powiedzieć. Wiesz co reprezentujesz tych ludzi którzy na spotkaniu np garnków ,prezentują te sprzęty ale jak się chcesz dowiedzieć się jaka jest ich cena to musisz zostać na drugą część. Tyle w temacie a wystarczy napisać orientacyjny rabat procentowy czy to 2% czy 20% o jaki rząd chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 23 minuty temu, 50groszy napisał: Wiesz co reprezentujesz tych ludzi którzy na spotkaniu np garnków ,prezentują te sprzęty ale jak się chcesz dowiedzieć się jaka jest ich cena to musisz zostać na drugą część. Tyle w temacie a wystarczy napisać orientacyjny rabat procentowy czy to 2% czy 20% o jaki rząd chodzi. To przykre, że zostałeś naciągnięty przez sprzedawcę garnków. Ale z drugiej strony, jeśli ktoś nie rozumie, że na podstawie ceny pierwotnej i wysokości rabatu można obliczyć cenę po rabacie, zawsze będzie narażony na takich naciągaczy. Mam nadzieję, że jakość garnków Cię nie zawiodła, w przeciwieństwie do Vassów, o których najlepszego zdania nie miałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 To ja się tylko zapiszę na gmto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Jakiego typu buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Trzewiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Napisałem PW. Chętnie dołączę, pod warunkiem że buty którymi jestem zainteresowany mogą być zamówione w ramach forumowego GMTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 To przykre, że zostałeś naciągnięty przez sprzedawcę garnków. Ale z drugiej strony, jeśli ktoś nie rozumie, że na podstawie ceny pierwotnej i wysokości rabatu można obliczyć cenę po rabacie, zawsze będzie narażony na takich naciągaczy. Mam nadzieję, że jakość garnków Cię nie zawiodła, w przeciwieństwie do Vassów, o których najlepszego zdania nie miałeś.Może poprostu wiem jak takie spotkania wyglądają a nie że ja zostałem na coś naciagniety Ale ty już tam swoje wiesz. Współczuję Ci. Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Napisałem PW. Chętnie dołączę, pod warunkiem że buty którymi jestem zainteresowany mogą być zamówione w ramach forumowego GMTO.Z ciekawości - a mogą nie być dostępne z jakiego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Może Vass nie chcieć zrobić jakiegoś bardziej "egzotycznego" modelu - wydaje mi się że jeden wzór jest na wyłączność dla Ascot Shoes, pewnych rzeczy w ogóle nie chcieli robić (np. przeszyć dookoła syntetyczną podeszwę czy zrobić gładką piętę w niektórych modelach). Też jestem ciekaw co to za model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 A który wzór dla ascot masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi