Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, jugend napisał:

Może obraz? Albo coś innego ładnego, co można oprawić i powiesić w pokoju, gabinecie.

Torebka od Hermesa? ;-) nie wiem w sumie, czy 3 tys. wystarczą.

Z obrazem mamy taki kłopot, że kiedyś jeden nam się spodobał na wyjeździe, nie kupiliśmy, a teraz żałujemy i żadnego innego nie chcemy nawet oglądać :-(

Torebka od Hermesa - budżet x10 :-)

Wpadła mi jeszcze myśl, żeby kupić złotą monetę typu krugerrand "na szczęście" (złoto drogie, ale przy tej skali nie chodzi o inwestowanie) plus coś pomniejszego do  użytku osobistego.

19 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

@Kyle a może taki sprzęt od Hermesa?

Przyyznam, że bardzo ładne. Żona lubi akurat zestawi filiżankowe. Trochę martwi łatwość stłuczenia gadżetu za niemałe pieniądze. Ale kierunek fajny. A ktoś kojarzy ktoś firmę od takich zestawów, która byłaby trochę mniej premium od Hermesa, ale bardziej od Rosethala i podobnej półki?

Z Hermesa biorą pod uwagę jeszcze:

https://www.hermes.com/pl/en/product/tile-weave-muffler-H259069Sv04/

https://www.hermes.com/pl/en/product/mini-constance-belt-buckle-printed-leather-strap-24mm-U_BELT_24pH064545CK05pH081646UAAB070/

https://www.hermes.com/pl/en/product/h-belt-buckle-reversible-leather-strap-32mm-U_BELT_32_HOMMEpH064544CC06pH075394CAAC090/

Panowie, dzięki.

Fajnie, że była jakaś dyskusja, bo ostatnio niemrawo na forum. :-)

Mam jakieś rozeznanie w opcjach.

Odpada etui na stetoskop, bo jest firmowe w komplecie, drugie nie ma sensu.

Cottongrass - musiałbym specjalnie zamawiać, na stronie stoi miesiąc albo dwa oczekiwania.

Mulberry - ciekawy kierunek, przeglądam.

Porcelanę też rozważam, przeglądam co ma Ćmielów.

7 godzin temu, Kyle napisał:

Porcelanę też rozważam, przeglądam co ma Ćmielów.

W Warszawie możesz zobaczyć na żywo i zamówić (też co nieco dostępne od ręki) świetną porcelanę Tettau czy Vista Alegre. Cenowo różnie, poziom plus-minus Rosenthala, acz są i modele podchodzące pod Hermesa. 

[mention]Kyle [/mention] właśnie pokazałem Twój post mojej żonie i zrobiła wieeeeelkie oczy: „a dlaczego niby nie biżuteria?! Że jak to nie ta okazja? Przecież dziewczyna, jak dostanie coś ładnego w takim dniu, to będzie to z radością nosić jako pamiątkę, a nie jakiś talerzyk czy kolejna szmata. Nie ta okazja na biżuterię?! Co za absurd!” Tak że ten...

• Like 3

13 minut temu, pablocito napisał:

[mention]Kyle [/mention] właśnie pokazałem Twój post mojej żonie i zrobiła wieeeeelkie oczy: „a dlaczego niby nie biżuteria?! Że jak to nie ta okazja? Przecież dziewczyna, jak dostanie coś ładnego w takim dniu, to będzie to z radością nosić jako pamiątkę, a nie jakiś talerzyk czy kolejna szmata. Nie ta okazja na biżuterię?! Co za absurd!” Tak że ten...emoji6.png

co żona to inny problem życiowy ;)

• Like 3

@pablocito zdrada, wpuściłeś tu żonę. W rewanżu dowie się, ile kosztowały wszystkie Twoje buty :-)

Serio, nie widzę biżuterii damskiej z okazji osiągnięcia naukowego. Pierścionek, kolczyki, naszyjnik? - nie bardzo. Jeśli już, to dopuściłbym broszkę, i najlepiej jakąś nawiązującą tematycznie, ale żona nie nosi takowych. Nie neguję, że lubi świecidełka, i pewnie by się nawet ucieszyła, ale mi to pasuje jako prezent z okazji ściśle osobistych

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1

@pablocito zdrada, wpuściłeś tu żonę. W rewanżu dowie się, ile kosztowały wszystkie Twoje buty :-)
Serio, nie widzę biżuterii damskiej z okazji osiągnięcia naukowego. Pierścionek, kolczyki, naszyjnik? - nie bardzo. Jeśli już, to dopuściłbym broszkę, i najlepiej jakąś nawiązującą tematycznie, ale żona nie nosi takowych. Nie neguję, że lubi świecidełka, i pewnie by się nawet ucieszyła, ale mi to pasuje jako prezent z okazji ściśle osobistych

No i co gorsze pewnie dowie się w końcu ile ich na prawdę mam.
Pierścionek, kolczyki - jeśli nosi, to czemu nie bardzo? A szalik, czy porcelana nawiązują tematycznie? Myślę, że obrona doktoratu to dla niej osobiste osiągniecie i skoro, jak twierdzisz pewnie by się ucieszyła, to czemu nie? Ja bym pewnie pomyślał od tej strony:
Nie co by było dobre z okazji obrony doktoratu, tylko co by jej sprawiło największą radość i czego by najchętniej używała/nosiła.
I pamiętajmy: “Diamonds are a girl’s best friend”
  • Like 2

Ech, to forumowe przekonanie, że wiem lepiej i później ktoś, kto chciał założyć na ślub prawilny smoking, zostaje z uniwersalnym granatowym garniturem, którego i tak nie założy, bo nie licząc ślubu zawsze chodzi w bluzie z kapturem... ;-)

Ale natchnąłeś mnie, właśnie sprawdzam, że pewien pomysł jest możliwy do realizacji, bo mam 10 dni :-)

• Like 1

Godzinę temu, Kyle napisał:

Ech, to forumowe przekonanie, że wiem lepiej i później ktoś, kto chciał założyć na ślub prawilny smoking, zostaje z uniwersalnym granatowym garniturem, którego i tak nie założy, bo nie licząc ślubu zawsze chodzi w bluzie z kapturem... ;-)

Ale natchnąłeś mnie, właśnie sprawdzam, że pewien pomysł jest możliwy do realizacji, bo mam 10 dni :-)

już po wszystkim pokaż co kupiłeś :)

• Oceniam pozytywnie 1

• 2 weeks later...