Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba Jesper z ShoeGazing ostatnio wspominał, jakoby paski miał robić ojciec Toniego, który pracował przy wyrobach skórzanych wiele lat, natomiast obecnie jest na emeryturze i robi już tylko paski dla TLB.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prędzej spodziewałem się luksusowych skarpet za 150 zł/para z organicznej wełny zebranej o poranku, ręcznie dzierganych przez butikową szwalnie na południu Włoch, ale dziękuję, na pewno skorzystam i przetestuję!?

Opublikowano

Kojarzycie jakieś hiszpańskie/włoskie (albo ogólnie wewnątrz UE) marki, mające w ofercie porządne i wygodne kapcie wsuwane (mules) ze skóry? Coś w stylu Church's Arran albo Brooks Brother's Nappa Slippers. Budżet 100-120 EUR. 

Byle spoza UK i US bo opłaty celne i czas dostawy mnie wykończą :D  

Opublikowano
54 minuty temu, Machiavelli napisał:

Kojarzycie jakieś hiszpańskie/włoskie (albo ogólnie wewnątrz UE) marki, mające w ofercie porządne i wygodne kapcie wsuwane (mules) ze skóry? Coś w stylu Church's Arran albo Brooks Brother's Nappa Slippers. Budżet 100-120 EUR. 

Byle spoza UK i US bo opłaty celne i czas dostawy mnie wykończą :D  

Na Herring Shoes masz całą masę tego typu kapci w interesującym Cię budżecie, np. Herring Gavin, Herring Baronet. Wiem, że sklep jest z UK, ale z cłem i czasem dostawy nie ma problemu. Sklep wysyła przesyłki DDP (Delivered Duty Paid), więc nie ponosisz żadnych dodatkowych opłat ponad to co im zapłacisz. Czas dostawy to standardowo u Herringa 1-2 dni. Czasem dodatkowy dzień-dwa przesyłka spędza u celników ale i tak to całkiem rozsądny czas na dostarczenie przesyłki.

Opublikowano

Ja mam model Baron z Herringa - super materiały, tylko trzeba uważać z rozmiarówką, bo mam 10 (dostałem w prezencie od kolegi) i mają luzik, a 9.5 byłyby optymalne, gdzie jeśli chodzi o buty noszę normalnie 8.5.

Opublikowano

Dzięki Panowie. Rozważałem je, ale bo brexicie miałem straszne cyrki z przesyłkami z UK (3-4 tygodnie czekania, opłaty celne dochodzące do 40% wartości zamówienia, bo firmy kurierskie sobie doliczały prowizję). Jeśli Herring ma taką opcję, to chyba się skuszę na te "baronety".   :D 

Tylko muszę przemyśleć jaki rozmiar, bo zaskoczyłeś mnie @eye_lip Zwykle noszę 5.5 więc tu celowałem w 6, ale mogą się okazać za małe.  

Opublikowano

Zamawiałem po Brexicie dwie paczki z Herring Shoes, w obu przypadkach nie było żadnego problemu z przesyłką. Podobnie zresztą w CT Shirts i w Turnbull&Asser. Generalnie o ile tylko sklep oferuje wysyłanie paczek DDP, to wszystko idzie bezproblemowo. 

Opublikowano
6 godzin temu, nymphaeathermarum napisał:

Mógłbym prosić o polecenie butów przypominających model z załączonego zdjęcia?

Szukaj pod hasłem cowboy/western/texan boots. Może być ciężko znaleźć w Europie, bo takie obuwie jest popularne raczej w USA/Meksyku. Na przykłąd tutaj masz sporo tego typu butów:

Men's Cowboy Boots – Bootmaster

Opublikowano
W dniu 13.06.2021 o 13:03, Zajac Poziomka napisał:

Zamawiałem po Brexicie dwie paczki z Herring Shoes, w obu przypadkach nie było żadnego problemu z przesyłką. Podobnie zresztą w CT Shirts i w Turnbull&Asser. Generalnie o ile tylko sklep oferuje wysyłanie paczek DDP, to wszystko idzie bezproblemowo. 

Zając a czy Herring oferuje przesyłkę DDP? Jak skorzystać z tej opcji?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 25.06.2021 o 09:50, samolocik123 napisał:

Cześć!

Poszukuję spodni lniano-bawełnianych lub ewentualnie lnianych w kolorze beżowym, w rozmiarze 52L/34. Możecie coś polecić w tym temacie?

Znasz markę Luxire? Wysyłają ostatnio dość szybko, mega szerokie opcje personalizacji oraz wyboru materiału. Wątek o tej marce znajdziesz w innym dziale.