paparazzo Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Panowie, szukam dla znajomego, którego podjąłem się zmienić z wersji "adidasy, jeansy, bluza dresowa" w wersję "klasyczna elegancja" marynarki do stroju koordynowanego. Kolor granat/oliwka. Problem polega na tym, że człowiek jest wysoki (210cm) i potrzebuje dość długich rękawów a przy tym jest jeszcze młody więc szczupły w barkach i klatce. Zmiana dotyczy zakupu wszystkiego od nowa więc nie możemy sobie aktualnie pozwolić na marynarki po 1,5k. Szukamy w wyprzedażach, okazjach itp. Rozmiar: pomijam sposób uszycia marynarek w Bytom ale tam trafiliśmy na jedyną dotychczas o odpowiednim rozmiarze i prawie odpowiedniej długości rękawów - rozmiar 56. Gdyby ktoś z Was trafił na sklep, gdzie można zaopatrzeć się w bardzo rozsądnej cenie (przy takiej trudności dopuszamy mieszanki tkanin naturalnych z kilkoma % poliestru) w coś eleganckiego, będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Sprawdzilbym w Peek & Cloppenburg. Jest tam dużo marek (ja mogę polecić Christian Berg i McNeal) i na ogół sporo egzemplarzy w dużych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Najtaniej zacząć od Massimo Dutti, o ile mają takie rozmiary - stosunek cena/jakość nie do pobicia, zwłaszcza na Allegro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cleviere Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Panowie, nadszedł dla mnie czas na pierwsze bespoke, bardzo budżetowe, znalazłem krawca, szył garnitury dla mojego dziadka i taty, wygladaja świetnie mimo tylu lat, wąskie fasony jak lubię, mimo ze szył w epoce PRL-u kiedy nie było to modne i dlatego odwiedziłem jego dom, przyszedłem początkowo z przeróbka marynarki, za duże ramiona, taliowanie, poradził sobie i zacząłem z nim rozmawiać o szyciu od zera, zaskoczył mnie pozytywnie, na pytanie czy szyje na fizelinie sie obraził, powiedział ze jak sobie zażycze to jak kiedys sie szyło na włosiance, a jak nie chce na sztywno to moze na płótnie uszyć. Krawca wiec juz mam, fason wybrany rowniez, ale nie mam tkaniny, szukam szarej flaneli, szarmant odpada, nie chce ryzykować mimo wszystko szycia na tak drogich tkaninach u taniego krawca, szczegolnie na pierwszy raz. Wiec jesli znacie jakiegoś sprzedawcę na eBayu, Allegro, albo sklep z tkaninami( dodam ze nie koniecznie musza byc włoskie lub angielskie, do zaakceptowania nawet z bielska), to co do tej pory znalazłem albo ceny nie do zaakceptowania, albo elanowełna, albo poliester z domieszka wełny. Szukam po prostu naturalnej flaneli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktork6 Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Wie ktoś gdzie mogę kupić muchę do wiązania w Trójmieście? W całej Galerii mieli tylko już zawiązane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Poszukuję odd jacket z szerokimi klapami (najlepiej frakowymi) w małym rozmiarze (46) i kolorze beżowym. Może być dwurzędówka. Wszelkiego rodzaju kraty bardzo mile widziane. Taki http://eu.suitsupply.com/en/jackets/washington-half-lined-blue-check/C900.html?cgid=Jacketsfason byłby idealny, tylko kolor mi nie pasuje. Te z obecnej kolekcji SuSu znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chris78 Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Witam, Czy orientuje się ktoś czy buty marki Magnnani są dostepne w Polsce stacjonarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Tak, np. w salonach Salamander. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zxcsmvx Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Przeszukałem 10 stron tematu i nie znalazłem odpowiedzi (ani pytania).Gdzie dostanę cienkie sznurówki woskowane w różnych kolorach w Warszawie? Kupiłem już kilka par sznurówek z różnych źródeł (bazar, obuwniczy, multirenowacja), ale żadne z nich nie pasują do moich butów tak jak oryginalne (które pękły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 W supermarketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Ostatnio w TK-jach widziałem fajne zestawy (bodaj 5 sztuk) w różnych kolorach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zxcsmvx Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Czy jesteście na 100% pewni, że są to sznurówki woskowane, cienkie i okrągłe, a do wyboru będę miał różne kolory? Byłem w polecanym mi CCC, byłem w supermarketach, byłem u szewców, byłem w dziesięciu pasmanteriach, zwiedzam Warszawę wzdłuż i wszerz ale nigdzie nie znalazłem sznurówek, które spełniłyby wszystkie wymagania (są dostępne na multirenowacji, ale muszę je najpierw przyłożyć do mojego buta bo mam poważny problem z wybieraniem kolorów, których nie widzę na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 @zxcsmvx: zamów z multirwnowacji wszystkie interesujące Cię modele i zwróć te, które nie podpasują wyszukanym gustom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 Tak, jesteśmy pewni! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Panowie poszukuje marynarki w kratę windowpane, ale o obniżonej formalności, nie typowo garniturową, ktoś widział gdzieś może jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Jakiś zakres cenowy? Chodzi o oferty stacjonarne czy może też być internet? Próchnik ma dwie sztuki w przyzwoitych cenach, ale dwurzędowe: http://sklep.prochnik.pl/mezczyzna/2896-marynarka-jz15-wellington-4.html http://sklep.prochnik.pl/marynarki/2571-marynarka-como-28.html W Vistuli i Bytomiu jest też zaskakująco dużo krat, ale głównie PoW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 @Vaolin: http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-check/C901.html?cgid=Jackets Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Jak już jesteśmy przy kratce, ma ktoś ten model? http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-red-check/C924.html?cgid=Jackets Czy na żywo też wygląda tak fenomenalnie? Najładniejsza kratka jaką widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 zajrzyj do wątku Pitti89 - kolega Blue Loafers ma taką na sobie (zapytaj jego) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Panowie - mocowania skórzane do szelek chciałbym wymienić na guziki, ktoś wie gdzie można je samodzielnie kupić dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Jak już jesteśmy przy kratce, ma ktoś ten model? http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-red-check/C924.html?cgid=Jackets Czy na żywo też wygląda tak fenomenalnie? Najładniejsza kratka jaką widziałem. Miałem ja 2 dni .Powiem tak wygląda naprawdę fajnie .trochę może bardziej mniej intensywny kolor niż na zdjęciu .Ja z kolei uznałem ,ze średnio jest ona uniwersalna .Ciężko ją zestawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Panowie, Czy znajdę gdzieś pasek pasujący do obydwu par butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Jeżeli dobrze widać kolory to jedna para jest bordowa, a druga mahoniowa. Według mnie nie uda się wybrać paska, który będzie pasował do obydwu par (te kolory się trochę gryzą ze sobą według mnie). Jeżeli chodzi o mahoń to polecam ten: http://sklepmiler.pl/pl/p/Pasek-z-kruponu-mahoniowy/867 Możesz też sprawdzić tutaj: http://stylowepaski.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 A ja myślę, że pasek mahoniowy da radę z burgundem/bordo i odwrotnie W tonacji są podobnej, a nie nosimy ich obok siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Poszukuję klasycznej męskiej kosmetyczki z płótna. Coś w tym stylu: http://utahwebsitecompany.com/trend-bag-2015/mens-canvas-toiletry-bag-the-best-design-for-your-bags/attachment/mens-canvas-toiletry-bag-arccoi/ Czy ktoś się gdzieś natknął na coś podobnego w przyzwoitej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi