Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam takiego paska jak na zdjęciu AE tyle że dostępnego w EU aby koszt wysyłki mnie nie wyniósł dodatkowe 50% wartości.

Ktoś? coś? patine obecnie w ofercie nie ma jasnego brązu (titan)

post-8438-0-36394900-1463087879_thumb.jp

Opublikowano

W których występujących na terenie kraju sieciówkach dostanę garnitury sportowe o możliwie najniższym stopniu formalności i z w miarę przyzwoitych materiałów?

Czy w outletach można dostać garnitury? Byłem w paru TK MAXXACH i nie przypominam sobie bym się na jakieś natknął.

Opublikowano

W których występujących na terenie kraju sieciówkach dostanę garnitury sportowe o możliwie najniższym stopniu formalności i z w miarę przyzwoitych materiałów?

Czy w outletach można dostać garnitury? Byłem w paru TK MAXXACH i nie przypominam sobie bym się na jakieś natknął.

ad. 1 - Adidas, Puma, Reebok...;-)

Musisz chyba doprecyzować, ale i tak nie wróżę sukcesu. Garnitury w polskich sieciówkach są bardzo dokładnie opisane na forum i najniższy stopień formalności, jeżeli w ogóle występuje,  najczęściej oznacza same grzechy: "nowoczesne" stebnowanie, wąskie klapy, podwójną butonierkę, łaty na łokciach itp.

ad. 2 - w TKMaxx garnitury bywają rzadko i nie bardzo jest z czego wybrać. Najczęściej widywałem je na Marszałkowskiej.

Opublikowano

ad 1.Spróbowałbym w Royal Collection marki takie jak Club of Gents, Ray Robson, Calamar, Camel Sctive. Garnituru niekoniecznie uświadczysz, ale nawet jeśli nie to Ludzie tam pracujący są bardzo pomocni i  na pewno pomogą zkolekcjonować jakiś zestaw koordynowany. 

ad 2. spróbuj w Factory i tym podobnym FH-ach. Garnitury są, czy takie z trzema paskami po boku to nie wiem ;)

Opublikowano

ad 1.Spróbowałbym w Royal Collection marki takie jak Club of Gents, Ray Robson, Calamar, Camel Sctive. Garnituru niekoniecznie uświadczysz, ale nawet jeśli nie to Ludzie tam pracujący są bardzo pomocni i  na pewno pomogą zkolekcjonować jakiś zestaw koordynowany. 

Taaak, sprzedawcy w RC są bardzo pomocni. Mierzyłem kiedyś w Royal Collection marynarkę za niemałe jak na RTW pieniądze (o ile dobrze pamiętam 2,5-3 tysiące złotych). Okazała się być za wąska w klatce. Chwilę po tym jak zapiąłem marynarkę pojawił się pan z obsługi i mówi coś w stylu "świetnie na panu leży". Na co ja odpowiedziałem, że chyba jednak nie za bardzo, bo jest sporo za mała w klatce i brzydko się rozchodzi na boki. Na to pan sprzedawca odparł mi niemalże urażonym tonem że podważam jego ocenę: "ależ proszę pana, to jest marynarka casualowa, jej się nie zapina!".

We wszelkich sieciówkach odradzam traktowanie serio porad sprzedawców. Niestety w dużej części jest to wina ich systemu wynagradzania - bardzo niska pensja podstawowa i prowizja w ułamkach procentów od ceny sprzedanych rzeczy. Po prostu żeby cokolwiek zarobić muszą sprzedawać jak najdroższe rzeczy w jak największej ilości. Dlatego zawsze wszystko na nas leży perfekcyjnie, w szczególności jeżeli dużo kosztuje (pewnie od czasu do czasu zdarza się jakiś wyjątkowy sprzedawca z powołaniem, mi się jeszcze nie udało spotkać).

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Dotyczy to ogromnej większości salonów, również za granicą - przynajmniej tych, w których byłem. Oczywiście o nic nie pytałem (w sensie dopasowania), po prostu obsługa wyrażała zachwycenie stopniem dopasowania :) Uwagi o braku konieczności zapinania marynarki słyszałem np. w Niemczech.

Kompetentni i uczciwi sprzedawcy zdarzają się bardzo rzadko. Ja sobie przypominam jednego - kiedyś pracował w Fashion House w Piasecznie. A może miał moment słabości :)

Ciekaw jestem, jak to wygląda w salonach z topu (Kiton itp.).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Koledzy,

będąc ostatnio w H&M natknąłem się na koszulę z bardzo przewiewnej bawełny przypominającej len. Kolor i faktura taka jak na załączonym zdjęciu kolegi Blue Loafers

Niestety, mikroskopijny kołnierzyk button down i dziwny krój spowodował że jej nie kupiłem. 

Niemniej pomysł ciemnogranatowej koszuli z takiego materiału tak mi się spodobał, że postanowiłem wpisać ją na listę zakupów.

I pytanie do forumowiczów- czy wiecie gdzie można kupić taką koszulę- najlepiej z kołnierzykiem BD?

post-357-0-73515700-1463387996_thumb.jpg

Opublikowano

garnitury sportowe o możliwie najniższym stopniu formalności 

1. A co to takiego albo jak sobie coś takiego wyobrażasz?

2. Czy zestaw koordynowany nie jest w Twoim przypadku wystarczającym rozwiązaniem?

Opublikowano

Koledzy,

będąc ostatnio w H&M natknąłem się na koszulę z bardzo przewiewnej bawełny przypominającej len. Kolor i faktura taka jak na załączonym zdjęciu kolegi Blue Loafers

Niestety, mikroskopijny kołnierzyk button down i dziwny krój spowodował że jej nie kupiłem. 

Niemniej pomysł ciemnogranatowej koszuli z takiego materiału tak mi się spodobał, że postanowiłem wpisać ją na listę zakupów.

I pytanie do forumowiczów- czy wiecie gdzie można kupić taką koszulę- najlepiej z kołnierzykiem BD?

Jeżeli, nie koniecznie z kołnierzykiem BD, i może być trochę inna, to dzisiaj pokazała się nowa kolekcja u T.Millera zerknij i oceń.

http://milerszyje.pl/nowa-kolekcja-koszul-miler.html

P.S Jeżeli to reklama to proszę o usunięcie posta.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeżeli, nie koniecznie z kołnierzykiem BD, i może być trochę inna, to dzisiaj pokazała się nowa kolekcja u T.Millera zerknij i oceń.

http://milerszyje.pl/nowa-kolekcja-koszul-miler.html

P.S Jeżeli to reklama to proszę o usunięcie posta.

Dzięki, ale nie chodzi o jeans. Nie wyobrażam sobie, żeby taka koszula mogła być przewiewna.

Może taka?

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3863-gdzie-mo%C5%BCna-kupi%C4%87-szukam-poszukuj%C4%99/page-22

Mam kilka lnianych koszul MD z poprzednich kolekcji (granatową też) i 'dają radę'.

Kova - to jest link do tej strony forum- nie bardzo rozumiem:)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

1. A co to takiego albo jak sobie coś takiego wyobrażasz?

Cechy powtórzę za blogerem Secondhand Dandy: "Fakturowana bądź wzorzysta tkanina, brak konstrukcji i podszewki, nakładane kieszenie, bardziej wyraziste guziki, spodnie z mankietem"

2. Czy zestaw koordynowany nie jest w Twoim przypadku wystarczającym rozwiązaniem?

Zestaw koordynowany to dla mnie troszkę za mało. Chcę poprawić styl i zwiększyć poziom formalności do pełnego garnituru, ale zarazem na tyle nieformalnie i swobodnie jak się tylko da.

Opublikowano

Massimo Dutti

http://www.massimodutti.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/garnitury/zobacz-wszystko/granatowa-marynarka-w-pr%C4%85%C5%BCki-c1547001p6954279.html?colorId=401&categoryNav=1547001

(spodnie są oddzielnym produktem)

Bytom:

http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-milton-290-k-4137-21619-p

Niestety te dwie propozycje nie spełniają wszystkich Twoich wymagań. Szkoda, że zawęziłeś tylko do polskich sklepów.

Można też spróbować Oscar Jacobson w Royal Collection.

Opublikowano

Zestaw koordynowany to dla mnie troszkę za mało. Chcę poprawić styl i zwiększyć poziom formalności do pełnego garnituru, ale zarazem na tyle nieformalnie i swobodnie jak się tylko da.

Czy ja wiem?

weżmy: http://statics.suitsupply.com/images/products/Suits/zoom/Suits_Blue_Check_Havana_P4840_Suitsupply_Online_Store_1.jpg

vs. ten http://statics.suitsupply.com/images/products/Jackets/zoom/Jackets_Blue_Plain_Jort_C879_Suitsupply_Online_Store_1.jpg

Opublikowano

Dzięki- przejdę się w tygodniu do MD. Jestem Ciekawy czy zdjęcia oddają ten kolor (u mnie jest to bardzo ciemny granat). Jeśli tak- to jeszcze nie to czego szukam- mnie interesuje indygo.