Gocławianin Napisano 21 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2022 Dla mnie są nawet bardziej uniwersalne. Brązowych butów nie połączysz z czarnymi (grafitowymi) elementami garderoby. Z ciemnogranatowym burgund wygląda bardzo dobrze. Z drugiej strony ten kolor trudniej zgrać w casualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 22 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2022 Mam burgundowe monki i loafersy. Wg mnie są mniej uniwersalne od brązowych. Dużo oczywiście zależy od kolorów i odcieni innych elementów garderoby - z niektórymi niebieskimi/granatami bugrund moim zdaniem "gryzie się". Jako że mam burgundowe marynarki to jest to naturalny "dodatek" do tych butów. Fajnie też wypadają z szarościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2022 Wg mnie również są mniej uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 22 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2022 Dzięki, też po przemyśleniu dochodzę do wniosku, że do jasnych spodni do biura raczej nie zagrają. Zostanę przy brązowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 22 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2022 To zależy do jakich spodni o jasnym kolorze bo z niektórymi kolorami spodni bordowe buty zagrają idealnie (jasnej lub ciemnej barwy/tonacji np: biały, zielony, jasno szary, grafit, beż, niektóre odcienie niebieskiego/błękitego/granatowego, bordowy, ciepły brąz, czarny i pewnie sporo więcej). Do pracy buty bordowe, jak dla mnie są lekko mniej uniwersalne niż brązowe, ale naprawdę bordowy to piękny kolor na buty i w stylizacjach biurowych (z pewnymi subiektywnymi wyjątkami) naprawdę uniwersalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 Czy taka polówka i chinosy w kant będą pasowały do tassel loafersów ze skóry licowej? Czy jest raczej zbyt mało formalna i koszula lepiej by wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 @mgns, piszesz o czymś takim? Moim zdaniem, będą - to nie są formalne buty - za to wygodne kapcie, do których nie trzeba się schylać, żeby je założyć😋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 3 minuty temu, musa19 napisał: @mgns, piszesz o czymś takim? Moim zdaniem, będą - to nie są formalne buty - za to wygodne kapcie, do których nie trzeba się schylać, żeby je założyć😋 Takie coś, czyli do bardziej casualowych rzeczy też na spokojnie pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 7 minut temu, mgns napisał: Takie coś, czyli do bardziej casualowych rzeczy też na spokojnie pasują? Moim zdaniem tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 Wg mnie nie (kompletnie nie), polo kojarzy mi się ze stylem sportowym, zamszowe driving mocs to maks i to tylko do "eleganckiej" polówki (biała, bez logo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 16 minut temu, mosze napisał: Wg mnie nie (kompletnie nie), polo kojarzy mi się ze stylem sportowym, zamszowe driving mocs to maks i to tylko do "eleganckiej" polówki (biała, bez logo). Z Koszulą lnianą i chinosami chyba w porządku? Chyba najmniej formalne zestawienie do tych butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 Czy taka polówka i chinosy w kant będą pasowały do tassel loafersów ze skóry licowej? Czy jest raczej zbyt mało formalna i koszula lepiej by wyglądała?Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie. Ja bym nosił, należę do bożnicy reformowanej;) ale zamszowe i trochę jaśniejsze byłyby jeszcze lepsze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2022 Oczywiście, w jakimś stopniu to kwestia wyczucia, a w jakimś subiektywna. 18 godzin temu, mgns napisał: Z Koszulą lnianą i chinosami chyba w porządku? Chyba najmniej formalne zestawienie do tych butów Wg mnie jak najbardziej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 25 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2022 19 godzin temu, mosze napisał: polo kojarzy mi się ze stylem sportowym Też mi się kiedyś tak kojarzyło - w tej chwili w klimatach śródziemnomorskich i tropikalno-zwrotnikowych to chyba szczyt elegancji😋 Poza tym, nie wyciągajmy mody (bo o żadnej "elegancji" w tej chwili nie mówimy - nie o to też Kolega pyta) z kontekstu Polska Anno Domini 2022😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 12 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2022 Cześć, niestety takie efekty wesela na oxfordach Yanko: Da się coś z tym zrobić (samemu/szewc) czy buty śmietnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2022 Renovating cream a potem standardowe zabiegi i po problemie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 Jaką gramaturę płaszcza polecacie na lekką zimę do 3 stopni na plusie do samej koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 550-600g/m² minimum i nie nosić samej koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 W dniu 12.09.2022 o 17:50, eye_lip napisał: Renovating cream a potem standardowe zabiegi i po problemie. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 W dniu 24.08.2022 o 13:55, mgns napisał: Czy taka polówka i chinosy w kant będą pasowały do tassel loafersów ze skóry licowej? Czy jest raczej zbyt mało formalna i koszula lepiej by wyglądała? Bardzo ładna koszulka. Gdzie takie sprzedają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 3 godziny temu, Manul napisał: Bardzo ładna koszulka. Gdzie takie sprzedają ? Massimo Dutti, za 99zł na przecenie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 14 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2022 W dniu 12.09.2022 o 17:00, W.N. napisał: Cześć, niestety takie efekty wesela na oxfordach Yanko: Da się coś z tym zrobić (samemu/szewc) czy buty śmietnik? Znaczy było wleczone. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 21 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2022 Szaleńcza ta inflacja, za czapkę 200 zł https://www.poszetka.com/product-pol-7581-Szara-czapka-z-welny-merino.html Pamiętam jak dawno dawno temu, czyli jakieś 22 miesiące wstecz za równoważną czapkę, tzn. z wełny merynos, porządnie odszytą, made in Italy, płaciłem u Pana Romana 69 zł, może nawet z 64 zł, kupowałem 3 sztuki, w różnym czasie. Teraz zresztą też tam są ciut inne modele od moich ale z tego samego materiału https://zackroman.com/czapka-merino-khaki po 104 zł. Za kolejne 22 miesiące czapki kosztujące teraz 200 zł, będą za 300 zł czy za 350 zł? PS Jeszcze jak się trochę poszuka to ciut taniej i 3 kolory do wyboru, po cenie sprzed inflacji, imho podobna jakość, tylko metki nie widać;) https://macaronitomato.com/produkt/brazowa-czapka-z-welny-i-kaszmiru/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 21 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2022 1 godzinę temu, flozbi napisał: Za kolejne 22 miesiące czapki kosztujące teraz 200 zł, będą za 300 zł czy za 350 zł? Tu jest taki pan co odpowie: listy@nbp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 21 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2022 Będzie, albo nie będzie. Może 200, może 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi