JDC Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 33 minuty temu, michasacuer napisał: W życiu bym o tym nie pomyślał, zapomniałem ze białe spodnie lubią się brudzić a z wełnianymi może być problem, dzięki! Druga rzecz, tkaninę już masz czy dopiero jesteś na etapie poszukiwania/zamawiania? Pytam, bo o taki kolor jest dosyć ciężko. Owszem, znajdziesz masę off-whit'ów, ecru, ivory, prawie białych, ale klasycznej bieli ze świecą szukać. Co się tyczy podatności na zabrudzenia, podpisuję się pod opinią @mosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 2 godziny temu, JDC napisał: Druga rzecz, tkaninę już masz czy dopiero jesteś na etapie poszukiwania/zamawiania? Pytam, bo o taki kolor jest dosyć ciężko. Owszem, znajdziesz masę off-whit'ów, ecru, ivory, prawie białych, ale klasycznej bieli ze świecą szukać. Co się tyczy podatności na zabrudzenia, podpisuję się pod opinią @mosze Dopiero szukam, mam już próbki u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Da się w ogóle uzyskać czystą biel na wełnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Kupiłem moje pierwsze zamszowe buty, niestety na boku jednego znajduje się taki jasny ślad, to coś poważnego? Zwrócić je, czy da radę to naprawić renowatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Tego nie da się kosmetykami zatuszować - Zwócić! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Zapytam kolejny raz, ma ktoś namiar na bawełnę 200-300g białą która nada się na spodnie? Przeszukałem internet i jedyne co odpowiada tym wymogom to bawełniany drelich ale jest on dość surowym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Godzinę temu, michasacuer napisał: Zapytam kolejny raz, ma ktoś namiar na bawełnę 200-300g białą która nada się na spodnie? Przeszukałem internet i jedyne co odpowiada tym wymogom to bawełniany drelich ale jest on dość surowym materiałem. z bawełną jest niewiele lepiej niż z wełną, sam poszukuję oczywiście w ofercie MTM/bespoke biała bawełna się znajdzie (czy to Brisbane Moss czy Carnet), ale przy obecnym kursie Euro cena jest mało atrakcyjna. Oferta na Alledrogo czy w hurtowniach tkanin online nie rozpieszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Calówki z Sartolane ze skóry licowej: https://sartolane.pl/koniakowy-skorzany-pasek-calowka-tannerie-degermann-1 https://sartolane.pl/brazowy-skorzany-pasek-calowka Szukam opinii na temat użytej skóry. Miałem paski 35mm z licówki od Sartolane ale skóra mnie rozczarowała- wyglądała w mojej ocenie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Baranil to topowa skóra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Co sądzicie o takich Carlosach? Do czego by pasowały, jakiego koloru spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Granatowe buty, mimo uniwersalności tego koloru w innych elementach garderoby, nie są, moim skromnym zdaniem zbyt praktyczne. Pasować będą z pewnością do szarości, pewnie z bardziej rzucającymi się w oczy kolorami też będą fajnie współgrały, pytanie czy masz odwagę nosić np. pomarańczowe sztruksy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 20 minut temu, papiez_ napisał: Granatowe buty, mimo uniwersalności tego koloru w innych elementach garderoby, nie są, moim skromnym zdaniem zbyt praktyczne. Pasować będą z pewnością do szarości, pewnie z bardziej rzucającymi się w oczy kolorami też będą fajnie współgrały, pytanie czy masz odwagę nosić np. pomarańczowe sztruksy. Pomarańczowe sztruksy na pewno nie. Lubię szare i ciemnoszare spodnie we wzór np. herringbone, mam jeszcze beżowe i ciemnobordowe, ew. klasyczne jeansy ale tutaj chyba by nie współgrały z oxfordami. Są to spodnie chino zaprasowane w kant, chyba pasowałyby pod względem formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Fason mi się nie podoba, takie ni to półbuty, ni to trzewiki. Natomiast kolor jest piękny. Moim zdaniem pasuje do (prawie) wszystkiego. Mam Bexleye w podobnym kolorze i noszę je z spodniami granatowymi:BordowymiJeansamiBeżowymi 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 6 minut temu, ciasteczkowy napisał: Fason mi się nie podoba, takie ni to półbuty, ni to trzewiki. Natomiast kolor jest piękny. Moim zdaniem pasuje do (prawie) wszystkiego. Mam Bexleye w podobnym kolorze i noszę je z spodniami granatowymi: Bordowym Jeansami Beżowymi (Szukam…) Ładne Bexleye, ale są raczej ciemniejsze. Mnie się nawet podoba fason tych oxfordów, przypomina mi Allen Edmonds Fifth Street Boot, które bardzo bym chciał, ale nie są one już produkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 13 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2022 W dniu 10.03.2022 o 10:20, JDC napisał: z bawełną jest niewiele lepiej niż z wełną, sam poszukuję oczywiście w ofercie MTM/bespoke biała bawełna się znajdzie (czy to Brisbane Moss czy Carnet), ale przy obecnym kursie Euro cena jest mało atrakcyjna. Oferta na Alledrogo czy w hurtowniach tkanin online nie rozpieszcza. Podrzucam, bo też szukasz, co myślisz? https://loom10.com/pl/p/Tkanina-spodniowa-gladka-biala-bawelna/115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 14 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2022 20 godzin temu, michasacuer napisał: Podrzucam, bo też szukasz, co myślisz? https://loom10.com/pl/p/Tkanina-spodniowa-gladka-biala-bawelna/115 No bardzo spoko opcja EDIT: Wiem, że może wymyślam, ale gramatura mogłaby być niższa ;/ 330g to już nie taka lekka tkanina. Rozważałem zamówienie bawełny od Carnet to była 260 z 2% elastanu, jednak cena sporo wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 14 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2022 2 godziny temu, JDC napisał: No bardzo spoko opcja EDIT: Wiem, że może wymyślam, ale gramatura mogłaby być niższa ;/ 330g to już nie taka lekka tkanina. Rozważałem zamówienie bawełny od Carnet to była 260 z 2% elastanu, jednak cena sporo wyższa. Dokonałem zamówienia, porównam je z moimi innymi chinosami z sieciowek i zdam relacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 14 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2022 Zaniosłem szewcowi buty i chce w nich zamontować zelówkę na takiej wysokości, nigdy nie widziałem, żeby ktoś tak wysoko je montował. Chyba nie ma to większego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2022 @mgnsmój Szewc przykleja zelówki tak żeby guma sięgała części podeszwy która nie styka się z podłożem i taki sposób uważam za poprawny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 15 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2022 Persole bez śladów używania i faktury za 450zł (oprawka z plastiku). Warto, czy bez faktury albo rachunku odpuścić je sobie od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 Barbour Liddesdale noszę w rozmiarze XS. Czy Ashby brać rozmiar większą? Ona jest chyba trochę taliowana w stosunku do Bedale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 Noszę ashby rozmiar w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 Nowe okulary Ray-Ban, na zawiasach widocznie są liczne rysy. Normalne, czy lepiej je zwrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 W dniu 19.03.2022 o 23:54, Grafa napisał: Noszę ashby rozmiar w górę. W nawiązaniu. Rozmiar S Ashby dla posiadaczy XS w Liddesdale pasuje idealnie. Pierwszy raz mam styczność z bawełną woskowaną, a kurtka przyszła mocno wygnieciona oraz pokryta paprochami (okurzona, sprzedaż outletowa). Na wlepce ewidentnie napisano, że nie można prać (co oczywiste) i prasować. Jak mogę ją doprowadzić do stanu żeby nie była mocno pognieciona? Prasowanie w niskiej temp. od lewej strony także nie wchodzi w grę? Nie posiadam parownicy ani generatora pary, tylko żelazko. Co do "odkurzenia" można używać tzw. rolki odkłaczającej do ubrań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 23 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2022 Czy zamawiał ktoś ostatnio ze sklepu Charles Tyrwhitt i mógłby powiedzieć, czy doliczają jakieś dodatkowe opłaty poza ceną produktu i kosztem wysyłki do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi