Xune Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 Chyba Jesper z ShoeGazing ostatnio wspominał, jakoby paski miał robić ojciec Toniego, który pracował przy wyrobach skórzanych wiele lat, natomiast obecnie jest na emeryturze i robi już tylko paski dla TLB. 1 Cytuj
Robert Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Cześć Szukam koszuli oxford/OCBD (najlepiej białej, slim fit) w przystępnej cenie ok. 150 zł Możecie napisać w jakich sklepach szukać? Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 Gdzie można dorwać fajnr tkaniny na spodnie? Coś cienkiego, letniego, oraz jesiennego. Nie musi być wypas, tylko coś ciekawego, fajnie jakby były końcówki kolekcji. Zakup z UE, w tym oczywiście z Polski Cytuj
zixart Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 Gdzie kupię dobrej jakości skarpety do smokingu czarne lub ciemny granat? Zależy mi aby to były prawdziwe długie podkolanówki. Cytuj
mosze Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 Pytasz i masz: https://allegro.pl/oferta/calzedonia-skarpety-meskie-czarne-dlugie-40-41-10661013743 Stosunek jakości do ceny bardzo dobry, a ten rozmiar pasuje na nogi do angielskiego 8-8.5. Cytuj
zixart Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 Prędzej spodziewałem się luksusowych skarpet za 150 zł/para z organicznej wełny zebranej o poranku, ręcznie dzierganych przez butikową szwalnie na południu Włoch, ale dziękuję, na pewno skorzystam i przetestuję!? Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Co to.za buty i zegarek? ? Cytuj
Paczuch Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Bespoke musi.... A kajdan na szyi i zawieszka?? Cytuj
myszy Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zegarek wyglada trochę jak słoneczny. A na szyi Czarna Madonna? 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zegarek to klasyczny diver. Przecież widać obrotowy bezel. Cytuj
Machiavelli Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Kojarzycie jakieś hiszpańskie/włoskie (albo ogólnie wewnątrz UE) marki, mające w ofercie porządne i wygodne kapcie wsuwane (mules) ze skóry? Coś w stylu Church's Arran albo Brooks Brother's Nappa Slippers. Budżet 100-120 EUR. Byle spoza UK i US bo opłaty celne i czas dostawy mnie wykończą Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 54 minuty temu, Machiavelli napisał: Kojarzycie jakieś hiszpańskie/włoskie (albo ogólnie wewnątrz UE) marki, mające w ofercie porządne i wygodne kapcie wsuwane (mules) ze skóry? Coś w stylu Church's Arran albo Brooks Brother's Nappa Slippers. Budżet 100-120 EUR. Byle spoza UK i US bo opłaty celne i czas dostawy mnie wykończą Na Herring Shoes masz całą masę tego typu kapci w interesującym Cię budżecie, np. Herring Gavin, Herring Baronet. Wiem, że sklep jest z UK, ale z cłem i czasem dostawy nie ma problemu. Sklep wysyła przesyłki DDP (Delivered Duty Paid), więc nie ponosisz żadnych dodatkowych opłat ponad to co im zapłacisz. Czas dostawy to standardowo u Herringa 1-2 dni. Czasem dodatkowy dzień-dwa przesyłka spędza u celników ale i tak to całkiem rozsądny czas na dostarczenie przesyłki. Cytuj
eye_lip Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Ja mam model Baron z Herringa - super materiały, tylko trzeba uważać z rozmiarówką, bo mam 10 (dostałem w prezencie od kolegi) i mają luzik, a 9.5 byłyby optymalne, gdzie jeśli chodzi o buty noszę normalnie 8.5. Cytuj
Machiavelli Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Dzięki Panowie. Rozważałem je, ale bo brexicie miałem straszne cyrki z przesyłkami z UK (3-4 tygodnie czekania, opłaty celne dochodzące do 40% wartości zamówienia, bo firmy kurierskie sobie doliczały prowizję). Jeśli Herring ma taką opcję, to chyba się skuszę na te "baronety". Tylko muszę przemyśleć jaki rozmiar, bo zaskoczyłeś mnie @eye_lip Zwykle noszę 5.5 więc tu celowałem w 6, ale mogą się okazać za małe. Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zamawiałem po Brexicie dwie paczki z Herring Shoes, w obu przypadkach nie było żadnego problemu z przesyłką. Podobnie zresztą w CT Shirts i w Turnbull&Asser. Generalnie o ile tylko sklep oferuje wysyłanie paczek DDP, to wszystko idzie bezproblemowo. Cytuj
przezdzwa Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2021 Dzień dobry, potrzebuje materiału na spodnie do garnituru niedostepnego już na stronie SS. Pure linen Baird McNutt Cytuj
zixart Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 Szukam krawatu z grenadyny we wzór regimentalny. Coś jak to E.G Ceppelli https://www.patriziocappelli.it/shop/grenadine-garza-fine-tie-pc115/ Czy ktoś z Was kojarzy może coś podobnego innej marki w podobnej w lub niższej cenie? Cytuj
Velahrn Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 W dniu 15.06.2021 o 11:15, przezdzwa napisał: Dzień dobry, potrzebuje materiału na spodnie do garnituru niedostepnego już na stronie SS. Pure linen Baird McNutt e Zapytaj w https://loom10.com/pl/i/Kontakt/9 Jeśli oni nie będą mieć, to nikt w Polsce nie będzie miał. Cytuj
nymphaeathermarum Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 Mógłbym prosić o polecenie butów przypominających model z załączonego zdjęcia? Cytuj
lubo69 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 Tak się waham, pójść w misję edukacyjną forum i zaproponować koledze Tetbury?? 1 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 6 godzin temu, nymphaeathermarum napisał: Mógłbym prosić o polecenie butów przypominających model z załączonego zdjęcia? Szukaj pod hasłem cowboy/western/texan boots. Może być ciężko znaleźć w Europie, bo takie obuwie jest popularne raczej w USA/Meksyku. Na przykłąd tutaj masz sporo tego typu butów: Men's Cowboy Boots – Bootmaster Cytuj
samolocik123 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 Cześć! Poszukuję spodni lniano-bawełnianych lub ewentualnie lnianych w kolorze beżowym, w rozmiarze 52L/34. Możecie coś polecić w tym temacie? Cytuj
Castorp Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 W dniu 13.06.2021 o 13:03, Zajac Poziomka napisał: Zamawiałem po Brexicie dwie paczki z Herring Shoes, w obu przypadkach nie było żadnego problemu z przesyłką. Podobnie zresztą w CT Shirts i w Turnbull&Asser. Generalnie o ile tylko sklep oferuje wysyłanie paczek DDP, to wszystko idzie bezproblemowo. Zając a czy Herring oferuje przesyłkę DDP? Jak skorzystać z tej opcji? Cytuj
ostryy111 Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 W dniu 25.06.2021 o 09:50, samolocik123 napisał: Cześć! Poszukuję spodni lniano-bawełnianych lub ewentualnie lnianych w kolorze beżowym, w rozmiarze 52L/34. Możecie coś polecić w tym temacie? Znasz markę Luxire? Wysyłają ostatnio dość szybko, mega szerokie opcje personalizacji oraz wyboru materiału. Wątek o tej marce znajdziesz w innym dziale. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi